Švédští pekelnící Dark Funeral dovezou svůj pohřební vůz do Prahy

16.10.2016 12:59 - Matěj Bílý | foto: Veronika Hesounová / musicserver.cz

Nad pražským klubem Nová Chmelnice se zatáhnou nejtemnější mračna a zběsile se rozezní pohřební zvony. V pátek 28. října 2016 zde totiž vystoupí jedna z nejkultovnějších kapel severského black metalu, švédští rouhači Dark Funeral.

Formace vznikla v roce 1993 ve Stockholmu okolo kytaristy Lorda Ahrimana a brzy se zařadila mezi přední protagonisty švédské blackmetalové školy. Charakteristickým znakem kapely se stala bestiální rychlost a temné, ďábla opěvující texty. Formace svým nekompromisním projevem zaujala již na debutu "Secrets of the Black Arts", avšak hudební projev vypilovala k dokonalosti především na deskách "Diabolis Interium" a "Attera Totus Sanctus", které patří k tomu nejextrémnějšímu, co v rámci žánru kdy vyšlo.

Po problémech se sestavou, korunovaných odchodem charismatického vokalisty vystupujícího pod jménem Emperor Magus Caligula, po dlouhých sedmi letech letos Dark Funeral vypustili nové album "Where Shadows Forever Reign", na němž oznamují nekompromisní návrat ke kořenům black metalu. Jak se jim to daří, můžete posoudit osobně na pražské zastávce jejich aktuálního evropského turné.

Support obstará lety prověřená brazilská deathmetalová parta Krisiun, jejíž koncerty se vyznačují vysokým standardem a značnou latinskoamerickou živelností. Večer pak svým black/deathem zahájí čerstvá tuzemská krev v podobě plzeňské skupiny Mallephyr.

Akce začíná ve 20 hodin. Elektronické lístky si můžete opatřit na webu pořádajících Obscure Promotion. V klasické formě je nabízejí předprodejní sítě Ticketpro a Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY