shop.musicserver.cz
Mandrage, Forum Karlín, Praha, 2.2.2018

Mandrage si Forum Karlín získali světelnou show, smrští hitů i melancholií

Vydáno: 03.02.2018 11:47 v sekci Naživo - Josef Martínek | foto: Tomáš Rozkovec / musicserver.cz

Na zahajovacím koncertě turné k nové desce "Po půlnoci" bylo co poslouchat, ale i na co koukat. Mandrage nachystali do vyprodaného Fora Karlín vizuální show nad české standardy. Sympaticky však většinou nespoléhala na pompu, ale spíš tematicky dokreslovala náladu písniček.

Live: Mandrage

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 2. února 2018
support: Jakub Ondra, Light & Love
Fotogalerie

Mandrage si dlouhodobě zaslouží pochvalu za dva aspekty: jednak dokážou každým novým albem pozměnit svůj zvuk a dát mu nějaký koncept, jak potvrzuje i nová deska "Po půlnoci". A navíc se nespokojí s pouhým rutinním objížděním České republiky křížem krážem s tím samým setlistem a tou samou podobou koncertu, jak je bohužel u mnoha domácích kapel obvyklé. Jejich pojetí koncertní show se vždycky odráží od toho, jakým směrem se vydali na aktuálním albu.

Mandrage, Forum Karlín, Praha, 2.února 2018
© Tomáš Rozkovec / musicserver.cz
V minulých dvou letech sáhli k retro diskotékovému třpytu, nyní se ale tak trochu vrátili ke kořenům: oblékli se totiž jako staří rockeři. Pomineme-li, že je to image, která u nich působí docela přirozeně - však kytaristu Pepu Bolana snad ani v civilu jinak stylizovaného nepotkáte -, ani písničky z nového alba, na kterých koncert stál, žádné velké módní výstřelky nepotřebují. Největší hit z něj "Motýli" odpálili plzeňští muzikanti už v úvodu po intru a ihned s ním zdárně navázali kontakt s publikem.

Zhruba před týdnem prolétla bulvárními médii zpráva, že si zpěvák Víťa Starý při nehodě na kole vyrazil přední zuby a poranil ruku, úvodní show turné to ale naštěstí příliš nepoznamenalo. Kytaru musel sice tentokrát odložit, celý koncert ale zvládl odzpívat. Pokud si v některých momentech vybral slabší chvilku, naštěstí měl za zády i před sebou dostatek lákadel, které zaměstnávaly také oči.

Mandrage, Forum Karlín, Praha, 2.února 2018
© Tomáš Rozkovec / musicserver.cz
Bubeník Matyáš Vorda je znám pro své originální projekce, které jsme mimo jeho domovskou formaci viděli například na koncertě Lenny loni v Roxy, a i tentokrát jeho povětšinou abstraktní obrazce na plátně fungovaly. K nejvýraznějším pozadí patřila hvězdná obloha při písni "Po půlnoci". Šlo o kombinaci, která přímo sršela melancholií. Na kapelu, která má v repertoáru i songy s velkou dávkou nadsázky jako "Mechanik" nebo "Honolulu", věc dosud ne moc vídaná.

Scéna v průběhu večera měnila barvy, chvílemi celá zčervenala, při hitu "Brouci" střídala podobu rychleji, než byste řekli "hřebíky", a v jedné písni dávaly růžové neony vzpomenout třeba na grafiku posledního alba The 1975. Zapůsobit se Mandrage povedlo i s červenými světelnými pruhy, které před nimi v "Už mě víckrát neuvidíš" vytvořily pomyslnou stěnu a pak začaly tančit. Neměli bychom opomenout ani speciálního hosta večera Kapitána Dema. Tenhle stále ikoničtější rapper ve svém zlatavém oblečku oživil píseň "Filmy". Zato s výbuchy konfet se roztrhl pytel tak, že už dnes překvapí málokoho.

Mandrage, Forum Karlín, Praha, 2.února 2018
© Tomáš Rozkovec / musicserver.cz
Došlo ale i na momenty, ve kterých hrála prim hlavně hudba bez dalších podkresů. Na zpěvu Starého a klávesách stavěla z velké většiny první trochu známější skladba skupiny "Kapky proti slzám". Další vzpomínkou na album "Přišli jsme si pro vaše děti" byl "Punk Rock Song". V téhle teenagerské divočině si hudebníci naplno užili svou rozervanou rockovou image.

Něco málo o předskokanech

Svou zmínku si určitě zaslouží i Jakub Ondra a Light & Love, kteří hlavní hvězdě předcházeli. Jak sympatický písničkář, tak sourozenecké duo bratří Balcárků totiž patří k velkým nadějím českého popu. Zatímco Ondra se naživo pořád drží převážně akustického směřování a před Forum Karlín předstoupili s kolegou Štěpánem ve dvou, autoři hitu "Blueberry Sky" už dnes disponují plným kapelovým zvukem a jdou více po přímočarosti. Takže zatímco jeho set byl víc poslechový, hudba elkových kolegů už do halového prostředí docela zapadala. Nakonec i Jakub ale dokázal publikum roztleskat, a to díky coveru Eda Sheerana "Shape Of You" a samozřejmě i svým hitem "On The Menu".

Mandrage, Forum Karlín, Praha, 2.února 2018
© Tomáš Rozkovec / musicserver.cz
Za překvapivou lze označit absenci prvního singlu nové desky - "Slečno, já se omlouvám se". O to víc ale fungovala výzva "Tanči, dokud můžeš", která v hitovém závěru s kousky jako "Šrouby a matice" nebo "Hledá se žena" přivedla fanoušky do toho správného koncertního varu. V přídavku pak ještě jednou ožilo taneční téma ("Travolta") a diváky vyprovázely "Františkovy lázně", ve kterých hlavní úlohu převzal Pepa Bolan. Ten dokonce opustil prostor pódia a šel se pozdravit s fanoušky v publiku. Zvukově sice slabší okamžik, jelikož toho moc slyšet nebylo, pro fandy v kotli ale zřejmě ideální odvaz na konec. Během koncertu bylo vůbec zajímavé sledovat, jak mají pánové v kapele své role rozdělené - když už někdo z nich v pauzách mezi písničkami pronesl něco směrem k publiku, nebyl to zpěvák, ale právě Bolan.

Hodinu a půl dlouhý koncert byl dostatečně úderný na to, aby díky mnoha hitům neztratil pozornost přihlížejících, i dostatečně sofistikovaný, aby dal vyniknout i dospělejší, o něco melancholičtější podobě formace. Koukat se na Mandrage je fajn už delší dobu, stále větší radost ale začíná být i jejich poslouchání.

NÁZORY
  • Kupte si originální pasy, zelená karta, id karty, pracovní povolení, víza, řidičské průkazy, (christianmohammed, 04.02.2020 10:12) Reagovat

    Kupte si originální pasy, zelená karta, id karty, pracovní povolení, víza, řidičské průkazy, univerzitní certifikáty, diplomy, ielts osvědčení pro všechny země
    Snažíte se změnit svou národnost? potřebujete pracovní dokumenty? dělat
    chceš cestovat? Potřebujete papíry, které nemůžete mít? Pokud ano, pak ano
    jsou na správném místě
    Jsme nezávislá skupina specializovaných IT profesionálů a dat
    základní technici, kteří se specializují na výrobu kvality
    dokumenty jako pasy, řidičský průkaz, id
    karty, známky, víza, diplomy velmi vysoké kvality a další produkty
    pro všechny země:
    Chcete-li získat další informace a místo objednávky jen
    kontaktujte nás e-mailem: buyregisteredieltscertificateonline@hotmail.com

    email: terryjurgen@yahoo.com

    skype: online.service75

    Whatsapp: +44 7537 129721

    poskytujeme následující
    Klíčová slova
    ----------------
    Cestovní pas
    Soukromé karty
    Osvědčení o přijetí
    Křestní certifikáty
    Rodné listy
    Osvědčení o úmrtí
    Rozvodové certifikáty
    Manželské certifikáty
    Vlastní certifikáty
    osvědčení o prostituci
    Vysokoškolské diplomy
    G.E.D. Diplomy
    Domácí školní diplomy
    Vysokoškolské tituly
    Univerzitní stupně
    Osvědčení o obchodních dovednostech
    Sociální pojištění
    Ověřte číslo SSN
    Řidičský průkaz

    Jsme nejlepším větším poskytovatelem síťových řešení pro alternativní identifikační doklad. Můžeme poskytnout originální pasy, vysoce kvalitní repliky, cestovní pas, bankovnictví, identifikační doklady pro identifikaci online kasina, originální řidičské průkazy, národní identifikační karty, kompletní sadu identifikačních dokladů, evropskou plně funkční předplacenou kartu GSM ve vysoké zemi a další produkty z vybrané země v Evropě, Asii a Jižní Americe. Můžeme proto nabídnout originální kartu permanentního pobytu z vybrané evropské země. Také nabízíme „Úplně nový balíček identity“ a skutečnou čestnou diplomatickou pozici Můžeme nabídnout tak Diplomatic Active pozici pro omezeného vybraného zákazníka. Pro více informací nás prosím kontaktujte. Nabízíme neuvěřitelnou zákaznickou podporu ve více jazycích 24x7x365. Rovněž nabízíme zákaznickou podporu prostřednictvím PGP Message s vysokou úrovní zabezpečené a kryptografické technologie dostupné na vyžádání. Vytvoříme si účet v libovolné bance podle vašeho výběru. Poskytujeme univerzitní certifikát, diplom atd. Prodáváme hercům falešné eura a dolary atd.
    kontaktní e-mail: buyregisteredieltscertificateonline@hotmail.com

    terryjurgen@yahoo.com

    skype: online.service75

    Whatsapp: +44 7537 129721

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Nespoutaně euforičtí ožralové z The 1975 v Praze připomněli, že život je krásný (15.03.2024 14:00)
- Audio: The 1975 se v krátkém songu "Now Is The Hour" loučí s milou. Dojemná skladba zazní v očekávaném seriálu "The New Look" (08.02.2024 12:24)
- Video: Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling" (18.12.2023 08:15)
- Ed Sheeran v Hradci Králové vyprodal první koncert, a tak přidává druhý (30.11.2023 10:20)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)
- Ed Sheeran zahraje v červenci 2024 v Česku. Pořadatelé Rock for People ho dovezou do Hradce (20.10.2023 09:34)
- Nové desky 39/2023 - od Eda Sheerana přes Michala Horáka po LP (04.10.2023 20:00)
- Jeden z headlinerů letošního rekordního Rock for People se vrací do ČR! The 1975 na jaře vystoupí v Praze ve své nejlepší kondici (31.08.2023 12:09)
- Naživo: Na španělském Mad Cool Festivalu se první den představili Robbie, Lizzo i tanečník Lil Nas X (01.08.2023 16:46)
- The 1975 v Malajsii už nevystoupí. Může za to polibek, který dal Matty Healy Rossu MacDonaldovi (27.07.2023 12:24)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu