Velkou Lucernu v červnu rozžhaví metaloví Disturbed

21.11.2018 09:17 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Metalová superstar Disturbed ohlásila Evolution World Tour, rozsáhlé celosvětové turné, které začíná 9. ledna v kalifornském San Diegu a se kterým kapela 24. června zamíří také do Velkého sálu Lucerny v Praze. Vstupenky za 790 Kč + poplatky budou v prodeji od pátku 23. listopadu 10:00 na GoOut.cz a v síti Ticketmaster. Na místě v den koncertu za 900 Kč.

Disturbed (zpěvák David Draiman, kytarista Dan Donegan, bubeník Mike Wengren a basák John Moyer) na turné podpoří vydání své albové novinky "Evolution" a prvního singlu "Are You Ready", který vylétl na první místo hitparády časopisu Billboardu Hot Mainstream Rock Tracks Chart a vydržel na první příčce čtyři týdny. Písnička, která je dvanáctým singlem kapely na prvním místě hitparády a nejrychleji stoupajícím singlem jejich kariéry má přes pět milionů streamů na Spotify a klip má na YouTube přes pět milionů zhlédnutí.

Disturbed jsou jedna z nejúspěšnějších rockových skupin současnosti. Tato multiplatinová čtyřka dosáhla se svými alby pěti prvních příček hitparády Billboard Top 200 v řadě. Tento úspěch je vynesl po bok takových veličin jako je Metallica, jediná tvrdá kapela, která takového úspěchu dosáhla. Album "Immortalized" (2015) získalo platinu a obsahovalo třikrát platinový hit "The Sound Of Silence". Od svého založení v roce 1996 skupina prodala přes šestnáct milionů alb po celém světě a uspěla dvanáctkrát s No. 1 singly v Active Rock Radio. Jejich čtyřikrát platinový debut z roku 2000 nazvaný "The Sickness" formálně ohlásil jejich příchod na scénu hard rocku a jejich postavení bylo stvrzeno nominací na GRAMMY® Award a zlatou, platinovou a dvakrát platinovou deskou. S pojmenováním Best Rock Artist získaným na oceněních iHeartRadioMusic Awards v roce 2017 Disturbed pokračují ve své pouti na vrchol se svým sedmým albem, příhodně nazvaným "Evolution".

Albu "Evolution" se dostalo skvělých recenzí od kritiků a nadšeného přijetí od fanoušků. Billboard album označil za jejich "nejrozmanitější a jedno z jejich nejlepších alb, které se vyrovná veleúspěšnému albu z roku 2002 'Believe'." Classic Rock napsal - "název mluví za vše…kapela objala své vlastní instinkty a výsledkem je jejich nejpřesvědčivější deska od roku 2000 a alba 'The Sickness'." The Chicago Sun-Times říká: "Evolution je jedním z největších skoků kupředu v kariéře Disturbed s nevypočitatelností vokálů Davida Draimana, důmyslným bubnováním Mikea Wengrena, rozmanitostí kytar Dana Donegana a temnou basou Johna Moyera." Music Week prohlásil "Disturbed na svém albu 'Evolution' pálí do stratosféry." Metal Hammer napsal: "Bezpochyby nejrozmanitější deska v katalogu Disturbed" a Power Play dal albu deset hvězd: "Disturbed dospěli ve špičkovou rockovou kapelu, která tímto albem učinila z čistého metalu čistou senzaci. Album definující kariéru. Nic menšího."

Evolution World Tour přinese fanouškům ale také třaskavou směs starých hitů jako "Down With The Sickness", "Inside The Fire" a "The Sound Of Silence" i novějších skladeb jako "Are You Ready" a nedávno zveřejněné písně "A Reason To Fight".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY