shop.musicserver.cz
Hrůza na zámku, Zámek Telč, 17.6.2017

Během odpoledne "Hrůza na zámku" donutili Tata Bojs lidi v Telči tančit a Michal Hrůza zase zpívat

Vydáno: 18.06.2017 18:04 v sekci Naživo - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Promotéři se stále více snaží myslet na to, jak přilákat návštěvníky koncertů. Při těchto myšlenkách kladou důraz na prostředí, kde by se měla vystoupení odehrávat. Často tak bodují i hrady a zámky a podobnou strategii na letošním speciálním turné zvolil i Michal Hrůza. My jsme se byli podívat v Telči.

Live: Hrůza na zámku

místo: Zámek Telč
datum: 17. června 2017
vystupující: Naděje, Thom Artway, Tata Bojs, Michal Hrůza a Kapela hrůzy

Jen nezvyklé prostředí a hudba Hrůzovi však rozhodně nestačily. Rozhodl se, že všechny koncerty pojme jako takové menší festivaly, které ovšem nebudou pamatovat pouze na dospělé, ale také na rodiny s dětmi. Samozřejmostí tedy byly slevy na prohlídky jednotlivých zámků, vystoupení divadla Sešli se tři a stalo se, stánky s možnostmi různého vyžití a podmínky, které vyloženě lákaly jak k poslechu dobré hudby, tak k možnosti si sednout s přáteli u dobrého piva a popovídat si.

V Telči tak program odstartovalo divadlo, ve kterém hrají prim Tomáš Jeřábek a Tomáš Měcháček, známí z reklamních spotů jedné banky. Hudební blok odstartovala formace Naděje, která zvítězila v programu Óčko G2 Band Academy, kde se hledaly nejtalentovanější mladé kapely. Naděje nabídla celkem obyčejný moderní pop, který promísila i coverem "Nafrněná" od Báry Polákové.

Thom Artway si postupem času klestí cestu do vysokých pater tuzemské populární hudby. Zpívá anglicky, ale hit "I Have No Inspiration" se stal natolik známým, že se zpěvák vlastním jménem Tomáš Maček stal Objevem roku a loni v září vydal kritikou ceněné album "Hedgehog". Je ale jasné, že diváci přišli hlavně kvůli dvěma zbylým kapelám.

Tata Bojs jsou už legendami. Hrají spolu už téměř třicet let a zrají jako víno. Hlavní tažní koně formace - bubeník a zpěvák Milan Cais a baskytarista Marek Mardoša Huňát - hned od začátku nenechali ležet posluchače na rozestlaných dekách zámeckého parku. Začali do nich pořádně energicky pumpovat skladby nové i starší. Pisatel reportáže se nemůže v žádném případě řadit mezi skalní fans chlapců z Hanspaulky, poslední řadové album "A/B" si poslechl až těsně před koncertem a znal pouze pár jejich starších hitů, přesto se bavil od začátku koncertu až do konce. Hluché místo v podstatě nebylo, o skvělý zvuk se staral pátý člen formace Dušan Neuwerth, Mardoša metal s basou klasické kozelce, Bublajs (Milan Cais) v jednu chvíli vyskočil na zesilovač, rozkopl krabici s bubenickými paličkami a jal se tančit. Pěvecky navíc představil polohy od nejjemnější, nejcivilnější, až po drsnou, rockovou.

Milan Cais
© Vít Bláha
Z novějších písní bavily hlavně "Kamarádky", kde sloky recitoval Mardoša, posmutnělá "S ní" či "Běžec", zazněl však třeba i "Radioamatér" a nemohly chybět ani starší pecky "Šťastnější", "Attention Aux Hommes!" a samozřejmě "Opakování" a "Pěšáci". Lidé tančili, bavili se a spolupráce mezi publikem a účinkujícími fungovala po celých 75 minut na jedničku.

Stejný časový prostor pro své vystoupení si vzala i hlavní hvězda večera. Michal Hrůza je jasným hitmakerem. Jen z posledního alba "Sám se sebou" už vzešly tři filmové písně "Padesátka", "Pro Emu" a "Sázava" (z filmu "Špunti na vodě"). Zatímco u Tata Bojs se moc nezpívalo a hodně tančilo, Michal Hrůza nebyl tolik energický, ale o to více zpěvný. Nabídl skladby z dob svého působení v Ready Kirken ("Zejtra mám", "1+1", "Černý brejle") i ze svých starších sólových alb ("Bílá velryba", "Napořád", "Namaluj svítání", "Ukolébavka"). Libuje si v duetech s ženskými protějšky. Na novou desku tak zařadil skladbu "Na rozcestí", kterou i zde zazpíval po boku Olgy Königové. Dal pak prostor i jí samotné k interpretaci patrně nejznámější písně kapely Ille "Holka ve tvý skříni". Posléze mu ještě vypomohla s "Písní kovbojskou", kterou Hrůza v originále zpívá s Lenkou Dusilovou.

V podstatě celý jeho set byl hitový, tak mu možná malinko chyběla pověstná gradace. Moment překvapení nastal zhruba v jeho polovině, kdy došlo ke křtu nového alba. Toho se ujal Tomáš Měcháček. Původně zamyšlené obrovské kladivo však nakonec nebylo použito a došlo k tradičnímu sektu, kterým byli zliti všichni blízcí přítomní.

Odpoledne jako takové se určitě vydařilo, počasí si sice hlavně při závěrečném koncertu pěkně s posluchači zalaškovalo, větší déšť se však spustil až se závěrem vystoupení a dojem z velmi vkusně vymyšlené a dotažené akce nezhatil.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Thom Artway pokřtil album "Trhám mraky", kmotrou byla Beata Hlavenková (15.03.2024 17:45)
- Rozhovory: Thom Artway - Češtiny jsem se prostě jen bál (12.03.2024 08:00)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Recenze: Thom Artway už se češtiny bát nemusí. Barevné album "Trhám mraky" mu otevírá nové dveře (12.02.2024 00:00)
- Thom Artway vydá první česky zpívanou desku "Trhám mraky". Bude plná naděje a optimismu (02.02.2024 16:51)
- Naživo: Jestli tam byl, měl by František Kafka radost. Kafka Band pokřtil svůj "Proces" v Paláci Akropolis (17.01.2024 15:00)
- Naživo: Jak se Tata Bojs loučili s Divadlem Archa (10.12.2023 12:45)
- Video: Thom Artway píše v "Zavolej" hudební dopis svému synovi (05.12.2023 11:13)
- Video: Lenka Dusilová se v krásném singlu "Maria" vrací k hravému písničkářství (04.11.2023 09:00)
- Video: Michal Hrůza se vrhá do vln vztahů jako "Neplavec" (09.08.2023 12:42)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu