shop.musicserver.cz
Ariana Grande, O2 arena, Praha, 4.9.2019

Ariana Grande v Praze: "Ale jooo, bylo to dobrý" aneb Večer plný "ale"

Vydáno: 05.09.2019 19:21 v sekci Naživo - Marta Šindlauerová | foto: www.popsugar.co.uk

Ariana Grande se svým koncertním programem poprvé zavítala do České republiky. Hvězda takovéto velikosti vyvolala velká očekávání. To je něco, co prvnímu vystoupení buď škodí, protože máme přehnané představy, anebo naopak prospívá, protože je to vynikající příležitost k ohromení diváků. Grande zůstala někde mezi.

Live: Ariana Grande

místo: O2 arena, Praha
datum: 4. září 2019
setlist: Raindrops (An Angel Cried), Play Video, God Is a Woman, Bad Idea, Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored, R.E.M., Be Alright, Sweetener/Successful, Side to Side, 7 Rings, Love Me Harder/Breathin, Needy, Fake Smile, Make Up, Right There/You'll Never Know/Break Your Heart Right Back, NASA, Only 1, Everytime, The Light Is Coming, Into You, Dangerous Woman, Break Free, No Tears Left To Cry, Thank U, Next.
Na koncertu nebylo povoleno fotografování.

Ariana Grande
© www.popsugar.co.uk
Ariana Grande. 153 cm. Hlas (a podpatky) jako hrom. Culík Culíkovič Culikovskij neboli fakt mohutný ohon ve vlasech. Módní ikona. Idol milionů fanoušků a hlavně fanynek na celém světě. Oblíbenkyně rodičů, protože je to celkem důstojná děva duševně nezávadná pro jejich děti. Roztomilá osoba s poněkud komplikovanější osobností. Zpěvačka s obstojným repertoárem, která ale budí dojem, jako by si pořád to úplně nejlepší album schovávala na později. To jsou jen střípky z toho, co vás napadne, když na vás odněkud vybafne její jméno.

Různé verze Ariany Grande - rozuměj dívky ve vysokých kozačkách a s dlouhatánskými culíky - se hemžily už ten večer i mimo O2 arenu, standardně vypadající návštěvníci koncertu se dali identifikovat podle průhledných batohů, kabelek a obyčejných svačinových sáčků, jejichž obsah mohli ostatní řádně prošmírovat. Počet malých návštěvníků akce byl obrovský. Kam se podíváš, všude nějaké to škvrně. Právě se škvrňaty je spojeno něco, co jsem na koncertě ještě nezažila (a že jsem tedy na "pár koncertech" byla): solidaritu. V sektoru stání se děti (samozřejmě spolu s rodiči) buď velkoryse pouštěly blíže k pódiu, nebo se aspoň vysazovaly na ramena nejen svých otců či matek, ale i naprosto cizích lidí (hlavně tedy děvčat). Pódium totiž nebylo zrovna moc vysoko, projekční plachty si zpěvačka přivezla také nějak podezřele malé.

Ariana Grande
© www.popsugar.co.uk
Dopředu si ujasněme toto: nebyl to vůbec špatný koncert. Každý si však z pražské zastávky turné "Sweetener" určitě odnesl nějaké to "ale", které mu zabránilo dát celé show maximální hodnocení. Jedním z hlavních problémů, který můžeme považovat za ultimátní kazič celého večera, bylo špatné nazvučení samotné hlavní hrdinky. Což je nesmírně frustrující. Jdete na gig, který má táhnout hlavně zpěv, a ten sice slyšíte, ale v neuvěřitelně znetvořené variantě. Kdyby byla Grande průměrná vokalistka, skončilo by vystoupení naprostým fiaskem. To naštěstí není její případ, takže i přes zoufalý zvuk šlo pořád ještě poznat, že je to zpěvačka - a nebojme se použít toto velké slovo - fenomenální. I naživo zpívá s grandiózní lehkostí a jistotou, tu a tam dokáže mile překvapit lehce pozměněnou melodií a ještě u toho neustále tančí a po lecčems leze. Ale něco ze strany zvukové techniky prostě fungovalo špatně, vokál byl jednoduše příliš nahlas, prostě bída.

Nejenže nebylo moc rozumět textům songů a home videu křivozubé malé Ariany, ale ona ještě i minimálně polovina jediného zpěvaččina proslovu zanikla ve zdrcujícím vibračním třeskotu (jestli pochybujete o mých znalostech angličtiny, tak za á: I am an English teacher, a za bé: už během proslovu se kolem mě začalo vzduchem šířit "Co říkala?!", popřípadě "What did she say?"). Ona teda nic světoborného zrovna neříkala, ale zamrzelo to. Zpěvačka moc hovorná nebyla, žádné řeči o kráse naší metropole, kouzlu našeho piva nebo takové ty běžné průpovídky nezazněly (asi je to i dobře, stejně to těm hudebníkům nikdy moc nevěřím). Všem byl ale obsah sdělení buřt, proslov byl odměněn nelidským řevem a už se rychle jelo dál, žádný čas na fonetický rozbor anglického speeche nezbyl.

Ariana Grande
© www.popsugar.co.uk
Tempo celé show bylo rychlé, nezazněla vlastně ani žádná pořádná balada, během které by si možná zvukař konečně uvědomil, že Grande se svou silou hlasu fakt nepotřebuje mít vokál na stoprocentní hlasitost, a konečně by tak diváctvo bylo obšťastněno talentem floridské brunetky v normální kvalitě. Pochopitelně si Ari několikrát zazpívala úplně sólo, ale i tehdy se jí do libozvučného hlasu drásal zvukařský šotek. Ze setlistu nakonec vypadla novinková "Boyfriend", která ani nebyla ničím nahrazena, a tak byl pražský koncert nepatrně kratší. Seznam skladeb byl přesto sestaven poměrně šikovně a mnohé tracky v živé verzi vyloženě rozkvetly ("Bad Idea", "NASA").

Jak se dalo čekat, byl celý průběh večera těžce perfekcionistický, na spontánnosti nebyl v choreografii vůbec prostor; každičká nanosekunda byla něčím zaplněna a zdálo se, že i do puntíku promyšlena. Na jednu stranu je to přístup zodpovědný, ba až chvályhodný, na tu druhou ale vystoupení ztratilo kus duše a to byla právě ta přidaná hodnota, která akci chyběla. Vše bylo uhlazené, dokonalé, místy až formální; opravdu to bylo chvilkami něco jako decentní párty princezny Ari v podzámčí.

Ariana Grande
© www.popsugar.co.uk
Speciální zmínku si zaslouží vskutku překrásné projekce a celkové řešení stage (až na to proklatě nízké pódium), finty se dvěma polokoulemi byly pastvou pro nejedny oči, a když se pak během "Only 1" stal z jedné koule Měsíc, pod kterým Grande srdceryvně pěla, byl to jeden z těch já-budu-brečet momentů. Ohlušující ryk se dostavil po každém songu, kdyby se ale měřily decibely, tak to jednoznačně vyhrají "No Tears Left To Cry" s milou deštníkovou choreografií, silná "Dangerous Woman" nebo sice neuvěřitelně hlasitá, ale svým způsobem kouzelná "Break Free". A co jiného mohlo celý večer zakončit než dojemná a zároveň rozverná "Thank U, Next", na jejímž konci uspořádala Grande s duhovou vlajkou v ruce takovou soukromou gay pride.

Asi nejlépe popsala celý zážitek malá dívenka s úhledným arianovským culíkem, kterou její taťka nesl po koncertě na svých ramenou (a byl zřejmě donucen na sebe navléknout růžové tričko s nápisem "thank u, next", které mu končilo někde nad pupkem). Na otcovu obligátní otázku "Tak co, beruško, jak se ti to líbilo?" odpověděla mladá slečna poněkud nepřítomně: "Ale jooo, bylo to dobrý." Aniž by to věděla, popsala první pražskou návštěvu Ariany Grande docela přesně.

NÁZORY
  • Ale co, (Anonym, 05.09.2019 22:24) Reagovat

    Arianka nějak neohromila? No, to se dalo čekat.

    • Re: Ale co, (ahoj, 14.09.2019 14:12) Reagovat

      jdi si poslouvhat tu tvojí lucinku bílou a zalez

  • nebyl jsem... (strom-z, 05.09.2019 22:47) Reagovat

    ...ale řekl bych, že moc pěkně napsaný :)

  • Znovu sa musicserver točí len okolo vytipovaných "hviezd" (Frankie, 05.09.2019 23:01) Reagovat

    je neprehliadnuteľné, že veľa skutočnej hudby proste ignorujete, žiadna zmienka o koncerte P!nk vo Viedni, ani o videu 90 Days s Wrabelom....ešteže existuje taylor, ariana, madonna, robyn..a mesiace vycapené odkazy na ich "novinky"

    • Re: Znovu sa musicserver točí len okolo vytipovaných "hviezd" (Anonym, 06.09.2019 00:49) Reagovat

      lol, Pink je už dávno za zenitem. A nechápu, proč by měli informovat o koncertu z jiné země.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením (18.03.2024 00:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ariana Grande je v novince "we can't be friends (wait for your love)" nešťastně zamilovaná (13.03.2024 18:50)
- Ariana Grade představila tracklist desky "Eternal Sunshine". I s překvapivým hostem (29.02.2024 14:33)
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)
- Video: Skoro jako Madonna. Nebo Ewa Farna. Ariana Grande si v klipu "yes, and?" vyřizuje účty s hatery (13.01.2024 08:48)
- Audio: Ariana Grande vzdala hold svému zesnulému expříteli Macu Millerovi v nové verzi jejich společné skladby "The Way" (30.08.2023 14:46)
- Video: Jimmy Fallon, Ariana Grande a Megan Thee Stallion chtějí ve vánočním songu třetí dávku vakcíny (14.12.2021 12:42)
- Ariana Grande se prý vdala (19.05.2021 12:44)
- Letošní Record Store Day bude mít dva termíny, čekat můžeme raritky od St. Vincent, Lady Gaga nebo The Cure (10.04.2021 10:55)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu