shop.musicserver.cz
Barbora Poláková, Forum Karlín, Praha, 26.10.2019

Barbora Poláková vyměnila ve Foru Karlín rodinnou atmosféru za velkolepou show

Vydáno: 28.10.2019 14:38 v sekci Naživo - David Böhm | foto: David Böhm

Pro Barboru Polákovou značí koncert ve Foru Karlín zásadní milník. Jako by s ním udělala tlustou čáru za vystoupeními, na nichž se jako performerka ještě hledala. Zpěvačka zvládla dvouhodinovou show utáhnout bez větších zádrhelů a kromě akrobacie si přichystala další překvapení.

Live: Barbora Poláková

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 26. října 2019
setlist: Generace, Vono, Kráva, Turci a pressa, Krosna, Ego, Ráda, Po válce, Sami dva, Na potom, Nechápu, Nafrněná, Poď si, Backstage, Hlava, Kdyby, 2-8-5, Pas, Kdo je tady víc, Těsně před koncem

Koncert začal místo avizované osmé hodiny o třicet minut později, s čímž se dalo počítat. Jeho úvod byl poněkud vlažný - "Generaci" příliš neozvláštnil ani Kühnův dětský sbor, o instrumentální party prodloužená skladba působila natahovaným dojmem a moc se toho nedělo ani na scéně: dlouhou půlminutu před koncem písně se Barbora Poláková, oblečená do neobvyklého půleného outfitu, jen vrtěla ze strany na stranu. Následující "Vono" zestárlo nečekaně rychle a nepomohly mu ani pozměněné aranže.

Barbora Poláková
© David Böhm
Dál už se však pokračovalo na mnohem lepší vlně. S povedenou valentýnskou satirou "Kráva" publikum najednou ožilo a nadšeně reagovalo i na méně známé kousky jako třeba "Nechápu" nebo "Turci a pressa". Právě první zmíněné se dostal velký facelift. Zmizela druhá sloka a kromě refrénu se zrychlilo tempo. Právě během tohoto songu Poláková ukázala, že to s tím zpíváním myslí vážně. Přidanou hodnotu kromě vkusně rozpohybovaného obalu desky "ZE.MĚ" navíc značil smyčcový kvartet.

Ten nemohl samozřejmě chybět ani při prezentaci singlu "Sami dva". A nevadila by ani velká procítěnost, se kterou interpretka píseň podávala, zlaté třpytky se pomocí větráku z balkonu ale opravdu sypat nemusely. Naštěstí šlo o jediné rozhodnutí, nad kterým si člověk ťukal na čelo. Slabou stránkou vystoupení Objevu roku 2016 dle Cen Anděl se stal prostor mezi skladbami, který Poláková nedokázala využít. Variací na "Tuhle píseň jsem napsala pro svého tehdejšího kluka. No, a my vám ji teď zahrajeme" zaznělo až dost. Smysluplněji vyprávěl klávesista David Hlaváč, například když před "Turky" zmínil, jak důležité jsou rozdílné názory. A stejně jako před rokem a půl napsal kolega Martínek, i zde působily Bářiny emoce zvláštně. Opravdu není její výraz ublíženého koťátka společně s rukou na srdci jen pózou? Přece jen, jak sama prozradila, šlo již o její sté padesáté vystoupení.

Barbora Poláková
© David Böhm
To se od toho úplně prvního v Malostranské besedě lišilo diametrálně. Především ta semknutá, až rodinná atmosféra vcelku logicky už neexistuje. Což vůbec nevadí - vždyť právě díky tomu jsme mohli obdivovat, jak skvěle Poláková zvládla akrobacii ve vzduchu. Během poetického ráje jménem "Kdyby" nešlo jen o zhoupnutí nahoru a dolů, nýbrž téměř o choreografii, během které z publika na pódium vytáhla svého instruktora. Rozsypání krosny plné stříbrných konfet bylo naprosto kouzelným momentem a zřejmě i vrcholem večera. Právě "Krosna" či "Ráda", tedy velmi intimní kousky, si ale před početným publikem hledaly své místo trochu hůře. To však k růstu asi patří.

Vypíchněme také souboj v popularitě během Bářina největšího hitu "Nafrněná". Pod přísným dohledem securiťáka Pavla Lišky vtrhla na výběžek stage herecká elita známá z klipu, tedy Martha Issová, Anna Polívková, Lenka Krobotová či Ivana Chýlková. Zahostovala si i Eva Samková, která předvedla i několik skateboardových triků. Vlastní slokou okořenila duet "Poď si" a do Fora přinesla příjemný letní vánek. Všechny hosty jsme pak mohli ještě jednou vidět během originální prohlídky "Backstage".

Barbora Poláková
© David Böhm
Celkově se jednalo o velmi povedený večer. Báře a jejímu týmu patří poklona za odvahu pustit se do dvouhodinového koncertu. Vzhledem ke kreativitě, kterou zpěvačka nepochybně oplývá, se určitě můžeme těšit na další nadstandardní show.

NÁZORY
  • A alespoň přibližný počet diváků,napíše n... (Anonym, 28.10.2019 15:03) Reagovat

    A alespoň přibližný počet diváků,napíše někdo prosím.

    • Re: A alespoň přibližný počet diváků,napíše n... (Tony, 28.10.2019 16:03) Reagovat

      A není to jedno, hlavní je, že se koncert povedl!

      • Re: A alespoň přibližný počet diváků,napíše n... (Anonym, 28.10.2019 17:50) Reagovat

        Slušně a v dobrém jsem se zeptala kolik bylo na koncertě diváků. Nic víc, nic míň. Vůbec nechápu smysl vaší reakce, který mě vůbec, ale vůbec nezajímá ;)

  • Proč tady píšou o nějaké Polce? Vždyť je to... (David, 28.10.2019 15:42) Reagovat

    Proč tady píšou o nějaké Polce? Vždyť je to český web!

    • Re: Proč tady píšou o nějaké Polce? Vždyť je to... (Brundibár, 28.10.2019 17:00) Reagovat

      Páč seš debil Davídku :D

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Bára Poláková a spol. překopali Schelingerovu písničku "Léto s tebou". Moc se jim to nepovedlo (13.04.2024 12:12)
- Video: Barbora Poláková v klipu "A-E-I-O-U" zachraňuje planetu Zemi (13.11.2023 08:19)
- Rozhovory: Barbora Poláková - Chtěla bych se vyvarovat toho, že bych komukoliv nutila, jak má hudbu chápat (03.11.2023 12:00)
- Video: Barbora Poláková káže "Ramen" - Takže díky, čau a amen... (28.10.2023 18:22)
- Recenze: Barbora Poláková na "ON/OFF" mnoho novinek nenabízí, zatím to však stačí (29.07.2023 09:00)
- Video: Tereza Černochová v prvoplánovém klipu k písni "Pánev" s Barborou Polákovou dokazuje, že láska prochází žaludkem (13.07.2023 08:39)
- Bára Poláková v listopadu vyrazí na turné k albu "ON/OFF" (27.06.2023 14:27)
- Fotogalerie: Bára Poláková v oblacích na střeše univerzity v Olomouci (08.06.2023 17:49)
- Naživo: Bára Poláková zasněně, něžně, křehce i radostně (28.05.2023 13:24)
- Video: Bára Poláková nás ztřeštěným songem "DESE" přenese do devadesátek, na párty a k Vitacitu (20.05.2023 08:25)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu