Festival Koněšínský Vendelín láká na Petra Bendeho, Kamelot, Žalmana Lohonku i na spoustu rodinných atrakcí

11.06.2017 13:39 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Folková muzika má v našich končinách stále pevné místo. Mimo již zavedených festivalů typu Prázdnin v Telči vznikají i nové. V termínu 23. - 24. června 2017 se v přírodním rekreačním areálu u obce Koněšín nedaleko Dalešické přehrady uskuteční první ročník akce, která dostala název Koněšínský Vendelín. Mezi hlavní hudební taháky patří Kamelot, Pavel Žalman Lohonka, Buty, Petr Bende, Marien či Jaroslav Samson Lenk.

Na své si ale přijdou všichni. Malé děti i dospělí si v průběhu těchto dvou dní budou moci vyzkoušet jízdu na koních, povozit se v kočárech, zúčastnit se mnoha zábavných programů a prezentačních akcí reklamních partnerů festivalu, prohlédnout si Letecké muzeum nebo se projet na lodi po Dalešické přehradě. Přímo v areálu festivalu bude možné vidět výrobky kovářských, kožedělných a hrnčířských dílen. Tam si i sami posluchači budou moci vytvořit něco na památku.

Hlavním bodem programu je však samozřejmě muzika. Petr Bende i Pavel Žalman Lohonka vydali loni skvělé nové desky, Kamelot slavil se svým frontmanem Romanem Horkým kulaté výročí, novou kapitolu své hudební kariéry rozjeli i hlavně v devadesátých letech slavní Buty a Marien či Jaroslav Samson Lenk nedovolí, aby si hlasivky posluchačů chvíli odpočinuli. Oficiální program není úplné dogma a každý ze dvou večerů bude končit přátelským posezením u ohně, kde nebudou chybět ani někteří vystupující.

V areálu Autocamp Borovinka, kde se akce koná, bude možné přenocovat ve stanovém městečku. O návštěvníky bude samozřejmě postaráno i ohledně jídla a pití. Nad klidem a pořádkem v celém areálu bude bdít profesionální bezpečnostní agentura TREBI. Veškeré informace ohledně festivalu lze najít na oficiálním webu i facebooku akce. Vstupenky lze zakoupit například zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY