Berenika Kohoutová je "Holka roku" i na celé desce

29.11.2019 14:03 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Že se většina umělců během své kariéry hudebně vyvíjí, je známé a většinou žádoucí. Málokdo ovšem prodělal tak obrovský posun jako Berenika Kohoutová mezi svou první a druhou deskou. Její debut "Berenika Meets Jazz" z roku 2013 už názvem vyjadřuje, co je jeho obsahem, zatímco letos na jaře začala pod vedením Jiřího Buriana dělat stojky.

O pár měsíců později jsme se dočkali druhého singlu "Holka roku", který dal nakonec název celé nové nahrávce. "Co mě na albu baví jako interpreta i posluchače, je jeho pestrost. Člověk tam najde písničky, u kterých může skákat do stropu, jako například 'Dělám stojky' nebo 'Holka roku', ale i kytarovky nebo melancholické melodie, jako je třeba 'Hledáš to, co já'," přibližuje desku Berenika. Ta je výhradní autorkou textů, hudbu měl na starosti zmíněný Jiří Burian, na dvou písních hudebně participoval i Vladimír Němec, o mix a mastering se postaral Ecson Waldes.

Tracklist desky "Holka roku", která vychází v pátek 29. listopadu, je následující: Nevoláš, nepíšeš, se mnou to nehne, Holka roku, Plamínek zhasnul, S otevřenýma očima, Padlá víla, Hledáš to, co já, Tetovaný srdce, Cože, Dělám stojky, Cesta, Happy end.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY