Suede ztraceni v televizi

26.09.2002 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Koncem září vydávají Suede své nové album "A New Morning", my jsme se ale nejdříve podívali na zoubek jejich dévédéčku s názvem "Lost In TV". Na tom najdete všechny jejich videoklipy a samozřejmě kupu bonusů. Velmi vydařený nosič!
8/10

Suede - Lost In TV

Celkový čas: cca 234 minut
Vydavatel: Sony Music / Bonton
Britské kapele Suede v této době vychází nové album "A New Morning", ale přednedávnem se ohlédli i na svou minulost prostřednictvím dévédéčka "Lost In TV". A jak už název napovídá, jedná se především o sbírku jejich videoklipů.

Ve svém počátku byli Suede miláčci britského tisku, vypořádali se i s odchodem svého téměř výhradního skladatele Bernarda Butlera a s mírně se proměňující sestavou vytrvali až do současnosti. "Lost In TV" je poměrně zdařilým DVD, přičemž jeho klady jsou bezpochyby ve využití poněkud netradičního obsahu. Základem je samozřejmě devatenáct videoklipů (dva jsou ve dvou verzích), které za svou dosavadní kariéru natočili a mnohdy je to skutečně zajímavé pokoukání. První klipy k "The Drowners" či "Metal Mickey" jsou povětšinou levné slepenice záběrů na kapelu a podobně, ale časem jsou klipy lepší a lepší. "We Are The Pigs" je jako nějaká apokalyptická sci-fi, v níž se kapela téměř neobjeví, "Electricity" je zase plná trikových záběrů, nádherná je i "Everything Will Flow". Klipy si můžete pustit jak ve stereu, tak 5.1, přítomny jsou i titulky. Vybavení skutečně tak, jak si ho představuji.

Devatenáctka videoklipů samozřejmě není vše, "Lost In TV" je vybaveno kupou bonusů. Nejzajímavější je asi komentář členů kapely ke všem videím, který není veden jen prostřednictvím audia, jak je zvykem, ale na obrazovce se vám objeví malý obdélník, který zaznamenává reakce kapely (které byly puštěny klipy tak, jak jsou na DVD) i prostřednictvím obrazu. Jejich komentáře sice sestávají hlavně z toho, jak si ten který klip vlastně vůbec nepamatují a jak je nepovedený, případně skvělý, pořád někdo odchází pro pití, vyslechnete si i jeden telefonický hovor, ale je to docela zábava. I tady jsou slova kapely doprovázeny titulky, což kvituji s povděkem. Spíše jako bonus pro nějakou fanouškovskou party jsou zde i videokaraoke verze několika skladeb, kdy sice vidíte klip a titulky, ale hrají instrumentální verze, takže si můžete vesele prozpěvovat místo Bretta. Dále zde najdete šest krátkých filmečků, které tvoří většinou záběry z koncertů, nahrávání nebo života kapely, doprovázené jejich hudbou, najdete tam i dříve neuvedenou písničku "Simon", která byla na soundtracku jednoho nepříliš známého filmu.

Na dévédéčku by určitě ještě nevadily sekce jako diskografie a podobně, ale obsahově toho má i tak dost co nabídnout, stejně tak po zvukovém a titulkovém vybavení. Takové DVD je radost recenzovat!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY