Sergio Pizzorno z Kasabian upozorňuje na srpnovou sólovku The S.L.P. singlem "Nobody Else"

04.07.2019 16:51 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Sergio Pizzorno, mozek a kytarista britských Kasabian, se rozhodl vyzkoušet sólovou dráhu. Na letošní rok přichystal pod hlavičkou projektu The S.L.P. eponymní debutovou desku a turné po Evropě, na kterém ji představí i naživo. Již v květnu vydal pilotní singl "Favourites" s hostující rapperkou Little Simz, nyní na něj navazuje letní pohodovkou "Nobody Else". A podle jeho vlastních slov je nejnovější skladba "tak svěží, že bude žárlit i vaše zubní pasta".

I ona totiž ukazuje jasný odklon od materiálu, který hudebník posledních patnáct let tvoří se svou domovskou kapelou. Nakažlivá, tanečně založená pecka má své základy na pianovém riffu doplněném o elektroniku. "Začal jsem se učit jazzové akordy. Ta nevinnost zkoumání a experimentování je opravdu velmi důležitá. Chci jít dopředu, rád bych se více otevřel spolupráci s dalšími a dalšími umělci. Projekt S.L.P. se pro mě stane takovým místem, kam můžu jít a dělat prostě cokoliv," dodal k jejímu vzniku Pizzorno.

Nové album nabídne jedenáct skladeb nahraných a produkovaných samotným rodákem z Leicesteru v jeho domovském studiu The Sergery. V zastoupení by měla být celá škála žánrů včetně hip-hopu, psychedelic-funku, new wave a dalších. Album vyjde 30. srpna u labelu Columbia Records a hned následující týden pak muzikant koncertem v Glasgow odstartuje evropské turné.

Tracklist alba "The S.L.P." je následující: Meanwhile… In Genova, Lockdown, ((trance)), The Wu, Soldiers 00018, Meanwhile… At The Welcome Break (featuring slowthai), Nobody Else, Favourites (featuring Little Simz), Kvng Fv, Youngest Gary, Meanwhile… In the Silent Nowhere



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY