shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 38. týden 2019

Vladimír Mišík v českém žebříčku s deskou "Jednou tě potkám" porazil všechny trendy

Vydáno: 01.10.2019 21:26 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Po dvou týdnech ve vedení je Post Malone z čela albové hitparády sesazen. Na prvním místě ho nenahradil žádný umělec z generace streamovacích služeb, ale nadčasový Vladimír Mišík s oceňovanou deskou "Jednou tě potkám". Rádia mají staronového vítěze, celkově podruhé jim kraluje Mikolas Josef.

Mikolas Josef - Acapella
© facebook interpreta
RÁDIA - Venku už sice nadvládu převzal podzim, rádia do nás ale pořád tlačí letní hity. "Seňorita", s níž minule vévodili Shawn Mendes a Camila Cabello, sice klesla až na čtyřku, ovšem i staronový vítěz Mikolas Josef nás přenese zpět do období vodních radovánek a teplých večerů. S "Acapella" už vyhrál jednou, teď se mu podařilo na vrchol vrátit. Zpěvák se pyšní tím, že skladbu nasadila do vysíláni některá americká rádia. V prosinci ji Mikolas jistě zahraje i na krátkém vánočním turné "Closer To You".

Těsně pod nejvyšší příčkou zakotvila Ava Max. Možná jste si mysleli, že na fenomenální úspěch "Sweet But Psycho" už nenaváže, ale také singl "So Am I" se v českém éteru chytil. Zemí, kde se probil na stupně vítězů. je sice oproti předešlému hitu podstatně méně, ale každý dobrý výsledek se pro mladou zpěvačku počítá.

JP Cooper je jméno, které možná řada čtenářů ještě neslyšela. Anglický písničkář má na kontě zatím jen jednu desku, ze které se nejvíc dařilo písničce "September Song" z roku 2016. V některých zemích pronikla do Top 10, u nás byla svého času sedmadvacátá. Letošní "Sing With It Me", avizující plánovanou druhou řadovku, zatím ve světě tolik neprorazila, u nás se ale vytáhla už na třetí místo.

Zpět do první desítky vystřelila Lenny s kovbojskou "Lovers Do". Šestka navíc pro zpěvačku s charismatickým hlasem znamená s touto písní nové maximum. Obrovský skok učinil rapper Machine Gun Kelly, který nedávno vystupoval v Praze. S "I Think I'm OKAY", ve které hostují YUNGBLUD a Travis Baker, se zlepšil ze sedmdesátého čtvrtého postu na devítku.

Nejlépe umístěnou novinku vyslal do éteru Marek Ztracený. Ten zažívá opravdu úspěšné období. Kromě toho, že "Naše světy" začínají na jednačtyřicáté příčce, totiž před pár dny oznámil druhý koncert v pražské O2 areně. První show, která se uskuteční 22. února, je téměř vyprodaná, a tak mohou fanoušci přijít následující večer znovu.

Šestašedesátá je anglická popová kometa Mabel, která v srpnu vydala debutovou desku "High Expectations". Písnička "Mad Love" už byla v její rodné Británii osmá a zabodovala také v několika dalších zemích. Jako osmdesátý první startuje zástupce mladé domácí scény Robin Mood s "Mizím".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mikolas Josef feat. Fito Blanko & Frankie J - Acapella
  2. Ava Max - So Am I
  3. JP Cooper - Sing With It Me (feat. Astrid S)
  4. Shawn Mendes feat. Camila Cabello - Seňorita
  5. Jonas Brothers - Sucker
  6. Lenny - Lovers Do
  7. Alvaro Soler - La Libertad
  8. James Harries - Superstition
  9. Machine Gun Kelly - I Think I'm OKAY (feat. YUNGBLUD & Travis Baker]
  10. OneRepublic - Rescue Me


Vladimír Mišík - Jednou tě potkám
© facebook interpreta
ALBA - Devět let po předchozí desce "Ztracený podzim" se s výsledkem nahrávání pochlubil Vladimír Mišík. A hned je z toho na domácí scéně možná událost podzimu. Album "Jednou tě potkám" je pojmenované podle zhudebněné básně Václava Hraběte, která se stala ústředním singlem. V recenzích zatím sklízí samé ovace - včetně té naší. Jiří V. Matýsek vytáhl nejvyšší možnou známku, čímž zpěvákovi přihrál titul Album týdne.

"Celý projekt vznikal v hudebním souznění. A kvůli citlivým tématům písní ho považuji za nejosobnější, který jsem kdy vytvořil," říká sám Mišík. Zajímavostí je, že "Jednou tě potkám" nahrál bez svých dlouholetých spoluhráčů z Etc. Deska vznikla ve spolupráci s kapelou Blue Shadows producenta Petra Ostrouchova, tedy s hudebníky o generaci mladšími. Křest proběhne 24. listopadu v pražském Divadle Archa.

Viktor Sheen se z druhého místa nepohnul a znovu tak s deskou "Černobílej svět" potvrzuje svou stabilitu . V žebříčku se drží už devatenáct kol a pravidelně okupuje medailové pozice. Post Malone po dvou triumfech s albem "Hollywood's Bleeding" sestoupil na bronzovou příčku.

Další místa elitní desítky nepřinášejí velké změny, mezi stálicemi najdeme už jen jednu novinku. Na osmé místo se dostala Zdenka Tichotová, která slaví hned dvoje půlkulatiny. Kromě toho, že před pár dny sfoukla pomyslných pětašedesát svíček na dortu, je to už 45 let, co ji má ve svých řadách Spirituál kvintet. "Je to jakási procházka téměř celou mojí muzikantskou kariérou spojenou se Spirituál kvintetem," říká zpěvačka o výběru "Zpívání se Spirituál kvintetem".

Také Petr Kotvald slaví jubileum, ovšem ne výběrovkou, ale novým studiovým albem. "Mezi dvanácti písněmi jsou popové písničky, balady, ale třeba i šanson, či jak Petr a Martin s úsměvem tvrdí, Cartneyovka s prvky country. Tohle je nový Petr Kotvald," slibuje tisková zpráva Supraphonu. V žebříčku debutuje na osmnáctém místě.

Devatenáctky dosáhl ostravský label Azurit Kingdom s deskou "Syndikát". Jde o dalšího reprezentanta mimořádně plodné hiphopové scény. Koncem října startuje doprovodné turné, na kterém Sergei Barracuda, Pastor a DJ Bussy čerstvé skladby představí.

Dvaatřicáté místo si připisuje Jiří Korn, který si minulý týden k sedmdesátinám nadělil koncert v O2 areně. Do pořadí promluvila jeho kompilace "To nejlepší (1971-2019)". A jmenován by měl být i Liam Gallagher, který vydal sólovku "Why Me? Why Not!". Až čtyřicáté osmé pořadí pro tvář kultovních Oasis možná hudební fajnšmekry zklame.

Top 10 - alba:
  1. N Vladimír Mišík - Jednou tě potkám
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. Post Malone - Hollywood's Bleeding
  4. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
  5. Ed Sheeran - No. 6 Collaborations Project
  6. Yzomandias - J. Eden Dva
  7. Samey - XYZ
  8. N Zdenka Tichotová / Spirituál kvintet - Zpívání se Spirituál kvintetem
  9. Imagine Dragons - Origins
  10. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 38. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Taylor Swift chce v novince "Fortnight" vraždit. Doprovodný klip opět i režírovala (25.04.2024 08:42)
- Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" (25.04.2024 07:30)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Recenze: MIKOLAS na debutu "One" ukazuje, že singlový formát mu sluší víc (09.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele Sia Rush Beyoncé U2 AC/DC Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu