shop.musicserver.cz
Nové desky 37/2017 - od Anastacie přes Foo Fighters po Madonnu

Nové desky 37/2017 - od Anastacie přes Foo Fighters po Madonnu

Vydáno: 19.09.2017 07:23 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden se sešla mimořádná porce nové hudby. Své novinky připravili Foo Fighters, Anastacia, Angus & Julia Stone, Cat Stevens alias Yusuf, Ringo Starr, Musiq Soulchild, Martin Harich, David Garrett nebo Gov't Mule. Madonna se konečně blýskne záznamem z posledního turné a představíme si The Lone Bellow či Kaleidu.

Pokud se v pondělí 18. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Ringo Starr - Give More Love (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / country / reggae

Ringo Starr - Give More Love
Ringo Starr se po poměrně krátkých dvou letech vrací s novým albem "Give More Love", na kterém spolupracoval s velmi podobným týmem jako v případě předchůdce "Postcards From Paradise". Písničky s ním tak psali například Steve Lukather, Peter Frampton, Richard Marx, Glen Ballard, Dave Stewart, Gary Nicholson. Většina z nich pak vypomohla i instrumentálně, ale k nim se dále přidal i druhý žijící Brouk Paul McCartney, který přidal i svůj vokál, Joe Walsh, Jeff Lynne z E.L.O., klavírista Toma Pettyho Benmont Tench, baskytaristé Nathan East a Don Was a coby vokalisté Richard Page z Mr. Mister, člen Eagles Timothy B. Schmit a méně známá Amy Kyes, která ale doprovázela i Phila Collinse nebo Toto. Stejně pestrá jako sestava hudebníků je i desítka písniček, v nichž uslyšíte pop, rock, country a dokonce i reggae. K sehnání bude i deluxe edice obohacená o čtyři nové nahrávky starších Starrových hitů, v nichž ho doplnili indie rockoví Alberta Cross a indie folkoví Vandaveer. Ukázky všech skladeb můžete poslouchat na Supraphonline.cz.


Madonna - Rebel Heart Tour (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Madonna - Rebel Heart Tour
Je to prakticky dva roky přesně, kdy Madonna v kanadském Montrealu odstartovala turné na podporu alba "Rebel Heart". O pár měsíců později se zastavila i v pražské O2 areně a celé turné skončilo v březnu loňského roku. Od té doby se čeká na jeho záznam, který nyní konečně přichází na svět pod titulem "Rebel Heart Tour". Vznikl na posledních dvou koncertech v australském Sydney a jeho režie se ujal Danny Tull, se kterým americká zpěvačka spolupracovala už na předchozích filmech, včetně Grammy oceněného "The Confessions Tour". Bude k dostání hned v několika podobách. Sestříhaný audio záznam nabídne na dvou CD sto minut koncertu, zatímco Blu-Ray a DVD obsahují celou dvouhodinovou show a také pohled do zákulisí australského turné. K sehnání budou i edice kombinující audio a video podobu. Navnadit vás mohou videa na Madonnině VEVU.


Foo Fighters - Concrete And Gold (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock / progresivní rock

Foo Fighters - Concrete And Gold
Už s devátou studiovkou přichází na scénu američtí rockeři Foo Fighters. Předcházel jí singl "Run", který se umístil v čelních příčkách hitparád. Celá nahrávka dostala název "Concrete And Gold" a kromě uvedeného songu obsahuje dalších deset písní. S jejich produkcí pomohl Greg Kurstin a spolupráce se evidentně vyplatila: Celé album dostalo od kritiků více než pochvalné ohodnocení, ale nás nejvíc zajímá váš názor. Navštivte proto stránky Billboard.com a o svůj názor na nové kousky se s námi podělte v komentářích.


Prophets Of Rage - Prophets Of Rage (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Prophets Of Rage - Prophets Of Rage
Americká raprocková superskupina Prophets Of Rage vznikla v roce 2016 a tvoří ji tři členové Rage Against The Machine a Audioslave, dva muzikanti z Public Enemy a rapper B-Real z Cypress Hill. Uvádí svůj eponymní debut, který čítá celkem dvanáct kousků a za jejichž produkcí stojí Brendan O'Brien. Jednu z nových písní "Unfuck The World" si můžete poslechnout na YouTube.com. O svůj názor se s námi podělte v komentářích pod článkem.


The Contortionist - Clairvoyant (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní metal

The Contortionist - Clairvoyant
Jak tomu už u moderních metalových kapel bývá, The Contortionist se od svého původního tvrdě metalového zaměření odebrali trochu odlišným směrem. Na pultech se nyní skví jejich novinka "Clairvoyant" s pořadovým číslem čtyři. Death metal na ní ale už vůbec nenajdete a namísto toho můžete obdivovat trpělivě navrstvené hudební závoje, které utváří celou atmosféru. Značně k ní dopomohl producent Jamie King. Výsledek spolupráce otestujte sami poslechem kousku "Return To Earth" na Youtube.com.


Trent Reznor/Atticus Ross - The Vietnam War (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Trent Reznor / Atticus Ross - The Vietnam War
Epické dokumentární dílo a seriál "The Vietnam War" od režisérů Kena Burnse a Lynna Novicka se dostalo do éteru 17. září a soundtrack dostal na starost Trent Reznor a Atticus Ross. Stopáž originálního soundtracku dosahuje devadesáti pěti minut a najdete v něm také přepracovaný materiál Nine Inch Nails. Na stránkách odkaz ven si můžete vychutnat ukázky z devadesáti pěti minut tématické hudební kulisy k poutavému seriálu.


Yusuf/Cat Stevens - The Laughing Apple (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk

Yusuf/Cat Stevens - The Laughing Apple
Cat Stevens, tedy Yusuf Islam po albech, kde používal jedno ze svých jmen, už nyní používá pro jistotu obě. Platí to i o jeho patnáctém počinu, který nazval "The Laughing Apple". Oproti předchůdci, kdy spolupracoval s Rickem Rubinem, si nyní přizval k produkci někdejšího člena The Yardbirds Paula Samwell-Smithe, s nímž už v minulosti také nahrával. Jedenáctku písniček poskládali jednak z novinek a pak také ze starších věcí, které nahráli tak, jak si Stevens přál, aby nyní zněly. Společnými silami jeho folk okořenili například i o prvky world music z různých částí světa. Výsledek si můžete poslechnout například v ukázkách na Supraphonline.cz.


Anastacia - Evolution (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Anastacia - Evolution
Americká zpěvačka Anastacia poté, co překonala podruhé rakovinu, se nyní plně koncentruje na svoji hudební kariéru. Před třemi roky vydala album "Resurrection" a následně vyjela na dvě po sobě jdoucí turné, přičemž to druhé skončilo teprve před pár týdny. I při tomto nabitém programu si našla čas na nahrání nové desky, která se původně měla jmenovat "Stamina". Znělo to ale příliš klinicky, a tak třináct písniček nakonec vychází po názvem "Evolution". Pro jejich nahrání se uchýlila do Stockholmu k producentovi Andersu Baggemu, který v minulosti spolupracoval s Janet Jackson, Madonnou, Santanou, či Jennifer Lopez. Společnými silami nasměrovali nahrávku na pomezí popu a pop rocku, o čemž vypovídají i první písničky, které jsou k vidění a slyšení na VEVU zpěvačky.


Dee Dee Bridgewater - Memphis ...Yes, I'm Ready (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Dee Dee Bridgewater - Memphis ...Yes, I'm Ready
Americká jazzová zpěvačka Dee Dee Bridgewater se vrací po dvou letech a vrací se zároveň domů, do rodného Memphisu. Na svoji novou desku "Memphis ...Yes, I'm Ready" vybrala celkem třináct písniček, které se vážou k tomuto městu ve státě Tennessee. Není to tedy pouze návrat ke kořenům, ale v Royal Studios za podpory producenta a dalšího rodáka z Memphisu Kirka Whaluma přetvořila americké bluesové a R&B klasiky "Why? (Am I Treated So Bad)" od Staple Singers, "I m Going Down Slow" od Bobby Blue Bland, "I Can't Stand the Rain", kterou proslavila Tina Turner, ale i Elvisovy "Don't Be Cruel" a "Hound Dog". Za zády ji v některých písničkách stál sbor Stax Academy Choir. Více se o albu zpěvačka rozpovídala na svém webu, zatímco ukázky všech skladeb uslyšíte na stránkách Amazonu.


Benjamin Clementine - I Tell A Fly (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music

Benjamin Clementine -  I Tell A Fly
Má za sebou spolupráci s Gorillaz a přichází na hudební scénu se druhou studiovou deskou. Jde o britské umělce a básníka Benjamina Clementinea, který vydává novinku "I Tell A Fly". Nahrávání alba probíhalo ve studiích RAK Studios a balancuje na hranici avantgardy, progresivního rocku, experimentálního popu a současné klasiky. Deska obsahuje jedenáct skladeb a tři z nich můžete znát z rádia - "Phantom Of Aleppoville", "God Save The Jungle" a "Jupiter". Ukázky k poslechu najdete na Soundcloud.com.


Martin Harich - Mapy (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk

Martin Harich - Mapy
Martin Harich podobně jako jeho kolegyně Celeste Buckingham s každým dalším songem pomalu ztrácí nálepku SuperStar a ta nyní opět o něco více vybledne s čtvrtým albem "Mapy" a jeho patnácti novými písničkami. Slovenský zpěvák je tvořil během svého buskerského putování po Slovensku a různých jiných zemích, a tak některé napsal a nahrál v přírodě ve Vysokých Tatrách, v kapličkách, tělocvičně, ale i v karavanu s výhledem na moře. Výslednou podobu jim pak dal producent Lukáš Chromek a také hosté Tina, Sima Martausová, Jan Zborovjan či Thom Artway. Z desky už je venku několik singlů, které v různé podobě naleznete na Harichově YouTube.com profilu a my je dodáme, že kromě standardních vydání, budou "Mapy" k sehnání také na vinylu a kazetě.


David Garrett - Rock Revolution (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover / rock

David Garrett - Rock Revolution
Německý houslista David Garrett se i po dvou letech stále drží klasického crossoveru, ačkoli v trošku jiném duchu než na předchůdci "Explosive". Zatímco tam cílil především na taneční hudbu, pak na letošní nahrávce, jak už napovídá název "Rock Revolution", se zaměřil na poněkud tvrdší žánr. Mezi patnáctkou skladeb, respektive osmnáctkou pakliže bude řeč o deluxe edici, najdete v jeho interpretaci hity jako "Fix You" Coldplay, filmovou klasiku "Eye Of The Tiger", Princovu "Purple Rain", Springsteenovu "Born In The USA", Collinsovu "In The Air Tonight", "Bohemian Rhapsody" od Queen, "Earth Song" Michaela Jacksonu, či rockovou klasiku "Stairway To Heaven". Mezi tuto klasiku se mu ale zatoulala i ta skutečná, a sice Čajkovského "Klavírní koncert č.1 b moll" a Bachovo "Preludium a fuga c moll". Kompletní seznam skladeb včetně jejich ukázek nabízí e-shop Supraphonline.cz.


Angus & Julia Stone - Snow (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk

Angus & Julia Stone - Snow
Australské duo Angus & Julia Stone s každou svoji deskou řádně rozhoupou indie folkovou scénu nejen ve své domovině, ale i ve stále větším počtu zemí různě po světě. Není tedy divu, že jejich čtvrtá deska "Snow" navazující na tři roky starý eponymní album, je už netrpělivě očekávaná. Sourozenci pro něj připravili celkem dvanáct skladeb, které se nesou v poklidném duchu a minimalistických aranžích. Posuďte koneckonců sami, na jejich VEVU je celé album, které seženete i na vinylu, ke slyšení.


Tip týdne

Gov't Mule - Revolution Come...Revolution Go (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock / blues-rock / jižanský rock

Gov't Mule - Revolution Come...Revolution Go
Američtí Gov't Mule se v posledních letech věnovali především převzatým věcem od Rolling Stones, Pink Floyd, či ZZ Top, ovšem výsledek amerických prezidentských voleb jim vrátil potřebu tvořit vlastní muziku. Pro desku "Revolution Come...Revolution Go" napsali a nahráli celkem jedenáct nových písniček a k nim přidali ještě "Dark Was The Night, Cold Was The Ground" Blind Willieho Johnsona. Na jejich produkci se podílel legendární Don Was a také člen kapel Big Sugar a Grady Gordie Johnson. Kvartet zjevně není se zvolením Donalda Trumpa příliš spokojený, protože po letech u něj opět převládá hard rock nad bluesem a jižanským rockem. Podstatnou část alba, které bude k dostání i na vinylu, uslyšíte na YouTube.com profilu skupiny.


Jonas Kaufmann - L'Opéra (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: operní zpěv

Jonas Kaufmann - L'Opéra
Německý tenor Jonas Kaufmann je opravdu neskutečně hudebně potentní. Jeho novým počinem je album "L'Opéra", pro který nazpíval čtrnáct operních árií francouzských hudebních skladatelů. Doprovod mu dělala Bavorská státní filharmonie pod taktovkou francouzského dirigenta Bertranda de Billyho a na desce uslyšíte fragmenty z "Carmen", "Werthera", "Romea a Julie", hned dvě scény z "Manon", kde ho doplnila Sonya Yoncheva, nebo slavný duet z "Lovce perel", který si s ním zazpíval Ludovic Tezier. Více informací, včetně ukázek naleznete na Kaufmanově webu.


Kaleida - Tear The Roots (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electropop / alternativní elektronika

Kaleida - Tear The Roots
Ačkoli má Kaleida dosud na svém kontě pouze dvojici EP a několik singlů, není toto londýnské electropopové ženské duo českému publiku zcela neznámé. Už před dvěma roky v Praze předskakovali svým slavnějším kolegům Alt-J a nyní konečně těm, které tehdy zaujali, servírují své debutové album "Tear The Roots". Jejich jedenáct písniček, mezi které zařadily i coververzi "99 Luftballons" Neny, osciluje mezi electropopem, alternativní elektronikou a klubovou scénou. Bližší seznámení s duem nabídne jejich kanál na YouTube.com.


Lizz Wright - Grace (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / gospel / folk

Lizz Wright - Grace
Pouhé dva roky trvala příprava nového alba americké jazzové zpěvačce Lizz Wright, kterou jsme v poslední době mohli zaznamenat i na nahrávkách jiných umělců, jako třeba v případě projektu Tajmo. Její letošní počin dostal název "Grace" a jeho desítka písniček opět v sobě míchá folk, jazz, gospel a lehký nádech americany. Producentem a spoluautorem nahrávky je držitel Grammy Joe Henry, jehož um využili Elvis Costello, Allen Toussaint, nebo Hugh Laurie. Prvním singlem se stala skladba "Seems I’m Never Tired Lovin’ You".


Musiq Soulchild - Feel The Real (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / hip hop / soul

Musiq Soulchild - Feel The Real
Americký zpěvák a skladatel Taalib Johnson známý spíše jako Musiq Soulchild byl za svoi kariéru jedenáctkrát nominovaný na Grammy, ovšem do této doby na něj žádný zlatý gramofonek nezbyl. Uvidíme, jestli tuto smůlu konečně zlomí se svým osmým řadovým albem, které opět vychází na nezávislém labelu eOne. Ačkoli "Feel The Real" navazuje na rok staré album "Life On Earth", o nějakém nedostatku obsahu nemůže být ani řeč. Musiq Soulchild ho napěchoval rovnou dvěma disky a na každém z nich je hned dvanáct skladeb. S nimi mu coby hosté vypomohli Marsha Ambrosius, Willie Hyn, Blaqgxld, Chris Theory nebo třeba The Husel. První ukázky nahrál hudebník na své VEVO.


The Lone Bellow - Walk Into A Storm (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / alternativní country

The Lone Bellow - Walk Into A Storm
Americké trio The Lone Bellow se na hudební scéně pohybuje již od roku 2011, ale ten pravý průlom přišel až s druhým, dva roky starým albem "Then Came The Morning", které jim přineslo nominaci na Americana Music Honors & Awards v kategorii Skupina roku a společně turné s Kacey Musgraves. Díky tomu se jejich třetí deska "Walk Into A Storm" těší velkému zájmu a není možné ji přehlížet. Kapela na ni nabízí deset písniček, které se pohybují na pomezí americany, alternativního country a indie folku. Bližší seznámení s formací nabídne jejich VEVO.


Yo-Yo Ma, Emanuel Ax, Leonidas Kavakos - Brahms: The Piano Trios (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Yo-Yo Ma, Emanuel Ax, Leonidas Kavakos - Brahms: The Piano Trios
Yo-Yo Ma má na svém kontě již osmnáct cen Grammy a nemálo z nich patří nahrávkám, kde se věnuje německému hudebnímu skladateli Johannesu Brahmsovi. Není proto divu, že patří mezi jeho oblíbené autory, ke kterým se rád vrací. Jak už napovídá název "Brahms: The Piano Trios", tentokrát došlo na jeho "Klavírní tria C moll, C dur a B dur". V nich ho doplnili klavírista Manny Ax, s nímž spolupracuje už bezmála padesát let, a houslista Leonidas Kavakos. První ochutnávku přímo z nahrávání servíruje Yo-Yo Ma na svém VEVU.


Shawn Colvin - A Few Small Repairs: 20th Anniversary Edition (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / současný folk

Shawn Colvin - A Few Small Repairs: 20th Anniversary Edition
Americká písničkářka Shawn Colvin byla vždy tak trochu ve stínu velmi podobně znějící kolegyní Sheryl Crow. Zpoza něj ovšem vykoukla v roce 1997 s koncepčním albem "A Few Small Repairs". Deska věnovaná rozvodu sice vyšla už v roce 1996, ale největší úspěchy slavila o rok později s nominací na dvě ceny Grammy, respektive ještě o rok později, kdy se stala velkým hitem "Sunny Came Home", a hudebnice si za ní odnesla dvě Grammy v těch neprestižnějších kategoriích - Nahrávka roku a Nejlepší píseň roku. Není tedy divu, že nyní toto album vychází ve výroční edici. Letošní vydání je rozšířené o sedm raritních živých nahrávek a nové komentáře samotné Shawn Colvin a producenta Johna Leventhala. Mimo to, vůbec poprvé vyjde na vinylu.


Alžběta Bohdanová - O lásku dál (Čas)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Alžběta Bohdanová - O lásku dál
Alžběta Bohdanová, je dcerou české herečky Blanky Bohdanové, ovšem nejde v jejích šlépějích, ale vydala se na hudební cestu. Její debut "O lásku dál" vznikal za spolupráce kytaristy Vratislava Zochra, tři skladby složil Jan Jiráň a texty ke všem písním napsala spisovatelka Zuzana Maléřová. Na albu se dále podíleli pianista Jan Dobiáš, na bicí Jakub Tengler, na kontrabas Tomáš Liška. Mezi písničkami najdete i duet s Martinou Randovou, herečkou a zpěvačkou Divadla Na Fidlovačce. Bližší seznámení s Alžbětou Bohdanovou můžete podniknout na jejím YouTube.com profilu .


Dále vychází:

Belphegor - Totenritual (Mystic Production)
Belphegor - Totenritual (Limited Edition) (Mystic Production)
Caligula's Horse - In Contact (Sony Music)
Cripper - Follow Me (Mystic Production)
Depeche Mode - Going Backwards (Remixes) (singl) (Sony Music)
Dirty Thrills - Heavy Living (Mystic Production)
Ensiferum - Two Paths (Mystic Production)
Ensiferum - Two Paths (Limited Edition) (Mystic Production)
Fleshkiller - Awaken (Mystic Production)
Friedrich Liechtenstein Trio - Ich Bin Dein Radio (Sony Music)
Heel In The Club - See You On The Dark Side (Mystic Production)
Hexx - Wrath of the Reaper (Mystic Production)
Kathie Lee Gifford - The Little Giant (Sony Music)
Kee Of Hearts - Kee Of Hearts (Mystic Production)
Kyau & Albert - Matching Stories (Sony Music)
Old Crow Medicine Show - 50 Years Of Blonde On Blonde The Concert (DVD) (Sony Music)
Old Crow Medicine Show - 50 Years Of Blonde On Blonde The Concert (BluRay) (Sony Music)
Peter And The Test Tube Babies - That Shallot (Mystic Production)
Philharmonic Five - Mission Possible (Sony Music)
R5 - New Addictions (EP) (Universal)
Různí - Audrey Hepburn (soundtrack) (Warner Music)
Scooter - Forever/Deluxe (Universal)
Různí - Detroit (soundtrack) (Universal)
Steelheart - Through Worlds Of Stardust (Mystic Production)
The Collingsworth Family - That Day Is Coming (DVD) (Sony Music)
The Texas Gentlemen - TX Jelly (Mystic Production)
Too Many T's - South City (Bertus)
Usnea - Portals into Futility (Mystic Production)
Vertical Worship - Vertical Worship (Sony Music)
Wayward Sons - Ghosts Of Yet To Come (Mystic Production)
Yasuaki Shimizu - Music For Commercials (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Angus & Julia Stone - Snow (Mystic Production)
Belphegor - Totenritual (Mystic Production)
Benjamin Clementine - I Tell A Fly (Universal)
Beyoncé - Lemonade (Sony Music)
Caligula'S Horse - In Contact (Sony Music)
Dirty Thrills - Heavy Living (Mystic Production)
Ensiferum - Two Paths (Mystic Production)
Fleshkiller - Awaken (Mystic Production)
Foo Fighters - Concrete And Gold (Sony Music)
Gizmodrome - Gizmodrome (Mystic Production)
Gun - Favourite Pleasures (Universal)
Helmet - Meantime/Colored Lp (Universal)
Hexx - Wrath of the Reaper (Mystic Production)
Cheap Trick - We're All Alright!/Deluxe (Universal)
Jonas Kaufmann - L'OpéRa (Sony Music)
Kaleida - Tear The Roots (Warner Music)
Kee Of Hearts - Kee Of Hearts (Mystic Production)
Lee Ranaldo - Electric Trim (Mystic Production)
Paradise Lost - In Requiem (Re-Issue 2017) (Sony Music)
Peter And The Test Tube Babies - That Shallot (Mystic Production)
Prophets Of Rage - Prophets Of Rage (Universal)
Scooter - Forever (Universal)
Steelheart - Through Worlds Of Stardust (Mystic Production)
Style Council - Confessions Of A Pop Group (Universal)
The Contortionist - Clairvoyant (Mystic Production)
The Lone Bellow - Walk Into A Storm (Sony Music)
The Picturebooks - Home Is A Heartache (Sony Music)
The Texas Gentlemen - TX Jelly (Mystic Production)
Usnea - Portals into Futility (Mystic Production)
Wayward Sons - Ghosts Of Yet To Come (Mystic Production)
Wyclef Jean - Carnival Iii: The Fall And Rise Of A Refugee (Sony Music)
Yasuaki Shimizu - Music For Commercials (Mystic Production)

Reedice:
Carole King - Tapestry: Live In Hyde Park (Cd/Blu-Ray) (Sony Music)
Carole King - Tapestry: Live In Hyde Park (Cd/Dvd) (Sony Music)
DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince - Original Album Classics (Sony Music)
Hugh Masekela - Original Album Classics (Sony Music)
Jean-Michel Jarre - Original Album Classics (Sony Music)
Lasica / Satinský / Filip - Bolo nás jedenásť (Opus)
New Riders Of The Purple Sage - Original Album Classics (Sony Music)
Style Council - Confessions Of A Pop Group (Universal)
Wyclef Jean - Carnival III: The Fall And Rise Of A Refugee (Sony Music)

NÁZORY
  • dotaz (XAVER, 19.09.2017 09:27) Reagovat

    já moc nechápu, proč tady představujete The Lone Below a Shawna Colvina a další podobné zcela neznámé interprety, např. z oblasti vážné hudby, a to, že mají Scooter novinkové album, o tom se nezmíníte. Sice chápu, že Scooter není žádná bomba, ale za zmínku stále stojí. Naproti tomu novinky ze světa vážné hudby tady místní fanoušci do muziky opravdu nehledají.

    • Re: dotaz (toM, 19.09.2017 09:41) Reagovat

      Že vy nemáte hudební rozhled o různých kapelách a interpretech, je věc jedna. A že nemáte přehled o hudebním dění, je věc druhá. Ono totiž album od Scooter u nás vyšlo už před týdnem stejně jako info o něm v minulém dílu nových desek ..

      • Re: dotaz (Tomáš Parkan - autor, 19.09.2017 10:03) Reagovat

        Díky za připomenutí. Konkrétně o nich psala kolegyně v Nových deskách 35/2017.

    • Re: dotaz (Tomáš Parkan - autor, 19.09.2017 09:55) Reagovat

      Odpovím vám úplně jednoduše, protože to tak chci. Nechci, aby se v Nových deskách psalo jen o velkých jménech typu Madonna či Foo Figthers, které ale zároveň nemůžeme opomenout, a mainstreamových žánrech. Chci lidem představovat novou hudbu ze všech stylů, včetně různých odnoží metalu, experimentální elektroniky, country, amerických folkových žánrů, world music ale i klasiky, kterou miluju a u níž doufám, že se třeba zalíbí někomu, kdo jí dosud neposlouchal. Nesouhlasím s vámi, že klasiku místní fanoušci opravdu nehledají. Chápu, že to není ten hlavní proud, ale už mi pár lidí psalo a děkovalo, že díky Novým deskám objevili nějaké album klasické hudby.
      Jinak je to TA Shawn Colvin a Scooter jsme zmínili v přehledu pod článkem a pokud by tento týden nebylo tolik novinek, jistě bychom je zmínili i v příspěvcích.

      • Re: dotaz (Tomas Blue, 20.09.2017 09:04) Reagovat

        Právě díky recenzím na nové, či v Česku neznámé interprety, jsem objevil spoustu skvělé hudby, která mi zpříjemňuje život na Zemi a zároveň vzdělává a posunuje dál. A týká se to především elektronické, klasické a experimentální hudby. Za to děkuju! Hezký den :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Kaleida a Viah o víkendu roztančí Kabinet Múz (21.03.2024 07:42)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Desce "The Downward Spiral" je 30 let. "Pořád mi láme srdce," dojímá se Trent Reznor (18.03.2024 11:03)
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Angus & Julia Stoneovi vzpomínkovým videoklipem "Cape Forestier" vyzrazují detaily z jejich šesté studiovky (13.03.2024 13:48)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu