shop.musicserver.cz
Polanka fest, koupaliště Polanka Třebíč, 29.7.2017

Polanka fest je dobrou třebíčskou odpovědí na jihlavský Vysočina fest

Vydáno: 30.07.2017 14:29 v sekci Naživo - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Po nedávném vystoupení Divokého Billa dostali hudbymilovní fanoušci do ruky další pádný důvod, proč jet do Třebíče. Dvoudenní festival Polanka fest nalákal tisíce z nich na možnost poslechnout si několik jmen ze špičky domácí populární scény a ještě se zvlažit v místním koupališti.

Live: Polanka fest

místo: koupaliště Polanka, Třebíč
datum: 28 - 29. července 2017
vystoupili: O5 a Radeček, Tata Bojs, Xindl X, Inekafe, Michal Hrůza, Petr Bende a Grajcar, Mňága a Žďorp, Vypsaná fiXa, Visací zámek

Zatímco celý týden lilo jako z konve, v pátek odpoledne se začalo nebe jasnit. Což byla samozřejmě i dobrá zpráva pro pořadatele akce, která už dle výběru kapel a
O5 a Radeček
© Vít Bláha
interpretů dávala tušit, že může být hodně vydařenou. Lidé se ale scházeli celkem pomalu, což odskákali metaloví Hand Grenade.

Šumperští O5 a Radeček už na tom byli o poznání lépe. Přece jen na rozdíl od svých předchůdců se dají nazývat kapelou celorepublikového formátu, kdy minimálně dva jejich songy "Praha" a "Vloupám se" jsou známými hity. Samozřejmě nemohly chybět ani v tomto hodinovém setlistu a byly doplněny sugestivní "Máš mě na svědomí", aktuální "Budu rád" a v duetu "Zůstaň" dokonce dostala místo Kláry Vytiskové, která zpívá v původní verzi, prostor jedna z dívek z publika, která se své role zhostila velmi důstojně. Nechyběla ani coververze "A Sky Full Of Stars" od Coldplay. Prostě příjemné vystoupení na rozjezd.

Legendární Tata Bojs jsou stylově malinko jinde. Především měli fantastický zvuk a svůj setlist měli hodně podobný s tím, co zahráli před půldruhým měsícem na zámku v Telči. Na energii neubrali ani o píď a publikum pod hlavním pódiem se výrazně rozrostlo. Bylo velmi zajímavé sledovat, že během prvních dvou vystoupení stáli v kotli lidé věkově se pohybující mezi třiceti až čtyřiceti lety. Před vystoupením Xindla X však došlo k poměrně razantní generační obměně a najednou nejen, že bylo prakticky úplně našlapáno, ale všude samí -náctiletí a hlavně slečny, které si s chutí zanotovaly "Barbínu", "Chemii", "Dysgrafika", "Anděla" i songy ze zatím poslední desky "Kvadratura záchranného kruhu" "Mýval", "Popelka" a "Na vodě". Dá se říci, že Ondřej Ládek se svou obměněnou koncertní kapelou byl vrcholem pátečního večera.

Následující Inekafe sice slibovali stylové zakončení pátečního večera, ale z jejich vystoupení byla cítit určitá rozladěnost. Technické problémy menšího či většího rázu přetrvávaly valnou část vystoupení a zvuk byl v porovnání s předchozími interprety o dost horší. Jasně, jedná se o jiný styl muziky, přesto zpěváka Vratko Rohoně bylo slyšet velmi špatně. Kapela sice hrála jako o život "Kto na to príde", "Telefónne číslo", "30. február", "Kašovité jedlá", "Vzpomienky na budúcnosť" či "Ďakujeme vám", jistá pachuť po jejich vystoupení však přece jenom zbyla.

Sobotní program využil té výhody, že součástí celého areálu je také koupaliště. Teplota vody byla lehce nad dvacet, vzduchu výrazně nad třicet stupňů, takže lidé se nebáli využít vodního tobogánu, který byl umístěn přímo za hlavním stage a příjemně se zchladili.

O co větší bylo vedro, o to těžší úkol dostal Michal Hrůza, který musel pomyslně vytáhnout lidi z bazénů a lehátek a přimět je, aby se šli bavit. Jelikož je to zkušený hitmaker a také velmi vtipný člověk, slušný počet lidí se nenechal dlouho pobízet a přišel si pod pódium zazpívat "Bílou velrybu", "Pro Emu" či "1+1". V několika vtipných mezistupech se publikum nebálo se zpěvákem spolupracovat a dohromady z toho byl velmi příjemný rozjezd druhého festivalového dne.

Grajcar
© Vít Bláha
Petr Bende s Grajcarem dostali největší prostor na hraní a využili ho bezezbytku. Zpěvák do diváků v domovské Třebíči pumpoval maximální množství energie, co bylo možné a věčně usměvaví pohodáři v krojích přinesli do celého vystoupení speciální esence - zahráli nejenom na lidovú notečku, ale nebáli se sáhnout ani do repertoáru Billa Haleyho, Jiřího Suchého či Bruno Marse. Petr Bende nezapomněl na žádný ze svých hitů, ani na singly z nové desky "reSTART" a "Utonout". Pro mě osobně však byla největším zážitkem lidovka "Za horama dědina". Chlapi z Dolních Bojanovic ukázali neuvěřitelnou sílu svého hlasového fondu a popový kabátek této skladbě byl ušitý přesně na míru.

Mňága a Žďorp letos také vydala nové album "Třínohý pes" a z něho se nebála prezentovat například "Co bude pak", "Boží mlýny" či "Znali se sotva hodinu", která napadla dle slov Petra Fialy autora "během vystoupení folkrockové kapely Prodigy na festivalu Trutnoff". Set odpíchli hitovkami "Písnička pro Tebe" a "Hodinový hotel", nezapomněli" že "I cesta může být cíl" a společně s množstvím lidí v kotli se vydali na "Měsíc". Petr Fiala je jedinečný frontman, jeho grimasy, pohyby či gesta dokážou pobavit i bez zpěvu a v kombinaci s pohodovými písničkami to byl příjemný balzám na duši.

Závěr programu na hlavní stage opanovali stylově malinko ujetejší "Vypsaná fixa", která se také nyní opírá ve svém repertoáru o nové album "Tady to někde je" a divočáci z Visacího zámku, kterým už bylo "ku...drát padesát".

Dohromady lze Polanka fest vnímat jako povedený ekvivalent dalšího třebíčského festivalu Zámostí, který je ale laděn především pro příznivce alternativnějšího pojetí muziky. Polanka fest je v dobrém slova smyslu komerční, s dobrou organizací a na velmi příjemném místě. Tisíce návštěvníků jsou důkazem, že je tu další zajímavá hudební tradice.

NÁZORY
  • Úspěšná akce (Uďa, 06.08.2017 10:10) Reagovat

    Ne. Další likvidace podnikatelů v pohostinství. Neskutečné porušení zákona o nočním klidu s posvěcením laiků z Městského úřadu. Ani sebelepší akce nemůže přebít takovou prasárnu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Frontmanovi O5 a Radeček v Roxy při hraní praskly kalhoty (14.03.2024 17:52)
- Video: O5 a Radeček se dali dohromady s Elly a "I tak to za to stojí" (06.03.2024 10:55)
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Video: Xindl X bojuje se "Slabou vůlí" poněkud slabou písní (31.01.2024 10:19)
- Z Mňágy a Žďorp odešel základní pilíř - kytarista Martin Knor (10.01.2024 07:57)
- Radečci se spojili s Moravskou filharmonií Olomouc a natočili mrazivou koledu (24.12.2023 10:00)
- Naživo: Mlčenlivá Mňága a Žďorp hrála v Praze o sto šest (21.12.2023 10:14)
- Naživo: Jak se Tata Bojs loučili s Divadlem Archa (10.12.2023 12:45)
- O5 a Radeček vezmou "Hory" na turné i s novým remixem (07.12.2023 16:13)
- Audio: Xindl X nabádá, že "Alespoň jeden den" v roce bychom měli vypnout a užít si klidu s rodinou (25.11.2023 10:46)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu