shop.musicserver.cz
Nové desky pro 45. týden

Nové desky pro 45. týden

Vydáno: 13.11.2016 11:12 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden se nese ve znamení návratů. Po třinácti letech se s obyčejnou deskou vrací Sting, na osm let se odmlčela Enigma a čtyři roky trval návrat Emeli Sandé. Tuto trojici doplní Olly Murs, The Rolling Stones se vrátí do Havany a rekapitulovat bude David Bowie. Českou scénu zastoupí Wohnout, David Deyl, Monika Absolonová a Törr.

Pokud se v pondělí 14. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Sting - 57th & 9th (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop rock

Sting - 57th & 9th
Fanoušci Stinga se opravdu načekali. Zcela obyčejné, rockově laděné album vyhlíželi dlouhých třináct let a nástupce alba "Sacred Love" je konečně tu. Je pojmenovaný podle dvou newyorských ulic, kterými Sting každý den chodil do nahrávacího studia ve čtvrti Hell's Kitchen. "57th & 9th" nahrával během deseti týdnů se svými dlouholetými spolupracovníky kytaristou Dominicem Millerem a bubeníkem Vinnie Colaiutou. Ve studiu se navíc vystřídali ještě bubeník Josh Freese (Nine Inch Nails, Guns N' Roses), kytarista Lyle Workman a Tex-Mex kapela ze San Antonia The Last Bandoleros a řada dalších muzikantů včetně několik z oblasti world music. Nahrávku produkoval Martin Kierszenbaum a sám Sting poznamenává, že jestli je na desce v textech nějaké společné téma, pak je to téma cesty a pohybu. "Je to o hledání a cestování, o cestě, o té síle neznáma," uvádí Sting a pokračuje: "Na tomhle albu přicházíme s něčím, co je energické a hlučné, ale také přemýšlivé." Svoji novinku už nějaký čas představuje ve videích na svém VEVU. Deska bude k dispozici na vinylu, v deluxe edici a pak také v super deluxe boxu. Její složení jsme vám představili před časem.


Olly Murs - 24 Hrs (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Olly Murs - 24 Hrs
Ačkoli poslední album Olly Murse "Never Been Better" svého předchůdce "Right Place Right Time" v prodejích nepřekonalo, dva hity "Wrapped Up" s Traviem McCoyem a "Up" s Demi Lovato vystřelily anglického muzikanta na špičku hudební scény. Není tedy divu, že jeho páté album, které pojmenoval "24 Hrs", už je netrpělivě očekávané. Natáčelo se v londýnských studiích a Murs na něm spolupracoval s velmi obdobným týmem jako před dvěma lety. Jemu tentokrát vévodil Steve Robson, který k sobě přizval Camilie Purcell (Black Magic, Sax), Wayna Hectora (Paloma Faith, Nicki Minaj), Steva Maca, TMS a také slavné autory, jako jsou Kara DioGuardi, či Claude Kelly. Společnými silami připravili a nahráli dvanáct písniček pro standardní verzi a šestnáct skladeb, které najdete na deluxe edici. Interaktivní teaser k "24 Hrs" nabízí Murs na svém webu.


Emeli Sandé - Long Live The Angels (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Emeli Sandé - Long Live The Angels
Za poslední čtyři roky se událo v životě Emeli Sandé mnoho, od obrovského úspěchu jejího debutu, přes totální vyčerpání koncem roku 2013, až po rozvod s manželem. Není tedy divu, že příprava následovníka zabrala celkem čtyři roky a že se na "Long Live The Angels" toto vše podepsalo. Patnáct, respektive osmnáct skladeb deluxe edice, vznikalo v New Yorku, Los Angeles, Londýně a v Oxfordu. Zpěvačka a autorka všech písní se ve studiu obklopila producenty jako Chris Loco, Naughty Boy, Jonny Coffer a TMS, kteří ale nedostali zcela volnou ruku. "Dala jsem pozor na to, aby písničky nebyly přeprodukované," zdůrazňuje Sandé a dodává: "Jsem na své první album hrdá a vděčná za zážitky, které mi přineslo. Ale s druhým albem jsem mnohem šťastnější, i s tím, kde jsem teď ve svém životě." Novinku v rádiích již reprezentují první dva singly. Jejich videoklipy plus ukázku skladby "Garden" najdete na VEVU zpěvačky.


Enigma - The Fall Of A Rebel Angel (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica

Enigma - The Fall Of A Rebel Angel
Už je to více než pětadvacet let, co skladatel a producent Michael Cretu založil projekt Enigma, kde spojil chorální hudbu s elektronikou. Po vydání alba "Seven Lives Many Faces" z roku 2008 se ale odmlčel, a tak se na osmé album "The Fall Of A Rebel Angel" čekalo dlouhých osm let. Přinese celkem dvanáct písní, na kterých najdeme i několik zajímavých hostů. Půjde například o britské alternativní duo Aquilo, brazilského skladatele a zpěváka Marka Joshera a ve třech písních uslyšíme i Anggun, aktuálně nejprodávanější asijskou zpěvačku žijící mimu území Asie. Cretu si navíc ke spolupráci přizval i dva své kolegy - cenami Grammy a Echo ověnčeného skladatele Michaela Kunzeho, který celý příběh převedl i do slov, a kontroverzního malíře Wolfganga Beltracchiho, který je nejen autorem obalu desky, ale ke každé písni vytvořil originální kresbu, jež najdete v bookletu. Vydáním desky žije web Enigmy.


The Rolling Stones - Havana Moon (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Rolling Stones - Havana Moon
Už jen pár týdnů zbývá do vydání nového alba slavných The Rolling Stones "Blue & Lonesome", ovšem ještě před tím svým fanouškům nachystali jinou lahůdku - záznam koncertu v kubánské Havaně, kde vystoupili poprvé v historii. Volný koncert se odehrál 3. června a stala se z něj celosvětová událost symbolizující uvolňování poměrů na Kubě. Koncert zaznamenaly pochopitelně i kamery a záznam v podobě filmu "Havana Moon" jsme mohli vidět v kinech 23. září, ovšem pouze jen tento den. Kdo se do kina nedostal, má možnost jej shlédnout nyní, kdy "Havana Moon" vychází nejen na DVD a Blu-Ray, ale také na v kombinaci DVD s dvojicí CD, či třemi vinyly. Několik ukázek z tohoto koncertu sdílí slavná kapela na svém YouTube.com profilu.


Tip týdne

In Flames - Battles (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

In Flames - Battles
Se dvanáctou studiovou deskou přichází na trh In Flames, kteří platí za jednu z nejvýraznějších kapel současné populární metalové scény. Novinka dostala do kolébky titul "Battles" a jako první ochutnávku poslali do éteru kousek "The End". Kytarista Björn Gelotte přirovnal práce na nové desce k nahrávání předchozího počinu "Siren Charms" z roku 2014. Oproti předchozímu dílu vznikalo nové album v L.A. zalitém sluncem, a právě díky tomu oplývá úplně jinou energií. "Energie a atmosféra byla velice uvolněná, což se na albu výrazně projevilo," dodal ještě hudebník. Ukázku v podobě zmiňované skladby "The End" najdete společně s dalšími písněmi na YouTube.com formace.


Patricia Kaas - Patricia Kaas (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: šanson / francouzský pop

Patricia Kaas - Patricia Kaas
Francouzská zpěvačka Patricia Kaas oslavila v loňském roce třicet let od vstupu na hudební scénu. Jako oslavu tohoto výročí natočila eponymní album, které je po dlouhých třinácti letech opět čistě autorskou nahrávkou. Obklopila se francouzskými interprety a muzikanty a výsledkem je celkem třináct novinek, které deluxe edice rozšíří o další pětici. Jejich produkce se ujal Jonathan Quarmby a vy některé z nich uslyšíte ve videích na YouTube.com profilu zpěvačky.


David Bowie - Legacy (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop music

David Bowie - Legacy
Jedno z nejvíce oplakávaných úmrtí letošního roku bude mít datum 10. ledna - den, kdy zemřel legendární zpěvák David Bowie. Nyní míří na pulty nová kompilace s titulem "Legacy", na které najdete kolekci zpěvákových nejpopulárnějších skladeb a singlů včetně těch zkraje letošního roku "Lazarus" a "I Can't Give Everything Away". Výběr bude k dostání v několika verzích - na jednom CD a v deluxe edici se dvěma CD disky. Fanoušci budou moct sáhnout také po verzi na dvou vinylech,která má ovšem vyjít až zkraje ledna příštího roku. Z raritních kousků najdete v setu hitovku "Life On Mars?", nebo "Hunky Dory", jejíž verzi dostal na starost producent Ken Scott.


Monika Absolonová - Až do nebes (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / vánoční hudba

Monika Absolonová - Až do nebes
Po několika zahraničních hvězdách je dalším interpretem, který se letos pustil do vánočních písniček, také česká zpěvačka Monika Absolonová. Její příspěvek dostal název "Až do nebes" a je poskládaný ze světových vánočních melodií ve zbrusu nových aranžích Kryštofa Marka. Obsahuje důvěrně známé a oblíbené skladby, ale i populární vánoční písně, které v češtině dosud nezazněly. Z těch světových přezpívala například "Let It Snow", "Love Is All Around" Wet Wet Wet, "All You Need Is Love" The Beatles, "Baby Please Come Home" či "River" Joni Mitchell. Z klasiky si pak vybrala "Tichou noc", nebo třeba "Chtíc, aby spal". S původními českými texty vypomohl vedle Kryštofa Marka také Rudolf Kubík. Nahrávka obsahuje i zbrusu nový duet s Karlem Gottem "Zlatý sníh". Kompletní seznam skladeb, včetně ukázek najdete na stránkách Supraphonu


Enslaved - Sleeping Gods - Thorn (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: extrémní metal

Enslaved - Sleeping Gods - Thorn
Norská extrémní metalová formace Enslaved připravila pro své posluchače neobvyklou huudební lahůdku v podobě alba "The Sleeping Gods - Thorn". Nahrávka se sestává z materiálu pořízeného v letech 2010 - 2011. Kolekce čítá sedm skladeb, které se původně objevily na limitovaných edicích EP desek vydaných mezi alby "Axioma Ethica Odini" a "Riitiir". Nahrávání probíhalo ve studiích Solslottet Studio a také ve vlastních studiích jednotlivých členů formace. Sami muzikanti popisují produkci jako "mix starého a nového, který tvoří zvuk pro kapelu tak typický".


Kamila Nývltová - Moje lásky (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: střední proud / pop

Kamila Nývltová - Moje lásky
Někdejší finalistka první řady reality show X Factor Kamila Nývltová je v poslední době známá především jako muzikálová zpěvačka, která působí na scéně Hudebního divadla Karlín, Divadla Broadway a Divadla Hybernia. Nyní by se ale ráda připomenula širšímu publiku, a tak po eponymním debutu a vánočním CD "Vánoční dárek" vydává svoji třetí desku "Moje lásky", kterou sestavila takřka výhradně z duetů. Celkem devět písní nazpívala s interprety, jako jsou Josef Vojtek, Michal David, Leona Machálková, Marian Vojtko, Olga Lounová, Vilém Čok, Michaela Gemrotová a další. Nechybí mezi nimi rocková balada, popový taneční song, ani skladba s bluesovým nádechem. Bonusem tohoto CD je nový singl "Sedmý pád", ke kterému složil hudbu frontman kapely Kabát zpěvák Josef Vojtek. Blíže nahrávku přiblíží ukázky na Supraphonline.cz.


Michal David - Bláznivá noc (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer psali jsme
žánr: pop / disco

Michal David - Bláznivá noc
Je to už více než rok, co Michal David odehrál velkou koncertní show z pražské O2 areně. Více než devadesáti minutový koncert nabídl jeho největší hity, řadu vizuálních efektů a také několik hostů. Tím nejzářivějším byl DJ Bobo, s nímž si zazpíval "Celebration", zatímco v "Happy" se k němu připojily dětské naděje z projektu Talent La Sophia. Se svým hudebním bandem odzpíval všechny svoje diskotékové megahity, zatímco pomalé písně hrál u klavíru s doprovodem osmnáctičlenného smyčcového orchestru. Nyní vychází záznam tohoto koncertu pod názvem "Bláznivá noc" a vy jej seženete hned ve třech podobách - a sice jako download, na dvou CD a také na DVD. Zatímco audio podoba nabídne pouze výběr dvaadvaceti skladeb a k tomu velký "MegaMIX" složený z třinácti zpěvákových hitů, DVD nabídne kompletní vystoupení. Jaké skladby vybral pro audio podobu, zjistíte na Supraphonline.cz.


Roberto Fonseca - ABUC (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: latin jazz

Roberto Fonseca - ABUC
S Kubou tento týden nebudeme spojovat pouze Rolling Stones a jejich koncertní záznam, ale především jazzového pianistu Roberta Fonsecu, který patří mezi přední kubánské muzikanty. Na svém kontě má už sedm alb a nyní představuje osmé s tajemným názvem "ABUC". Záhadou přestane být, když si ten název napíšete pozpátku. Vyjde vám Cuba a takto napsaný název symbolizuje fakt, že se Roberto Fonseca vrací do historie kubánské hudby. Společnost mu dělali vokalisté Dayme Arocena, Carlos Calunga, Rafael Lay a Roberto Espinosa Rodríguez z Orquesta Aragon, trumpetista Manuel Guajiro Mirabal, a slavný zpěvák stylu guajiro ze Santiago de Cuba Eliades Ochoa. Několik ukázek z novinky sdílí Fonseca na svém webu.


Mick Harvey - Intoxicated Women (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music

Mick Harvey - Intoxicated Women
Australského hudebníka Micka Harveyho si budete jistě nejlépe pamatovat díky vydatné spolupráci s Nickem Cavem. Umělec se vám nyní představí s projektem "Intoxicated Woman", na kterém Mick pracoval posledních dvacet let. Tak dlouho mu totiž trvalo přeložit skladby Sergeho Gainsbourga do angličtiny. Po červnovém vydání třetího dílu "Delirium Tremens" je tu poslední díl z celé série. Sestává z duetů, ve kterých například uslyšíte Channthy Kak (Cambodian Space Project), Australanky Xanthe Waite (Terry, Primo), Sophii Brous, Lyndelle-Jayne Spruyt a Jess Ribeiro, nebo také Němku Andreu Schroeder. Jako speciální host se na desce podílel také Harveyho syn Solomon. Sampler k albu najdete na YouTube.com profilu labelu Mute.


Různí - Muzzikanti (soundtrack) (Petarda)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Různí - Muzzikanti (soundtrack)
Až v únoru příštího roku bude mít premiéru film Dušana Rapoše "Muzzikanti", kde si postaršího rockera zahrál Pavel Kříž, kterému zkříží cestu parta muzikantů v čele s Martinem Dejdarem. Už nyní si ale můžete okusit soundtrack z filmu, kde najdete jednadvacet autorských písní různých autorů. Těmi hlavním jsou Jarek Nohavica a Peter Cmorik, kteří nazpívali i ústřední melodii "Kříž svůj neseme". K nim se pak přidali i další interpreti a autoři jako Marta Jandová, Markéta Konvičková, Albert Černý, Pavel Callta, Roman Izzi Izaiáš, Petr Šiška, Lešek Wronka, Halina Mlynková, či Kollárovci.


TÖRR - Black 'n' Roll
web / facebook.com / Bandzone / psali jsme
žánr: black metal

Törr - Black 'n' Roll
Populární tuzemská metalová formace TÖRR potěší fanoušky novým počinem. Nahrávka "Black 'n' Roll" protrhla zdánlivou auru nečinnosti, kterou kolem sebe kapela měla a současně půjde o první desku, na které se podílel i nový člen formace - kytarista Radek Reddy Kroc, dříve známý z Kreyson. Deska vychází po pětileté odmlce a přináší dvanáct zbrusu nových písní. Něco málo z novinky najdete na YouTube.com profilu kapely.


David Deyl - Moje Vánoce (DADE Music/Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / vánoční hudba

David Deyl - Moje Vánoce
Tento týden není Monika Absolonová jediným českým interpretem se svátečním albem. Tím dalším je David Deyl. Své album nazval "Moje Vánoce" a nahrál pro něj celkem jedenáct skladeb, převážně předělávek severoamerických vánočních písní a tradicionálů, které dostaly český text. Ve výběru mu uvízly například "Have Yourself A Merry Little Christmas", "Winter Wonderland", "Santa Claus Is Coming", nebo "Let It Snow". Za zády mu stála Severočeská filharmonie Teplice a Big Band teplické konzervatoře. O finální mix se postaral Daniel Hádl. Kompletní seznam písní včetně ukázek najdete na Supraphonline.cz.


Wohnout - Sladkých dvacet na Vyžlovce (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Wohnout - sladkých dvacet na Vyžlovce
Dvacet let, přesně tak dlouho fungují na hudební scéně Wohnout, kteří platí za jednu z nejpopulárnějších tuzemských kapel. Možná jste měli to štěstí a jeden z koncertů oslavného turné jste i navštívili, a možná jím bylo právě letní vystoupení na Vyžlovce - koupališti kousek od Prahy. Kapela do svého setu zařadila téměř dvacet skladeb a obsahuje i písně s hosty jako je Eva Pilarová, Spejbl a Hurvínek nebo houslista Vojta Lavička. Režie tohoto počinu se ujal Vojta Kotek, který mezi písně vložil rozhovory nejen s kapelou a dodal tak videozáznamu humor, který je Wohnoutům víc než blízký. Honza Homola okomentoval playlist slovy: "Kromě aktuálních songů je to záznam toho, jak někdy i dvacet let starý písničky hrajeme teď."


V krátkosti - Výroční edice

Vydavatelství Warner Music připravilo hned několik výročních edicí.

  • Na pulty míří luxusní edice slavného vystoupení ještě slavnější kanadské rockové formace The Band, která se odebrala do hudebního nebe v roce 1999. Set s titulem "The Last Waltz" obsahuje kromě záznamu poslední show kapely ze San Francisca a prostor Winterland Theatre také doposud nevydaný zákulisní materiál, který obstaral uznávaný Martin Scorcese. Na scéně se společně s osazenstvem kapely objevil all-star band, kde nechyběl ani třeba Eric Clapton, Neil Diamond, Bob Dylan, Ronnie Hawkins, Dr. John, Joni Mitchell, Van Morrison, Muddy Waters a Neil Young.
  • O polovinu menší výročí slaví britská psychedelická rocková formace Kula Shaker. Letos je tomu totiž přesně dvacet let, kdy vyšlo jejich debutové album "K". Nahrávka je ve výroční edici k dostání na CD i LP a součástí balení je i vydatný booklet. Pro ty z vás, kteří o této formaci ještě neslyšeli a rádi byste si reedici poslechli, můžete se těšit na hudební vlivy interpretů a kapel jako George Harrison, Grateful Dead, The Kinks, Deep Purple nebo The Doors.
  • Dvacetileté výročí slaví letos i legendární snímek "Trainspotting". Nedílnou součástí filmu je i soundtrack, který k příležitosti kulatého jubilea vychází ve verzi na CD i na vinylu. Soundtracku vévodí především skladby "Lust for Life" od Iggyho Popa a "Born Slippy" od Underworld. A věděli jste, že na plátna kin míří zkraje příštího roku pokračování slavného snímku "T2: Trainspotting"?


Dále vychází:

Attila - Chaos (Mystic Production)
Bon Jovi - Story So Far (Mystic Production)
Canned Heat - Sneakin Round (Mystic Production)
Cliff Richard - Just... Fabulous Rock 'N' Roll (Sony Music)
Cliff Richard - Just... Fabulous Rock 'N' Roll (Digipack) (Sony Music)
Deranged - Struck By A Murderous Siege (Mystic Production)
Frankie Valli - Tis The Seasons (Warner Music)
Freedom Call - Master Of Light (Mystic Production)
Incarceration - Catharsis (Mystic Production)
Iron Maiden - The Many Faces Of Iron Maiden (Bertus)
Luděk Munzar/František Novotný - Okouzlení slovem (Radioservis)
Metallica - The Story So Far (Mystic Production)
Metallica - Winnipeg 1986 (bootleg) (Bertus)
Metallica - Woodstock 1994 (bootleg) (Bertus)
My Dying Bride - Meisterwerk II (Mystic Production)
Naďa Válová - Krev a šroubky [ft Hapka, Horáček, Kocáb] (singl) (Warner Music)
Outlaws - Legacy Live (Mystic Production)
Radkey - Delicious Rock Noise (Sony Music)
Regula MüHlemann - Mozart Arias (Sony Music)
Reo Speedwagon - Back On The Road Again (bootleg) (Mystic Production)
Různí - Megahits Best Of 2016 (Universal)
Různí - To Joey, With Love (soundtrack) (Sony Music)
Santana - One Monday Morning (bootleg) (Mystic Production)
The Sirius Viols - Simpson: The Four Seasons (Sony Music)
Vladimír Hron & hosté - Vánoční hvězdy
Wardruna - Runaljod - Ragnarok (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Band - The Last Waltz (40th Anniversary Edition) (Warner Music)
Banks - The Altar (Universal)
Britney Spears - Glory (Deluxe Version) (Sony Music)
Emeli Sande - Long Live The Angels / Special Edition (Universal)
Enigma - The Fall Of A Rebel Angel (Universal)
Enslaved - Sleeping Gods - Thorn (Mystic Production)
Freedom Call - Master Of Light (Mystic Production)
In Flames - Battles (Mystic Production)
Incarceration - Catharsis (Mystic Production)
Jelen - Vlčí srdce (Universal)
Kula Shaker - K (20th Anniversary Edition) (Warner Music)
Lenny - Hearts (Universal)
Mick Harvey - Intoxicated Women (Mystic Production)
Nobodys Face - Niemandsland (Sony Music)
Radkey - Delicious Rock Noise (Sony Music)
Richard Müller - 55 (Universal)
Roberto Fonseca - Abuc (Universal)
Sting - 57th & 9th/Black (Universal)
Sting - 57th & 9th/Blue (Universal)
Sviatoslav Richter - Bach: Das Wohltemperierte Klavier (Sony Music)
Temple Of The Dog - Temple Of The Dog (Universal)
Wardruna - Runaljod - Ragnarok (Mystic Production)

Reedice:
Bob Dylan - The 1966 Live Recordings (Sony Music)
Bob Dylan - The Real Royal Albert Hall 1966 Concert (Sony Music)
Dr. Feelgood - Original Album Series (Warner Music)
Iron Butterfly - Original Album Series (Warner Music)
Leon Redbone - Long Way From Home (Early Recordings) (Warner Music)
Michal Prokop - Už je to napořád 2000-2012 (Supraphon)
Mike Oldfield - Original Album Series (Warner Music)
Mike Watt - Ring Spiel Tour '95 (Sony Music)
Pink Floyd - Early Years 1965-1972 (Box) (Warner Music)
Pink Floyd - Early Years 1967-72 Cre/Ation (Warner Music)
Ronnie Hawkins - Original Album Series (Warner Music)
Thomas Dolby - Original Album Series (Warner Music)

NÁZORY
  • Sting (Martin, 13.11.2016 13:33) Reagovat

    Dufam ze bude recenzia na tento album.

  • nějak jste zapomněli (jirkaL, 14.11.2016 13:59) Reagovat

    na Simple Minds a jejich Acoustic album, přestože jste o něm nedávno psali, vyšlo též minulý týden,
    no hlavně že máte v přehledu novinek Michala Davida

    • Re: nějak jste zapomněli (Tomáš Parkan - autor, 14.11.2016 14:22) Reagovat

      Nezapomněli. Podle všech podkladů u nás vyjde "Acoustic" o čtrnáct později, 25.listopadu, čili je budeme zmiňovat až za dva týdny.

  • Enigma (Tomáš, 14.11.2016 14:20) Reagovat

    Dokonce ani můj původně druhý tip na koupi LP nevyšel. Po zmatečné, minimalistické Agnes Obel, se hlásí o své místo Enigma. Avšak ani tento "Úpadek rebelujícího anděla" mě nepřesvědčil. Některé momenty na albu mi přijdou až komické, jak jsou jednoduché. Nicméně atmosféru to jakousi má.

    • Re: Enigma (Petr, 17.11.2016 09:26) Reagovat

      Ja na novou Enigmu cekal do vcerejska, ale ukazky z oficialnich stranek jsem znal. Po prvnim poslechu jsem si rikal, ze nejsilnejsi momenty byly pouzity v ukazkach. Ted posloucam Enigmu po 4. a jsem nadseny. Ano, kolikrat v tech "jednoduchych" melodiich je krasa, kterou jsem pri prvnim poslechu nevnimal. Jsem nadsen, ale Cretu je proste moje srdecni zalezitost. Skoda toho cekani 8 dlouhych let.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Mirai Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu