shop.musicserver.cz
Deset očekávaných českých desek roku 2019

Deset očekávaných českých desek roku 2019

Vydáno: 22.02.2019 11:00 v sekci Top 10 - Hana Bukáčková | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Poté, co se po letech hibernace vracejí Gaia Mesiah, Post-It, Khoiba či Southpaw, slibují vydat novou desku také Lenny, Mirai nebo Pokáč. Ti všichni by rádi navázali na úspěchy debutů, Chinaski s novou sestavou, O5 a Radeček a PSH naopak navazují na svou diskografii po dlouhých letech.

MIRAI

Mirai za svůj debut "Konnichiwa" získali snad všechny ceny, co šly. "Když nemůžeš, tak přidej" stále patří k nejhranějším skladbám v naší zemi. Během relativně krátkého období získali velkou popularitu a zaznamenali příval tisíců fanoušků, o kterých se jim v předchozích letech ani nezdálo. Na letošek plánují druhou studiovku, kterou jim produkuje Ondřej Fiedler. Název rozlousknou, až bude celá hotová. Měla by být kytarovější a temnější. První singl "ØTCHI" společně s klipem, který se natáčel v londýnských ulicích, muzikanti vypustili začátkem ledna. Deska by měla byt hotová na přelomu léta a podzimu. Poté k ní během listopadu a prosince Mirai pojedou historicky první halové turné, které je 3. prosince zavede až do Fora Karlín.


O5 & RADEČEK

Šumperská kapela O5 a Radeček chystá po sedmi letech novou desku. Po vydání posledního alba "Pozdrav z opičích hor" se fanoušci dočkali koncertního DVD, kompilačního alba "Best of" a také několika samostatných singlů jako třeba "Vloupám se" s Márií Čírovou nebo "Budu rád", který se objevil ve filmu "Špindl". Aktuálně muzikanti bodují se skladbou s lehce provokativním názvem "Sex ve sprše". "Za sedm let jsme nahráli asi čtyřicet písniček, ale až teď nastala ta správná doba vybrat dvanáct nejlepších a vydat album. Novou deskou chceme dělat lidem radost, zvednout jim náladu, prostě šířit dobré zprávy," prohlásil zpěvák Tomáš Polák. Kolekce ponese název "Dobrý zprávy". Svižné tempo a pozitivní nálada budou prostupovat všemi dvanácti písněmi, které na ní posluchači najdou. Album by mělo vyjít v únoru a skupina ho pokřtí na třech speciálních koncertech, které budou svým stylem odkazovat na úspěšná "Turné na střechách".


LENNY

Největší zlato v hrdle má bezesporu Lenny, držitelka pěti Cen Anděl za rok 2016. Proto s velkým očekáváním fanoušci a kritici vyhlížejí její druhou desku. Na ní by se měly objevit i tři loni vydané singly "Enemy", "Home" a "Maneater". Vydání alba hudebnice plánuje ve spolupráci s německou pobočkou Universal Music. Produkovat by jej měl opět její spoluhráč a producent Ondřej Fiedler. Křest novinky by měl být podobně jako v případě debutu spíše komorní a rodinná záležitost. Na letošní rok pak Lenny plánuje vystupovat zejména v zahraničí, aktuálně domlouvá koncerty v Anglii a v Itálii a na různých evropských showcaseových přehlídkách, které by ji mohly posunout ještě k většímu úspěchu.


ZRNÍ

Zrní za sebou mají další úspěšnou sezónu, kterou vyplnili akustickým turné "Černá hodinka a půl" a koncerty streamovanými z neobvyklých míst. Vydali zpěvník a EP "Spící", které navazovalo na nahrávku "Jiskřící". Zrealizovali klip k "Hýkalovi" a artový snímek k songu "Ať", který Unger nazpíval se svojí ženou Bárou ze skupiny Dva. Kapela nelení a další desku má v plánu točit v říjnu. Hudebníci už mají zabookovaný termín a momentálně plánují zkoušky, na kterých začnou zpracovávat nahrávky, které se začaly rodit na loňských soustředěních. Tím, že se rozrostli co do počtu potomků, mají nyní méně času. Fungují tedy jinak - nové nápady si posílají e-mailem. Producenty zůstanou osvědčení Jonatán Pastirčák a Ondřej Ježek. Kudy se zvukově bude nová deska ubírat, to skupina zatím neví, ale prý se to vyvrbí posléze samo.


SKYLINE

Příznivci electro scény se mohou těšit, v plánu je totiž nová deska živelně energických Skyline. Je to však zatím poměrně velká neznámá - nahrávka dosud nemá datum vydání ani název. Momentálně mají muzikanti rozpracováno asi čtrnáct skladeb, opravdu hotové jsou pouze dvě, co vyšly v roce 2018 jako singly - "Till The Morning Comes" a "Move On". Jelikož se bude jednat o osmou řadovku, rozhodně nechtějí nic uspěchat. Celková vytíženost všech členů je dohnala k tomu, že museli zavést pravidelné čtvrteční studiové sessions u Hoffyho v Electronic Music Academy, aby se aspoň na tři hodiny týdne sešli a mohli na nahrávce pracovat. Nadále chtějí pokračovat v modelu, který se jim osvědčil na posledních dvou deskách "Fairytapes" a "Jungle", tedy že si album produkují sami a namíchá jim ho Matouš Godík, který skladby vždycky posune přesně tam, kam je potřeba. Milou zajímavostí je, že Skyline novým písním dávají pracovní názvy z říše zvířat, natáčejí tedy kousky jako "Kočička", "Medvěd", "Žirafa", "Želva", "Komár" či "Losos".


MŇÁGA A ŽĎORP

Oblíbená Mňága a Žďorp z Valmezu, která v roce 2017 ve Foru Karlín oslavila třicet let, nelení, objíždí křížem krážem naši vlast se svými koncerty a po dvou letech od vydání "Třínohého psa" plánuje nyní rozšířit svoji diskografii. Na podzim pánové vydají novou desku, kterou mají od loňska už připravenou a na kterou chtějí získat peníze díky kampani na Startovači. Petr Fiala svůj autorský přetlak vměstnal do dvanácti písniček. Nahrávat budou opět v Sonu pod producentským dohledem Milana Cimfeho. Novinka se bude jmenovat "Třecí plochy" a krom autorských písní bude obsahovat cover "Je to nejistý" z desky "Eskalace dobra" od J.A.R., který by měl být součástí tribute alba Holého party.


POKÁČ

Honza Pokorný alias Pokáč vydal před dvěma lety svůj debut "Vlasy", který byl de facto rovnou i jeho bestoffkou, protože obsahoval víceméně všechny jeho dosavadní songy. Svůj styl charakterizuje jako nepovedený pokus o hudbu. Písničkář má svůj specifický humor, který se odráží v jeho textech, ve videoklipech a minipísních zahraných na ukulele v jeho pokoji, které pravidelně prezentuje na svém YouTube kanálu. Když všechno dobře půjde, deska by měla vyjít v květnu, přesně dva roky od prvotiny. Produkovat by ji měl opět Honza Balcárek (Johny Rainbow, polovina dua Light&Love) v Novém Jičíně. Pokáč tvrdí, že si sedli lidsky i hudebně, a tak nemá důvod něco měnit. Na novince budou songy, které už se v různých verzích objevily na YouTube ("V Lese", "Hrdinský čin", "Aromatické léto", "Láska na vsi"). Výsledek pak písničkář pokřtí v říjnu na svém největším koncertu ve Foru Karlín. Předtím ale ještě vyjede na turné po klubech s kolegou Láskou.


PSH

Pokud se zajímáte o legendární hip-hopovou partu Peneři strýčka Homeboye, asi víte, že pražská trojice Vladimir 518, Orion a Mike Trafik je momentálně ve studiu a připravuje nové album, po dlouhých devíti letech od zatím posledního "Epilogu". Čtvrtá řadová deska měla vyjít původně před létem 2018 a nejspíš tvorbu PSH, kteří slaví 20 let na scéně, ukončí. Legendy československého rapu před nedávnem vydaly nový singl s klipem "Kdo já jsem", kde jim zdárně sekunduje Strapo. Rappeři jím ukazují, že nezaspali dobu, a přinášejí do své hudby aktuální zvuk.


CHINASKI

Chinaski vydali v roce 2017 album s poměrně trefným názvem "Není nám do pláče", které jakoby předznamenávalo nadcházející situaci. Na přelomu roku 2017 a 2018 udělali v ansámblu škatule, hejbete se, obměnili většinu sestavy a zbavili se dechové sekce, což jim mnoho fanoušků mělo za zlé. Málokdo si uměl představit, jak to bude na pódiu fungovat. Ale kupodivu to funguje. Než se noví členové pořádně sehráli, vyšlo loni album "Love Songs" s dvaceti dosud nejúspěšnějšími baladami a písněmi o lásce. Letos na podzim chtějí Chinaski vyrukovat s novým materiálem. Nejenom my jsme zvědaví, zda se budou držet popovější linie jak dosud, nebo zda se vrátí k dřívějšímu rockovějšímu soundu. Ještě než jedenácté album vyšlou do světa, zahrají v netradičním konceptu pěti koncertů v Lucerna Music Baru. Na každém kapela odhalí a zahraje nové skladby z připravovaného počinu a v říjnu pak tamtéž muzikanti nahrávku pokřtí. Tento termín bude navíc stým vystoupením formace na tomto místě.


DAVID STYPKA

Málokdo statnému severomoravskému rodákovi věřil, že se s EP "Jericho" a následně s dlouhohrajícím debutem "neboj.", vyšvihne mezi první ligu a že za získá Cenu Anděl za Sólového interpreta či cenu Žebřík za Objev roku. Přitom jeho úplná prvotina "Čaruj" vyšla v naprosté tichosti už v roce 2014. Zato jeho další desku, která zatím nemá ještě název, už fanoušci vyhlížejí s netrpělivosti. Měla by vyjít na podzim a dělá na ni s Banjeez a Martinem Ledvinou. Písniček mají prý spoustu, momentálně vybírají ty, které budou muset vyhodit. Jedno je jisté, "Domů" (pracovní název) a "Múzy" ze seznamu neškrtnou, protože už je svým fanouškům nabídli na koncertech v závěru loňského roku. Na dalších písních slibuje Stypka v porovnání s předchozí tvorbou trochu více optimismu a naděje.


Dále by měla vyjít alba kapelám Mydy Rabycad, John Wolfhooker, Arakain, ale i sólovým interpretům jako například Lucii Bílé, Vladimíru Mišíkovi, Tereze Maškové, Adamu Mišíkovi, Michalu Hrůzovi, Sebastiananovi, společnou nahrávku pak chystají Jelen s Míšou Tučnou. A jak jsme zmínili výše, J.A.R. oslovili spřízněné umělce, aby nahráli coververze písní z jejich alba "Eskalace dobra", výsledek by rádi představili také ještě letos. Rok 2019 bude zkrátka opět nabitý.

NÁZORY
  • On někdo fakt očekává desky takových sraček,... (Brundibár, 22.02.2019 11:05) Reagovat

    On někdo fakt očekává desky takových sraček, jako jsou Mirai nebo Chinaski ?

    • Re: On někdo fakt očekává desky takových sraček,... (Michal, 22.02.2019 11:22) Reagovat

      musicserver.cz to asi očekává. Pokáč a SKYLINE taky nejsou žádné pecky.
      Ale řekl bych, že ten výběr je založen na hratelnosti v mainstream radiích.
      Hudební průmysl v ČR -> čím větší sračka, tím se víc hraje v radiích -> větší zisky
      (větší polovina lidí v ČR nejsou schopni poslouchat kvalitní, občas náročnou, hudbu)

      • Re: On někdo fakt očekává desky takových sraček,... (oněmělý úžasem , 22.02.2019 21:11) Reagovat

        Větší polovina??!! To jako fakt? A to tady kydáš něco o kvalitě a náročnosti, tak tos mě fakt rozesmál. Typický příklad místních chvastounů co se neustále nadřazují a vzájemně utvrzují o svém vytříbeném hudebním vkusu.




        • Re: On někdo fakt očekává desky takových sraček,... (Brundibár, 25.02.2019 04:01) Reagovat

          "Větší polovina" je známý Svěrákův fór, který zlidověl a přešel do jazyka. Dovzdělej se debile, než začneš něco blbě kvákat !

          • Re: On někdo fakt očekává desky takových sraček,... (Anonym, 25.02.2019 18:04) Reagovat

            Dovzdělávat se sluníčkovým panem Svěrák nemám potřebu. Ráno od čtyř hodin tady kvákáš pouze jen a jen ty. Typický nadutý arogantní pičus,který všude byl všechno zná a od všeho má klíče a pohrdá každým,kdo mu souhlasně nekýve.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Naživo: Frontmanovi O5 a Radeček v Roxy při hraní praskly kalhoty (14.03.2024 17:52)
- Video: O5 a Radeček se dali dohromady s Elly a "I tak to za to stojí" (06.03.2024 10:55)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Video: Mirai zpívají v "nespíš" o jednom nevydařeném románku (07.02.2024 18:13)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (15-11) (25.01.2024 21:00)
- Z Mňágy a Žďorp odešel základní pilíř - kytarista Martin Knor (10.01.2024 07:57)
- Video: "Láska je na nic," tvrdí Chinaski v novém klipu (03.01.2024 09:11)
- Radečci se spojili s Moravskou filharmonií Olomouc a natočili mrazivou koledu (24.12.2023 10:00)
- Naživo: Mlčenlivá Mňága a Žďorp hrála v Praze o sto šest (21.12.2023 10:14)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Rush Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu