Devin Townsend je v klipu k pilotnímu singlu "Genesis" z nové desky za netrpělivého posluchače

26.02.2019 11:18 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Vydání očekávané novinky Devina Townsenda se nezadržitelně blíží (vyjde už za měsíc a kousek - 29. března), o desce "Empath" se toho ale zatím ví žalostně málo. Jediné informace prosákly z rozhovorů a ze série videí, která hudebník postupně zveřejňuje. Ví se tedy například to, že se na nahrávce budou spojovat mnohdy značně nesourodé hudební vlivy.

První singl z alba to nepřímo potvrzuje. Video Townsenda staví do role netrpělivého posluchače, který se na ploše sedmi minut prokousává skutečně eklektickou směsí žánrů. Ani zdaleka to ale není nahodilé a všechny úseky, ať už jsou to vlivy taneční hudby, metalu, klasického hard rocku, psychdelie, popu nebo klasiky, přecházejí jeden do druhého naprosto plynule.

Je až s podivem, že to drží pohromadě, zvláště když vezmeme potaz doprovodné video. Ano, jeho centrem je za stolem sedící Townsend se sluchátky na uších. To podstatné se ale děje za ním: divoký psychedelický proud všeho možného (od karibských kýčů přes průlety vesmírnými hvězdokupami až po těžko popsatelné abstraktní cosi).

Ano, je to chaos, ale chaos, který pevně drží v rukou člověk, který si je jistý svou uměleckou vizí. "Empath" nebude lehkým soustem - ale to se dá koneckonců říct o většině počinů tohohle šíleného Kanaďana.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY