R Plus je na "Last Summer" tak trochu Faithless, hodně Dido a zbytek Rollo

21.12.2019 09:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Některé desky přijdou na svět jako zbytky z nahrávacích sessions, to ale nutně neznamená, že by nemohly být povedené. Jednou z těch, které vznikly v podstatě mimochodem, je "Last Summer" projektu R Plus. A výsledek rozhodně stojí za to, pokud tedy máte rádi poslechovou taneční hudbu s vokály.
8/10

R Plus - Last Summer

Skladby: Landing, Together, My Boy, Clouds Like Islands, Summer Dress, Diving, Ozzie Girl, ...On Back of a Scooter (Fast), Those Were the Days, Cards, Teacher's Poem, Look Up!
Vydáno: 11.10.2019
Celkový čas: 42 minut
Vydavatel: Loaded records

Rollo Armstrong je studiový mág, který živě nehraje a už asi nebude. Ostatně po úspěchu formace Faithless, kterou založil, ho prý nutnost živé prezentace úspěšných singlů nejvíce stresovala. Zatímco zmíněná kapela je dlouhodobě u ledu, on sám pomohl své sestře Dido se opět vrátit na výsluní s povedenou deskou "Still On My Mind". A právě při jejím nahrávání vznikly základy projektu R Plus. Tanečnější skladby se na její album, které mělo mít více intimní a folkovou náladu, nehodily, zpěvačka ale svého bratra přesvědčila, ať je použije pro jinou nahrávku. Na svět tak přišla kolekce "Last Summer".

Pokud Rollovu tvorbu dlouhodobě sledujete, najdete na ní všechny jeho poznávací znaky. Však si taky do studia na pár klávesových vyhrávek pozval i kolegyni z Faithless Sister Bliss. Vyloženě se však umírnil ve stopáži skladeb, a tak dvanáct tracků uplyne za necelou třičtvrtěhodinku. V polovině z nich zpívá svým éterickým vokálem Dido, uprostřed desky vás čeká bubenická jízda v "Diving", která se překlene do vyprávěné historky o ne úplně dobrém rande v "Ozzie Girl". Jindy zase můžete mít pocit, že posloucháte tanečnější verzi Enigmy.

Album určitě nefunguje po jednotlivých skladbách, natož hitových singlech, ale jako celek ano. Ostatně všechny tracky jsou namíchány bez předělů do sebe. Pokud máte chuť na starosvětskou elektronickou jízdu, která ale není repetitivní, zdlouhavá a navíc je zpívaná, "Last Summer" vaše sluchátka jen tak neopustí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY