shop.musicserver.cz
Křivky Britney i Miley, drogy a zase ta smrt: 10 nejčtenějších článků roku 2020

Křivky Britney i Miley, drogy a zase ta smrt: 10 nejčtenějších článků roku 2020

Vydáno: 31.12.2020 09:00 v sekci Top 10 - David Věžník a Redakce | foto: Sony Music

Jaký to rok! I když se v jednu chvíli (nejen hudební) život naprosto zastavil, bylo nakonec o čem psát, a tím pádem i co číst. A tak jsme prošli všechny letos vydané články, spočítali, kolikeré oči si je přečetly, a sestavili žebříček deseti, které vás zajímaly nejvíce. Jak to dopadlo?

10. Miley a její nylon

Rekapitulace

Článek: Miley Cyrus ukázala hlas i křivky. "Heart Of Glass" od Blondie spíše odkřičela
Datum vydání: 8. října 2020
Dosavadní počet zobrazení: 21 650
Zaujalo vás, protože: "Ale abychom pro samý nylon nezapomněli na zpěv - nutno říct, že ke zvolenému materiálu tentokrát nepřistoupila s citem, s nímž ke skladbám jiných přistupuje jindy. Její snad až příliš uřvaná verze má zřejmě za úkol zaměstnat vedle očí i posluchačovy uši."

"Vydáte recenzi na 'Plastic Heart' ještě letos?" Podobné komentáře se v jednu chvíli objevovaly snad i pod články o AC/DC - vypadalo to, že vedle rozvolnění je text o nejnovějším albu Miley Cyrus tím jediným, čeho si český národ žádá. Čtené byly ale i jiné články o rodačce z amerického Franklinu. A tento, o jejím vystoupení na iHeartRadio Music Festivalu, byl vůbec nejčtenější. Možná za to mohl ten nylonový outfit, možná fakt, že diskutující se s naším názorem na zpěvaččin výkon výrazně neshodli.


9. Bowie nás baví

Rekapitulace

Článek: Druhé album Bowieho superkapely Tin Machine se po téměř třiceti letech dočká reedice
Datum vydání: 10. června 2020
Dosavadní počet zobrazení: 22 580
Zaujalo vás, protože: "Dalším počinem, který se vrátí do obchodů na CD a LP nosičích, je deska z roku 1991. Tehdy se Bowie dal dohromady s trojicí Reeves Gabrels, Tony Sales a Hunt Sales. Superskupina nazvaná Tin Machine vydala dvě alba. A právě to druhé bude od příštího měsíce opět dostupné."

David Bowie odešel do hudebního nebe už téměř před pěti lety, jeho fanoušci jsou ale lační nejen po jeho muzice, ale i po jakékoliv zmínce o ní. Zpráva o tom, že v létě znovu vyjde album "Tin Machine II", způsobila doslova čtenářský poprask. Možná nám Honza z diskuze pod původním článkem objasní proč.


8. Nic než bizár

Rekapitulace

Článek: Deset nejbizarnějších českých klipů roku 2019
Datum vydání: 17. ledna 2020
Dosavadní počet zobrazení: 26 470
Zaujalo vás, protože: "Rozhodli jsme se ale, že nebudeme vzpomínat jen na to povedené, ale i na to, co nějak vybočilo, či dokonce šokovalo. Pojďme se podívat na desítku loňských videoklipů, které spojuje slovo bizarní."

Rekapitulace mají čtenáři rádi (ostatně i proto už druhým rokem děláme tento přehled). A mají je tím raději, čím bizarnější téma tyto články zpracovávají. A tak jsme si zkraje roku posvítili na bizarní tuzemské klipy roku předchozího. Než vám nabídneme letošní sbírku, můžete si připomenout třeba vizuální spektákl od (letos jednašedesátiletého) Petra Kotvalda. Je to síla i po tom roce.


7. A zase ta smrt

Rekapitulace

Článek: Naya Rivera zemřela. Záchranáři našli její tělo
Datum vydání: 14. července 2020
Dosavadní počet zobrazení: 26 895
Zaujalo vás, protože: "Temné domněnky, které od minulého týdne kolovaly internetem, se bohužel potvrdily: Naya Rivera se utopila. Její tělo v pondělí nalezli záchranáři v kalifornském jezeře Piru. Sebevraždu tamní šerif vyloučil."

Ani letos v našem žebříčku nechybí smutná zpráva o odchodu mladé talentované hudební osobnosti. Naya Rivera počátkem července vyrazila se svým čtyřletým synem na plavbu loďkou po jezeře. Z výletu se žel již nevrátila. Chybět bude především fanouškům seriálu "Glee".


6. Seznamte se, metalserver.cz

Rekapitulace

Článek: Metallica s albem "S&M2" vstoupila podruhé do stejné řeky. A utopila se ve vlastní nabubřelosti
Datum vydání: 15. září 2020
Dosavadní počet zobrazení: 28 227
Zaujalo vás, protože: "Nic proti thrashové legendě, ale jestliže má být tento produkt oslavou dvacetiletého výročí 'S&M', pak prostě druhé námluvy se symfoňákem nevyšly."

Jestli nás letos něco překvapilo, byla to nezvykle vysoká čtenost článků o AC/DC. Uvažovali jsme dokonce, že bychom se přejmenovali na metalserver.cz a vedení předali Petru Korálovi. Texty o australské hardrockové legendě se (spoiler alert!) nakonec do našeho žebříčku nedostaly, tvrdé kytary jsou ale mezi našimi čtenáři přesto oblíbené. I když v tomhle případě je doprovodil orchestr a celkově se na tomhle albu Metallica moc nevytáhla.


5. Britney, bitch

Rekapitulace

Článek: Britney Spears po čtyřech letech oprášila album "Glory". Zveřejnila bonusový song i alternativní obal
Datum vydání: 3. června 2020
Dosavadní počet zobrazení: 29 861
Zaujalo vás, protože: "Spears se nedávno pochlubila alternativním přebalem této kolekce - je mnohem odvážnější než ten původní. A aby fanoušci mohli nejen obdivovat zpěvaččiny křivky, ale také poslouchat ještě neohranou hudbu, rozhodla se umístit na všechny streamovací platformy song 'Mood Ring (By Demand)'."

I když to v komentářích pod našimi články o Britney Spears vypadá, že Chrise Crockera nikdo neposlouchá, jedno popové princezně upřít nelze - pořád je v Česku hodně lidí, kteří si o ní rádi něco přečtou. I když je to jen krátká zpráva o nové verzi jejího notně již zaprášeného alba. Nebo za to může jen ten obal?


4. BigBoss, The Boss a BiggBoss?

Rekapitulace

Článek: Big Boss se loučí. Na působivém albu "Než zemřu" bilancuje svůj život
Datum vydání: 2. února 2020
Dosavadní počet zobrazení: 33 188
Zaujalo vás, protože: "Big Boss se loučí. Na působivém albu 'Než zemřu' bilancuje svůj život."

My si teda myslíme, že tuhle recenzi si vedle všech fanoušků Jiřího Big Bosse Valtera přečetli rovněž příznivci Bruce Springsteena zvaného The Boss a k tomu i celý klan tuzemského rapového labelu BiggBoss. Ale třeba se pleteme a Valter táhne víc než AC/DC, Metallica a Miley Cyrus dohromady.


3. Těžkej, nebo lehkej, hlavně že je Pokondr

Rekapitulace

Článek: Lehkej Pokondr v písni "Ještě, že mám plnou nádrž" přináší plnou nádrž trapnosti
Datum vydání: 22. dubna 2020
Dosavadní počet zobrazení: 38 514
Zaujalo vás, protože: "Pokud navíc majitel kanálu vypne ukazatel kladných a negativní palců, je si zřejmě sám moc dobře vědom, že veřejnosti nenabízí nic, co by se jí mohlo, či dokonce mělo líbit..."

Když chceme vydat opravdu čtený článek, zalovíme v kvalitním bahýnku tuzemské popmusic, vytáhneme, co nás jako první cvrnkne do malíčku, napíšeme o tom pár odstavců a dáme tomu míň než 5/10. Simple as fuck. A i když se Lucka se Sámerem fakt snažili, na těžkej kalibr v podobě Lehkýho Pokondra prostě neměli. #sorryjako


2. Je to rebel!

Rekapitulace

Článek: Někteří zpěváci i přes zákaz koncertů vystupovat budou
Datum vydání: 13. března 2020
Dosavadní počet zobrazení: 39 400
Zaujalo vás, protože: "Někteří zpěváci i přes zákaz koncertů vystupovat budou."

Tiskové zprávy vydáváme proto, že nám z této činnosti plynou i nějaké ty chechtáky do rozpočtu. Zpravidla nepočítáme s tím, že by tiskovka zaujala nějaké zásadní množství lidí. A už vůbec nepočítáme s tím, že by se pak mohla objevit v přehledu nejčtenějších článků roku. Výjimečný rok ale přináší výjimečné situace, ne? Takže tak.


1. A to je konec

Rekapitulace

Článek: Mandrage končí. Poslední koncert odehrají bez zpěváka
Datum vydání: 30. ledna 2020
Dosavadní počet zobrazení: 44 141
Zaujalo vás, protože: "Pohled na zpěváka Víťu Starého během Mejdanu s rádiem Impuls, který na Silvestra odvysílala TV Prima, nebyl zrovna příjemný a jednou z nejčastějších otázek byla ta, proč muzikanti přestávku nenastoupí okamžitě a budou čekat až na únorové turné. To se však nakonec neuskuteční."

"Drugs are bad, m'kay?" varuje klasik. Tohle první místo má tudíž hořkou příchuť. Jak pro Mandrage, tak pro všechny jejich fanoušky. I pro šrouby. I pro matice.


NÁZORY
  • ... (strom-z, 31.12.2020 12:22) Reagovat

    "Když chceme vydat opravdu čtený článek, zalovíme v kvalitním bahýnku tuzemské popmusic, vytáhneme, co nás jako první cvrnkne do malíčku, napíšeme o tom pár odstavců a dáme tomu míň než 5/10. Simple as fuck." :)))

  • Některé odstavce opravdu pobavily. :))... (Nicky, 02.01.2021 13:47) Reagovat

    Některé odstavce opravdu pobavily. :))

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Miley Cyrus a Pharrell Williams si v novém singlu hrají na doktory (14.03.2024 20:09)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (40-31) (23.01.2024 18:30)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Stále na "Planetě opic". Viktora Sheena nesesadila ani Taylor Swift, Ben Cristovao prorazil v rádiích (10.11.2023 08:00)
- Ani The Rolling Stones nesesadili Viktora Sheena z čela domácí albové hitparády (03.11.2023 07:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu