Maniak a MC Gey si dali tváří v tvář rap battle

16.10.2016 09:35 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Snad nikdo nečekal, že by mohlo dojít ke spolupráci rapového nováčka Maniaka z labelu Bigg Boss s ostříleným pardálem a vtipálkem MC Geyem z labelu Ty Nikdy. O spolupráci se v tomto případě vlastně nedá příliš hovořit, rappeři se postavili tváří v tvář a rozjeli mezi sebou rap battle.

Rapperům nechybí ostrovtip, Maniak a MC Gey se vůbec nešetří a nakládají si peprné a trefné fráze. Na celé skladbě je super, že mezi všemi těmi vtipnými útoky je ukrytá hořká pravda o celé české rapové scéně (například narážky na Trafika a jeho popový sound, Foscovu obsesi technikou či třeba přirovnání Ty nikdy k oldschoolovému plzeňskému Diwokýmu západu). Vrcholem songu je pak Geyova pasáž "huš / řešíš otázky údu / já spíš řeším / kdy přestoupíš / vole / do Blakkwoodu," kde Gey odkazuje na Refewa, který letos vyměnil Bigg Boss za Blakkwood.

Slovní přestřelku nakonec s mírným náskokem vyhrává MC Gey. Nicméně i Maniak se ukázal jako nadějná mladá krev a určitě o něm ještě hodně uslyšíme. Momentálně chystá "Ach Ano Mixtape II", kterou by měl pokřtít 18. listopadu v brněnské Flédě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY