Ze "Still On My Mind" Dido čiší radost a klid

28.11.2019 11:05 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Dido patří mezi ty zpěvačky, které si největší úspěch zažily hned zkraje kariéry (u ní to byly dvě desky "No Angel" a "Life For Rent") a zbytek svých hudebních dnů se už mohou jen trápit snahou o velkolepý comeback, nebo si prostě užívat lásku k muzice. Dido je naštěstí ten druhý případ a album "Still On My Mind" to potvrzuje.
7/10

Dido - Still On My Mind (Deluxe Edition)

Skladby: Hurricanes, Give You Up, Hell After This, You Don't Need a God, Take You Home, Some Kind of Love, Still on My Mind, Mad Love, Walking By, Friends, Chances, Have to Stay, Just Because, This Is Love, What Am I Doing Here, Hurricanes (Live Acoustic), Thank You (Live Acoustic), White Flag (Live Acoustic), Give You Up (Mark Knight Remix), Take You Home (Undercatt Remix)
Vydáno: 15.11.2019
Celkový čas: 78 minut
Vydavatel: BMG

Na pátou řadovku Dido jsme si museli počkat šest let. Do jejího nahrávání se moc nehrnula - její podmínkou bylo, že ji celou stvoří v domácí pohodě společně bratrem Rollem. Šedá eminence tanečního projektu Faithless stojí za její kariérou již od počátku, takže spolupráce probíhala v klidné atmosféře, která se odrazila i na výsledku, který musel potěšit všechny její příznivce. Sice neobsahuje žádné hity, zato nabízí převážně komorní skladby, v nichž se folk míchá s elektronikou. Zpěvačka dokonce po březnovém vydání nahrávky vyjela na turné, které se v květnu zastavilo i v pražském Foru Karlín. Koncertování jí zachutnalo, přidala další termíny a na jejich podporu vyšla v půlce listopadu "Still On My Mind" v deluxe edici.

Ta k původním dvanácti písním přidává tři dosud nevydané skladby, které pokračují v intencích původního alba, žádné úkroky jinam rozhodně nečekejte. Další bonus tvoří tři živě akusticky nahrané verze písniček "Hurricanes", "Thank You" a "White Flag". A pokud byste si chtěli doma na Dido i zatrsat, můžete si pustit dva taneční remixy skladeb "Give You Up" a "Take You Home".

Zpěvačka tak své povedené kolekci o něco prodloužila život a fanouškům dala důvod, proč si album, doplněné o pár novinek, pustit znovu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY