Per Gessle zahraje ve Foru Karlín hity Roxette

04.04.2018 08:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

S velmi dobrou zprávou přichází švédské duo Roxette. Její frontman a skladatel Per Gessle se na podzim tohoto roku vydá na evropské turné, během kterého se zaměří a připomene ty nejslavnější hity své domovské kapely. Marie Fredriksson, charismatická zpěvačka tohoto dua, byla na jaře 2016 nucena ze zdravotních důvodů přerušit probíhající turné, na které navazovalo vydání desátého studiového alba "Good Karma". Per Gessle se s touto situací vypořádal tím, že začal psát písně pro svůj sólový švédský projekt a nový materiál ještě tentýž rok natočil v Nashvillu.

Nahrávky vznikly s dlouholetými švédskými hudebními partnery, kterými jsou Christoffer Lundqvist, Clarence Ofwerman, Anders Herrlin a Helena Josefsson, ty doplnilo několik předních amerických hudebníků. S několika členy koncertní doprovodné kapely Roxette, které doplnil o nové hudebníky, Per Gessle v létě roku 2017 absolvoval turné po Švédsku, na kterém mimo jiné propagoval desku "En vacker natt" ("A Beautiful Night"), první ze dvou minialb, která v Nashvillu natočil. Vzhledem k tomu, že jak natáčení ve studiu, tak i koncertní šňůra byly přijaty s nadšením jak ze strany fanoušků, tak i samotných hudebníků, a daly tak písním Gessleho novou perspektivu a hloubku, rozhodl se v projektu pokračovat.

"Vždy jsem miloval hrát s touhle kapelou a pak mě to napadlo - proč bych nemohl dělat tu samou věc a věnovat se hudbě Roxette. Vzhledem k tomu, že Marie již nemůže vystupovat, na všechny naše písně by se jen usazoval prach. Proto jsem byl nadšený z myšlenky, že bych je mohl hrát s touhle kapelou," uvádí Per Gessle, který jedním dechem dodává: "Marie je samozřejmě nenahraditelná. Ale ona nám dává své požehnání a oba si myslíme, že toto by mohl být skvělý způsob, jak udržet písně čerstvé a představit je všem našim úžasným fanouškům v trošku jiném podání."

Gessle zdůrazňuje, že skupina je schopna pokrýt všechny aspekty hudby Roxette. Od nestárnoucích popových hitovek po jemné balady, které stále patří do playlistů rádií po celém světě. "Je opravdu zábava hrát velké hity jako 'The Look', 'Listen To Your Heart', 'It Must Have Been Love', 'Joyride' a 'How Do You Do!', ale takové turné je i skvělou příležitostí znovu objevit některé z těch skvělých, ale méně hraných písní a zjistit, co z nich můžeme udělat. Jen počkejte a uvidíte..."

Evropské turné s názvem Per Gessle’s Roxette odstartuje 11. října v německém Hamburgu a bude podpořeno i vydáním nové anglicky nazpívané desky "Small Town Talk". Ta bude obsahovat nejen materiál z Nashvillu (včetně duetu s britským popovým mistrem Nickem Lowem), ale i nové nahrávky s kapelou, která s Gesslem absolvuje nadcházející turné.

V pražském Foru Karlín se Gessle zastaví 7. října. Vstupenky v ceně 1 490 Kč se v sítích Ticketpro a Ticketportal začnou prodávat od 6. dubna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY