shop.musicserver.cz
Nové desky 42/2018 - od Never Sol přes Elle King po Richarda Ashcrofta

Nové desky 42/2018 - od Never Sol přes Elle King po Richarda Ashcrofta

Vydáno: 22.10.2018 17:11 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Podle množství výběrů a reedicí je patrné, že se blíží Vánoce. Mezi ty nejzajímavější, které mají na svědomí Marie Rottrová nebo R.E:M., se vklínily s druhými deskami Dánka MØ, Američanka Elle King a zejména Češka Never Sol. Připomene se Conchita Wurst, chorvatští 2Cellos a tančící Markus Schulz. Rockery potěší novinky Disturbed, Amaranthe a Soulfly.

Pokud se v pondělí 22. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Never Sol - Chamaleo (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Never Sol - Chamaleo
Pět let po vydání vřele přijatého debutu "Under Quiet" přichází producentka a zpěvačka Sára Vondrášková alias Never Sol se svým druhým řadovým albem "Chamaleo". Název má evokovat barevnost a rozmanitost, což se promítlo i do designu obalu. Sára během posledních let absolvovala cestu za osobitým zvukem, který sama označuje jako "melancholic slow synth darkpop". Jedenáctka písní, jež nahrála ve své strahovské audio-botanické svatyni, se opírá především o zvuk analogových syntezátorů, vrstvení hlasů, melodických linek a samplů zvuků nahrávaných ve městech i na samotách. "Na albu jsem se rozhodla používat jen hardwarové syntezátory, hlas a samply nejrůznějších zvuků, které jsem si několik posledních let nahrávala na rekordér. Důležitý byl pro mě přesun pryč od počítačové obrazovky k práci s hardwarem a využívání počítače pouze jako nahrávacího a editačního rozhraní. Byl to osvobozující krok a cesta k ujasnění si vlastního zvuku a světa," popisuje Sára Vondrášková tvůrčí proces. Finální mix a master má pak na svědomí Matouš Godík. Výsledek můžete zkoumat na stránkách vydavatelství Supraphon a částečně i na jejím soundcloud.com.


- Forever Neverland (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / electro pop

MØ - Forever Neverland
Dánská hudebnice konečně vydává své druhé album "Forever Neverland". Jeho příprava totiž trvala poměrně dlouhé čtyři roky, během nichž ovšem o ní bylo slyšet poměrně hodně. Vydala EP "When I Was Young", ale hlavně se podílela na hitech svých kolegů, mezi nimiž můžeme jmenovat Justina Biebera, Major Lazer, Noah Cyrus, Dipla nebo Charli XCX. Poslední dva ji hostování oplatili i na aktuální nahrávce, když je doplnili ještě Empress Of a What So Not. Delší čekání na album svým fanouškům kompenzuje hned čtrnáctkou skladeb, na nichž nejvíce práce odvedl kanadský producent ST!NT známý ze spolupráce s Carly Rae Jepsen nebo Demi Lovato a jeho doplnili například Frank Dukes, StarGate nebo Illangelo. Výsledný zvuk se pak pohybuje na hranici indie popu a electro popu s vlivy taneční hudby. Posoudit to můžete sami z řady ukázek a singlů na jejím YouTube.com


Elle King - Shake The Spirit (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock'n'roll / soul / blues rock

Elle King - Shake The Spirit
Americká zpěvačka, muzikantka, skladatelka a příležitostná herečka Elle King sice v Evropě nedokázala proměnit úspěch hitu "Ex's & Oh's" i v podobný sukces debutu "Love Stuff", nicméně třeba ve své domovině bodovala velmi slušně, a to i díky společnému duetu s Dierksem Bentleym. Třeba se to ale vyrovná nyní s druhou deskou "Shake The Spirit". Třináct písniček vznikalo v poměrně rušných chvílích zpěvaččina života, a sice v době, kdy se rozcházela se svým manželem, kterého si vzala po třech týdnech známosti na svatého Valentýna v roce 2016. Nahrávala je ve studiu nedaleko svého domu společně se svoji kapelou The Brethren a podílel se na nich třeba i Ben Gibbard z Death Cab For Cutie. Stylově se pak Elle King posunula od country více k rock'n'rollu s příměsí soulu a blues, takže už nezní tolik retro, ale první kritiky ji spíše srovnávají s The Black Kyes nebo Jackem Whitem. Koneckonců posuďte sami na jejím YouTube.com.


Disturbed - Evolution (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: shoegaze

Disturbed - Evolution
Disturbed patří mezi nejsledovanější rockové kapely současnosti a jejich novinka "Evolution" má našlápnuto na přední příčky hitparád. Z rádií můžete znát ochutnávky "Are You Ready" nebo "Reason To Fight", ke které vznikl i videoklip. Celou nahrávku připodobnil frontman kapely David Draiman k "Černému albu" Metalliky. Posouzení necháme na vás, a právě proto byste si mohli poslechnout ještě nejčerstvější ochutnávku "The Best Ones Lie" .


Queen - Bohemian Rhapsody (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Queen - Bohemian Rhapsody (soundtrack)
Příští týden vstoupí do britských kin snímek o kapele Queen a především o Freddiem Mercurym s názvem "Bohemian Rhapsody". Ačkoli k nám dorazí až o týden později, soundtrack k němu si můžete vychutnat už nyní. Jedná se svým způsobem o další výběr kapely, který reflektuje historii kapely a to především tu koncertní. Většinu písniček tu totiž nenajdete ve studiových, ale naopak v živých verzích z různých destinací a akcí. Poměrně hojně je zde zastoupený koncert Live Aid. Producentský dohled nad celým albem měli pochopitelně i zbylí členové kapely Roger Taylor a Brian May. Kompletní tracklist najdete na webu Queen, který uvedením filmu náležitě žijí.


Richard Ashcroft - Natural Rebel (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Richard Ashcroft - Natural Rebel
Richarda Ashcrofta budete znát nejlépe jako zpěváka, skladatele a bývalého frontmana The Verve. Má své příznivce ale také díky sólové tvorbě, ke které letos přidává další studiovou nahrávku s titulem "Natural Rebel". Rozporuplné recenze zahraničních novinářů nedovolují desku příliš soudit, a proto byste si názor měli vytvořit sami poslechem ukázky v podobě kousku "Born To Be A Stranger" na YouTube.com.


Markus Schulz - We Are The Light (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: trance

Markus Schulz - We Are The Light
V Německu narozený, v Americe natrvalo usazený DJ a hudební producent Markus Schulz se po loňském albu, které vydal pod jménem Dakota, vrací zpět ke svému vlastnímu jménu a přináší desku "We Are The Light". Obsahuje celkem šestnáct písní, mezi kterými pochopitelně nechybí všechny jeho úspěšné singly poslední doby jako "Safe From Harm" s Emmou Hewitt a "Calling For Love" s JES nebo aktuální hit "Upon My Shoulders" a které najdete na Schulzově YouTube.com. Všechny vznikaly opět u klavíru či kytary, a demoverze tak měly akustickou podobu. Přesvědčit se o tom mohou de facto všichni - nahrávka vychází jako dvojalbum, kde druhý disk nabídne všechny skladby právě v akustickém podání.


Ace Frehley - Spaceman (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Ace Frehley - Spaceman
Ace "B64QjY0VkdobElGTndZV05sYldGdQ==" Frehley se vám určitě vryl do paměti díky legendární kapele Kiss, kde působil jako kytarista. Teď se nechal obléct do zářivě stříbrného spandexu a na trůnu prezentuje svou novinku "Spaceman". Vznik osmi songů, které na albu najdete, se datuje do sedmdesátých let - tedy ještě do éry Kiss. Na desce ale nechybí i jedna předělávka - kousek "I Wanna Go Back" původně z dílny Eddie Money. Navštivte YouTube.com, poslechněte si skladbu "Rockin' With The Boys" a o svůj názor se podělte v komentářích pod článkem.


Tip týdne

James Francies - Flight (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

James Francies - Flight
Dvaadvacetiletý jazzový pianista a skladatel James Francies byl do této doby známý především fajnšmekrům díky spolupráci s hvězdami jako Chris Potter, Pat Metheny, Stefon Harris, José James, Lauryn Hill a Nas. Nyní ovšem připravil svůj debut, který nazval "Flight", a představuje na něm svoji vizi nového jazzu. Je založený na řadě vlivů z různých odvětví jazzu a pochopitelně se inspiroval i od svých slavnějších kolegů. Jedenáct kompozic natočil společně vibrafonistou Joelem Rossem, kytaristou Mikem Moreno, basistou Burnissem Travisem II a bubeníky Jeremy Duttonem a Mikem Mitchellem. Speciálními hosty pak byl.saxofonista Chris Potter a vokalisté YEBBA, Chris Turner společně s Kate Kelsey-Sugg. Bližší seznámení s tímto nadaným jazzmanem je možné prostřednictvím jeho VEVA.


Amaranthe - Helix (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melodický metal

Amaranthe - Helix
Pátá studiová nahrávka švédské metalové formace Amaranthe dostala do vínku název "Helix" a představuje na ní nového zpěváka Nilse Molina. První ochutnávkou se stal kousek "365" a jak to novému vokalistovi v kapele vedle zpěvačky Elize Ryd sluší, můžete po zhlédnutí klipu posoudit sami. Kromě této skladby najdete na albu ještě dalších jedenáct skladeb.


Česká filharmonie, Jiří Bělohlávek - Martinů: What Men Live By, Symfonie č. 1, H 289 (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Česká filharmonie, Jiří Bělohlávek - Martinů: What Men Live By, Symfonie č. 1, H 289
Jiří Bělohlávek byl mimo jiné i významným světovým ambasadorem díla Bohuslava Martinů. Jen pro Supraphon natočil na čtyři desítky jeho symfonických, koncertantních a jevištních děl, mnohé z nich s přívlastkem světové premiéry. Navzdory rozsáhlým plánům představuje představovaná deska "Martinů: What Men Live By, Symfonie č. 1, H 289" současně vrchol i závěr Bělohlávkovy pozoruhodné diskografie ze skladatelova díla. Premiérová nahrávka pastorální opery "What Men Live By" vznikla ze tří koncertních provedení v prosinci 2014, jejíž nastudování si vysloužilo nominaci na cenu The International Opera Award. Součástí nahrávky je dále "Symfonie č. 1" z ledna 2016, jenž doplňuje dříve vydané symfonie č. 3-6 a byla součástí zamýšleného, žel nedokončeného kompletu pozdního symfonického díla Martinů. Ukázky z nahrávky a rozhovor s Jiřím Bělohlávkem najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Soulfly - Ritual (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: groove metal

Soulfly - Ritual
Letos jsou tomu už tři roky, co vyšla poslední studiovka Soulfly "Archangel". Kapela se ale činila a do své diskografie přidává další, v pořadí už jedenáctý zářez. Dostal do kolébky název "Ritual" a už potřetí zasedl ve studiu za bicí soupravu syn Maxe Cavalery Zyon. Z hostů oslovili muzikanti Randyho Blythe z Lamb Of God a Rosse Dolana z Immolation. Z rádií můžete znát trojici těchto singlů - "Evil Empowered", titulní "Ritual" a "Dead Behind The Eyes". Ukázku najdete na YouTube.com


Matt Maher - The Advent Of Christmas (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná křesťanská hudba / worship

Matt Maher - The Advent Of Christmas
Kanadská hvězda současné křesťanské hudby a stylu zvaný worship Matt Maher se po loňském albu "Echoes" rozhodl natočit vánoční album. Vzhledem k jeho stylu je zřejmé, že "The Advent Of Christmas" bude mít duchovnější náboj než u většiny severoamerických interpretů, ačkoli i Maher se zde drží svých žánrů. Drtivou většinu z třinácti písniček si napsal sám a převzal de facto pouze slavnou "Jingle Bells", kterou pojal ve stylu boogie-woogie. Na dvou písničkách pak spolupracoval s Amy Grant, která si v jedné i zazpívala. Letmý pohled na titul poskytuje americký Amazon.


Greta Van Fleet - Anthem of the Peaceful Army (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Greta Van Fleet - Anthem of the Peaceful Army
Že jste ještě o rockové formaci Greta Van Fleet neslyšeli? Není divu. Kapela vznikla v roce 2012 a její členové s vydáním debutu vydrželi až do letošního roku. Desce "Anthem Of The Peaceful Army" předcházel singl "When The Curtain Falls" a už na něm mohli posluchači poznat velké vlivy Led Zeppelin a dalších interpretů zejména z ranku blues, soulu, funku a folkové hudby. Zpěvák Josh Kiszka bývá navíc svým stylem zpěvu často přirovnáván k Robertu Plantovi. Porovnejte sami a poslechněte si ukázku na YouTube.com.


Ice Nine Kills - The Silver Scream (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

Ice Nine Kills - The Silver Scream
S pátou studiovou deskou se hlásí o slovo americká metalcoreová formace Ice Nine Kills. Oproti předchozím deskám, které byly inspirovány různými novelami, se muzikanti při skládání písniček pro novinku "The Silver Scream" nechali inspirovat hororovými snímky jako třeba "Noční můra v Elm Street" nebo "Pátek třináctého". Jako hosté se na desce objevili bývalý zpěvák Jeremy Schwartz, Tony Lovato z Mest a také například i herečka Chelsea Talmadge. Upoutávku k desce najdete na YouTube.com.


Shining - Animal (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

Shining - Animal
Už je to dvacet let, co se norská formace Shining poprvé objevila na hudební scéně a směle předvedla svůj blackjazz. Překvapovat publikum se jim ale daří dál - třeba na poslední desce "Animal" úplně vyřadili saxofonové party. Jak se ale kritika vyjádřila, nenahradila je ničím zdaleka tak zajímavým. Muzikanti chtěli jednoduše změnu, a to se jim i povedlo. Posuďte ostatně sami a poslechněte si na YouTube.com titulní kousek.


2Cellos - Let There Be Cello (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover

2Cellos - Let There Be Cello
Populární chorvatské duo 2Cellos se po loňském albu "Score" věnovanému čistě filmové hudbě vrací s nahrávkou, která není tak tematicky vyhraněná. I na "Let There Be Cello" najdete filmové melodie, jako jsou například "Eye Of The Tiger" nebo ústřední melodie z "Pirátů z Karibiku", k nim ovšem tentokrát přidali hlavně předělávky známých hitů. Do výběru se jim dostala například Lennonova "Imagine", "Despacito", Cohenova "Hallelujah", "The Show Must Gone" Queen, "Seven Nation Army" nebo "Whole Lotta Love", kterou namíchali s Beethovenovou "Osudovou". Ty pak doplnili i klasickými kompozicemi od Antonia Vivaldiho, Georgese Bizeta, George Friderica Handela, mezi něž zařadili i několik vlastních skladeb. První ochutnávky servírují na svém YouTube.com.


Whitesnake - Unzipped (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Whitesnake - Unzipped
Pokud máte ve svém okolí velkého fandu hard rocku a chcete mu pod stromečkem udělat obzvlášť velkou radost, máme pro vás námět na pěkný dárek. Populární formace Whitesnake vydává kolekci raritních a doposud nevydaných akustických vystoupení. Záznamy muzikanti sbírali posledních dvacet let a máte se vskutku nač těšit: Kolekce "Unzipped" totiž vychází v několika mutacích - na CD, dvou CD, dvou vinylech a také v super-deluxe verzi na pěti CD a DVD. David Coverdale ke kolekci prozradil: "Jsou to všechno mé srdcovky, ve kterých jsem se realizoval snad nejvíc." Ukázku v podobě kousku "All The Time In The World" najdete na YouTube.com.


Marie Rottrová - Lady Soul (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop

Marie Rottrová - Lady Soul
Marie Rottrová se už léta pyšní přezdívkou Lady Soul, která má kořeny už od jejích ostravských začátků, které byly pod silným vlivem Radia Luxembourg a tedy černošské muziky, jako soul, blues, gospel či black dance music. Výběr "Lady Soul" přesně tuto éru shrnuje jedenadvaceti písničkami, které vybrala sama zpěvačka. Najdete mezi nimi anglicky zpívanou "Chain Of Fool", "The Weight", převzaté písně jako "Hit The Road Jack", "Melting Pot", "Private Number", "Call Me", které českými texty opatřili Vladimír Čort, Aida Brumovská, Zdeněk Borovec, Pavel Vrba nebo Jiřina Fikejzová, a nechybí ani původní skladby z okruhu kapely Flamingo/Plameňáci, ale třeba také z pera Jaroslava Wykrenta nebo Vlastimila Kučaje. Jaké písničky Marie Rottrová vybrala můžete zkoumat a jejich ukázky poslouchat na stránkách vydavatelství Supraphon,


R.E.M. - Best Of R.E.M. At The BBC (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

R.E:M. - R.E.M. At The BBC
R.E.M. pokračují ve vymetání svého archivu a tentokrát z něj vytáhli to podstatné, co natočili pro britskou BBC. A rozhodně se nedá říct, že by na svých fanoušcích nějak šetřili, čeká je totiž rovnou osm CD a jedno DVD. Audio disky přináší jak různorodé skladby, tak i ucelené sety z různých pořadů a přenosů. DVD pak nabídne dokument "Accelerating Backwards", jenž zatím na žádném nosiči nevyšel a přibližuje historii R.E.M., k němuž je připojeno několik vystoupení v rámci pořadu "Top Of The Pops" a další bonusy. Pokud by vám devět disků přišlo už moc, mají pro vás připraven dvou diskový výběr, který bude k dispozici také na vinylu. Na titul láká speciální setlist na YouTube.com formace.


Jean Rondeau - Scarlatti: Sonatas (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Jean Rondeau - Scarlatti: Sonatas
Francouzského cemballistu Jeana Rondeaua jsme vám poprvé představili zhruba před rokem a půl v souvislosti s jeho recitálem Johanna Sebastiana Bacha. Letošní nahrávku se rozhodl o něco odlehčit a věnoval ji italskému skladateli Domenico Scarlattimu. Z jeho 555 sonát vybral šestnáct jeho srdci nejbližších a nahrál je na album "Scarlatti: Sonatas". První ukázky nabízí YouTube kanál nakladatelství Warner Classic.


Conchita Wurst & Wiener Symphoniker - From Vienna With Love (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: muzikál / tradiční pop

Conchita Wurst & Wiener Symphoniker - From Vienna With Love
Thomas Neuwirth, který pod jménem Conchita Wurst vyhrál(a) před třemi roky cenu Eurovize, připravil(a) své druhé album, na kterém se nechává doprovodit slovutnou Vídeňskou filharmonií. Nahrávka má poněkud zavádějící název "From Vienna With Love" odkazující na slavnou bondovku "Srdečné pozdravy z Ruska" a nutno říct, že ne úplně neprávem. Mezi dvanáct písniček se totiž vloudily hned dvě bondovské písničky - poslední "Writing's On The Wall" Sama Smithe a "Moonraker" známou v podání Shirley Bassey. Zbytek tvoří také především převzaté skladby, převážně z filmů a broadwayských muzikálů a také slavné hity. Mezi ty nejslavnější patří Carmenova "All By Myself", "Uninvited" Alanis Morissette či "The Way We Were" Barbry Streisand. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek můžete zkoumat na webu Amazonu.


Čechomor - Nadechnutí Jinak (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Čechomor - Nadechnutí Jinak
Čechomor se rozhodl pro poměrně nezvyklý krok a vydává znovu své jarní album "Nadechnutí", ovšem tak trochu Jinak. Jedná se o úpravy písniček ze zmíněného alba, na kterých se kromě členů skupiny podílel známý beatboxer En.dru, americký hudebník, zvukový designer a producent Ian Kelosky, hudebník, aranžér a producent Honza Horáček a pod několik úprav se podepsal i bývalý bubeník a perkusista Čechomoru Roman Lomtadze. Písničky dostaly novými aranžmá zajímavý rozměr a současný moderní zvuk. Kromě úprav písniček posluchači na albu najdou bonusový track "Drazí sousedé" a remixovanou verzi hitu "Mamko nedávej mě".


The Cranberries - Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? (25th Anniversary) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / dream pop

The Cranberries - Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? (25th Anniversary)
V roce 1993 vyšlo první album irských The Cranberries "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?", které obsahovalo hity jako "Dreams" nebo "Linger". Každý si spočítá, že tedy právě letos slaví čtvrt století své existence a kapela už loni signalizovala, že to hodlá oslavit. Bohužel, lednová smrt Dolores O'Riordan zapříčinila zpoždění jejího vydání. Nyní je ale tu a nabídne hned čtyři podoby. Vedle remasterovaných verzí, které vznikly v Abbey Road pod dohledem Noela Hogana a vyjdou na vinylu a CD, to bude i verze na 2 CD a 4 CD. Ta o něco chudší bude obsahovat vedle alba i debutové EP, nevydané písně z té doby a dále raná dema a b-strany singlů. Nejbohatší verze pak přihodí ještě živé nahrávky z koncertů, a rádií.


Václav Neckář - Já ti zabrnkám / Balady (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop

Václav Neckář - Já ti zabrnkám / Balady
Václav Neckář brzy oslaví pětasedmdesát let a při této příležitosti vychází kompilace "Já ti zabrnkám / Balady". Jak je patrné z názvu, shrnuje především jeho pomalé hity. Na 2CD se jich vešlo téměř čtyřicet od "Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě" až po aktuální "Andílku náš" a na jejich výběru se podílel sám zpěvák společně s bratrem Janem a Milošem Skalkou, který přispěl i rozsáhlým doprovodným textem. Vedle převzatých skladeb typu "Lady Jane", "Massachusetts", "Suzanne" nebo "Chci tě líbat" najdete pochopitelně i řadu písniček, které pro zpěváka napsali čeští autoři, jako třeba Bohuslav Ondráček, Ota Petřina, Zdeněk Rytíř, Jan Schneider, Ladislav Kantor a další. Jaké konkrétní skladby se na desku dostaly, můžete včetně jejich ukázek procházet na stránkách Supraphonu.


Dále vychází:

Amaranthe - Helix (Limited) (Universal)
Daniel Behle & Oliver Schnyder Trio - Meine Schönsten Weihnachtslieder (Sony Music)
Dem Atlas - Bad Actress (Warner Music)
Disturbed - Evolution (Limited) (Warner Music)
Giovanni Antonini - Beethoven: Symphony No. 9 (Sony Music)
Gregor Piatigorsky - Gregor Piatigorsky - The Art Of The Cello - The Complete RCA And Columbia Album Collection (36CD) (Sony Music)
Hank Jones Trio - Arigato (Warner Music)
Howard Arman - More Christmas Surprises (Sony Music)
Charles Aznavour - Greatest Hits (1952-1962) (Bertus)
Iron Bell Music - Glory To Glory (Sony Music)
James Gaffigan - Beethoven: Symphony No. 9 & Brahms: Nänie (Sony Music)
Karel Svoboda / ČNSO - Tři oříšky pro Popelku - Kompletní Filmová hudba (Supraphon)
Lautten Compagney - War And Peace (Sony Music)
Northward - Northward (Mystic Production)
Ok Kid - Sensation (Sony Music)
Oldřich Veselý - Černý racek / To nejlepší (Supraphon)
Residents - Intruders -deluxe- (Bertus)
Různí - Ave Maria (Supraphon)
Různí - Joy (Sony Music)
Různí - Top20.cz 2018 / 2 (Universal)
Shirley Nanette - Never Coming Back ()
Tamino - Amir (Universal)
Tenth Avenue North - The Things We've Been Afraid To Say (EP) (Sony Music)
The Guardians - Ready For Revival (Sony Music)
Whitesnake - Unzipped (Deluxe Edition) (Warner Music)
William Youn - Schumann - Schubert - Liszt (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Ace Frehley - Spaceman (Mystic Production)
Amaranthe - Helix (Universal)
Amaranthe - Helix (Limited) (Universal)
Apparat - Devils Walk (Bertus)
Backpack - Lp2 (Sony Music)
Big Brother & The Holding Company - Cheap Thrills (Sony Music)
Česká filharmonie / Rafael Kubelík - Bedřich Smetana: Má vlast. Cyklus symfonických básní (Supraphon)
Daniel Landa - Pozdrav z fronty (Warner Music)
Daniel Landa - Valčík (Warner Music)
David Sylvian - Dead Bees On A Cake (Bertus)
Dem Atlas - Bad Actress (Warner Music)
Disturbed - Evolution (Warner Music)
Frank Sinatra - Sings For Only The Lonely (Universal)
Greta Van Fleet - Anthem of the Peaceful Army (Universal)
Hank Jones Trio - Arigato (Warner Music)
Jean Rondeau - Scarlatti/ Sonatas (Warner Music)
Kryštof - V siločarách (Warner Music)
- Forever Neverland (Sony Music)
MCC - Goodmorning Restrained ()
Northward - Northward (Mystic Production)
Nothing But Thieves - Ep Tbc (Sony Music)
Ok Kid - Sensation (Sony Music)
Ok Kid - Sensation (Sony Music)
O´jays - Live In London (Bertus)
Pavel Haas Quartet, Boris Giltburg, Pavel Nikl - Antonín Dvořák: Kvintety Op. 81 & 97 / (Supraphon)
R.E.M. - Best Of R.E.M. At The BBC (Universal)
Richard Ashcroft - Natural Rebel (Warner Music)
Richard Ashcroft - Natural Rebel / Limited Edition (Warner Music)
Různí - So So Def 25 (25th Anniversary Picture Disc) (Sony Music)
Sam Cooke - The Best Of Sam Cooke (Sony Music)
Shining - Animal (Universal)
Simon & Garfunkel - Bookends (Sony Music)
Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water (Sony Music)
Simon & Garfunkel - Parsley, Sage, Rosemary And Thyme (Sony Music)
Simon & Garfunkel - Sounds Of Silence (Sony Music)
Simon & Garfunkel - Wednesday Morning, 3 A.M. (Sony Music)
Soulfly - Ritual (Mystic Production)
Travis Scott - Astroworld (Sony Music)
Whitesnake - Unzipped (Warner Music)

Reedice:
Celtic Woman - Voices Of Angels (Bertus)
Dua Lipa - Dua Lipa / Complete Edition (Warner Music)
Frank Sinatra - Sings For Only The Lonely (Universal)
Lindsey Stirling - Warmer In The Winter (Deluxe) (Universal)
Miles Davis - Kind Of Blue Deluxe 50th Anniversary Collector'S Edition (Sony Music)
Onslaught - Killing Peace (Mystic Production)

NÁZORY
  • nové CD MØ se někde zdrželo... :(... (Tomáš, 24.10.2018 15:09) Reagovat

    nové CD MØ se někde zdrželo... :(

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Karel Gott Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu