Róisín Murphy v "Ten Miles High" fascinuje dle své vlastní logiky

23.05.2016 11:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Od vydání "Hairless Toys" utekl rok a Róisín Murphy již ohlašuje další desku. Pod názvem "Take Her Up To Monto" vyjde na počátku července a u jejího vzniku nechyběl již tradiční spolupracovník Eddie Stevens. Část nového materiálu vznikala již souběžně s "Hairless Toys", nějaký ten čas prý na něm pracovali i v Amsterdamu. Zcela čerstvě vylisovanou novinku zpěvačka představí i na Pohodě v Trenčíně, kde figuruje jako aktuální přírůstek do line-upu.

Video ke skladbě si Róisín obstarala zcela sama - tedy od režie po design kostýmů a samotný vizuál dějových smyček, které do sebe poslepovala a vytvořila určité paralelní světy. Vznikl tak sled pohyblivých obrazců, v nichž se místy třeba jen na pozadí děje mnohé a každé zhlédnutí přinese nejeden nově objevený elementární detail v kulisách rušného velkoměsta.

"Take Her Up To Monto" se do obchodů dostane v pátek 8. července a bude obsahovat těchto devět kompozic: Mastermind, Pretty Gardens, Thoughts Wasted, Lip Service, Ten Miles High, Whatever, Romantic Comedy, Nervous Sleep, Sitting And Counting. "Ten Miles High" je nejenom obrazová fascinace, hudebně pozvolně graduje a nabaluje další a další vrstvy, tato atypická variace na electro pop bere hravě devět z deseti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY