Poslechněte si, jaké to je, když Květy hrají country

16.02.2018 08:32 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Martin Evžen Kyšperský, stále častější herec a hlavně frontman kapely Květy, která na konci roku vydala album "Spí vánoční pták" a taky svou knižní biografii a průvodce po písních, představil na svém Facebooku nový projekt, jehož se celá sestava Květů účastní. Jde o kapelu YM a první indicie ukazují, že by to mohla být docela dobrá zábava.

"Tohle je dost důležitej okamžik. Už jsem si říkal, že nebudu zakládat další kapely. Jenže... Vymysleli jsme si s Květy projekt! Každý člen složí album plus mínus v jednom žánru a ostatní ho doprovodí, vždy na jiné nástroje. Takže plán je udělat electro, indie kytarovku a country! Jmenuje se to YM. Postupně budeme pracovat na repertoáru a zveřejňovat písničky a videa. Kdyby nás někdo někam chtěl, nebojte se říct," píše Kyšperský.

První zveřejněnou věcí je country jak řemen "Padá déšť", v níž si zahrál i Petr Uvira z kapely Ladě. Na Soundcloudu kapely můžete najít ještě píseň Náklaďák. Poslechněte si, jak na Kyšperského klobouk padá déšť, a vzpomeňte na časy, kdy jste třeba jezdili na Portu, Svojšice nebo Zahradu. Nechce se mi věřit, že by tyhle zkušenosti formace YM neměla v krvi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY