Suede oslaví třicet let od vydání svého debutu jeho reedicí

21.04.2023 15:48 - Kateřina Spacek | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Píše se 29. března 1993 a anglická britpopová pětice Suede v čele s Brettem Andersonem představuje posluchačům svůj první albový počin s jednoduchým názvem "Suede". Letos je tomu tedy už třicet let od vydání desky, která představila hity jako "So Young", "Animal Nitrate" nebo "Metal Mickey".

A skupina neztrácí svoje kouzlo ani dnes. Důkazem jejich génia může být i nejnovější album "Autofiction" z loňského podzimu. Nyní ale muzikanti přicházejí se "Suede30", které bude oslavou právě jejich debutu. K fanouškům se dostane 7. července.

"Těch 30 let bylo skutečně kouzelné období mého života, za které budu vždy vděčný. Byl to neuvěřitelný pocit být v kapele, která mi v té době připadala jako pravděpodobně nejzajímavější na světě, a natáčet desku, která mi připadala jako něco víc než jen další kapela, která natáčí další album," vzpomíná na začátky Brett.

Po boku původního producenta a dlouholetého kolegy Suede Eda Bullera bude k dispozici audio verze na Blu-ray, která se nabídne nahrávku v mixu 5.1 a v úpravě Dolby Atmos vytvořené hudebníkem a producentem Stevenem Wilsonem.

Vedle toho vyjde půlrychlostní master edice vylisovaná na 180g černém vinylu, nově masterované 2CD doplněné o B-strany a limitovaná edice plnohodnotného obrazového disku.

Jako samostatnou várku vydávají pánové ještě vysoce sběratelské 7" picture disky s klasickými prvními čtyřmi singly: "The Drowners" / "To The Birds", "Metal Mickey" / "Where The Pigs Don't Fly", "Animal Nitrate" / "The Big Time" a "So Young" / "High Rising".

Tracklist "Suede30" bude následující: So Young, Animal Nitrate, She’s Not Dead, Moving, Pantomime Horse, The Drowners, Sleeping Pills, Breakdown, Metal Mickey, Animal Lover, The Next Life. "The B-Sides" nabídne tyto songy: My Insatiable One, To The Birds, He’s Dead, Where The Pigs Don’t Fly, Painted People, The Big Time, High Rising, Dolly, My Insatiable One [piano version], Brass In Pocket.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY