Dva muži a klec. Mandrage vykouzlili v "Apolináři" ledovou atmosféru

18.06.2018 17:20 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Mandrage a jejich "Motýli" z rádiového éteru odletěli, po více jak půl roce od jejich vypuštění tak nastal čas na další singl. Volba "Apolináře" působí celkem odvážně, nejde totiž o hit na první dobrou. Naopak mluvíme o velmi osobní skladbě, jejíž text napsal frontman Vít Starý zcela sám. "Když nám Víťa poprvé zahrál 'Apolináře', zůstali jsme zírat s otevřenými ústy a husí kůží. Je to extrémně introvertní člověk, někdy se nám nesvěří ani s tím, jestli přijde zítra na zkoušku. Nikdo z nás nečekal, že přijde s takovou osobní zpovědí, a už od té chvíle, kdy píseň poprvé hrál na kytaru ve zkušebně, je to také jedna z našich nejoblíbenějších písní od Mandrage vůbec," shodují se ostatní členové formace. Je velmi sympatické, že se kluci nebojí svou vážnější tvorbu prezentovat i singly. Skladba také dobře potvrzuje snahu kapely vrátit se ke svým rockovějším začátkům.

Na první pohled nemají videoklipy k éře alba "Po půlnoci" mnoho společného, pojí je však skutečnost, že v každém z nich najdeme nějakou hereckou osobnost. Tentokrát došlo na Petra Vášu, který společně se zpěvákem podává skvělé výkony znázorňující různé myšlenkové pochody. Co na tom, že člověk vlastně neví, co přesně mají scény s lampami či provazy znamenat. Hlavní tvář skupiny ale tato tajemství trochu poodhaluje: "Píseň je o zdech kolem nás, o mřížích, které nás drží uvnitř sebe samých, a o tom, jak nesmírně je někdy náročné tohle naše vlastní vnitřní vězení opustit." Tuto na zpracování náročnou ideu uchopili Jordan Haj a Givinar Kříž a povedlo se jim to skvěle. Jejich smysl pro umění posouvá video o stupeň výše. Možná se duo nechalo inspirovat i Siou a jejím vizuálem k "Elastic Heart".

Mandrage také na podzim pokračují se svým turné k aktuální desce. Z jarní části jsme vám přinesli report z Fora Karlín. Následující zastávky zní následovně:

5.10. Boskovice
6.10. Bratislava
12.10. Domažlice
13.10. Sušice
18.10. Trutnov
19.10. Česká Lípa
26.10. Havlíčkův Brod
27.10. Jindřichův Hradec
2.11. Ústí nad Orlicí
3.11. Dolní Benešov
9.11. Karlovy Vary
10.11. Litoměřice
16.11. Velké Meziříčí
17.11. Kolín
23.11. Kladno
24.11. Hořovice



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY