Moderat se v "Running" inspirovali mravenci

01.06.2016 14:48 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Berlínský triumvirát Moderat, který se už léta pohybuje na špičce elektronické scény, nedávno uvedl třetí řadovku se symbolickým názvem "III", která pod hlavičkou projektu jejich společného projektu vznikla, a už 16. června vystoupí ve Velkém sále pražské Lucerny. Jako malá návnada během čekání může posloužit klip k písničce "Running", jež patří k tomu nejvýraznějšímu a nejtanečnějšímu, co na albu najdete.

"Zajímala nás lidská společnost a její masová potřeba se neustále posouvat dál, aby její systém nepřestal fungovat, i když to nejsou jednotlivci, kdo určuje směr. Inspirovali jsme se alegorií s mravenčími vojáky, kteří pouze přijímají rozkazy a nikdy se na nic neptají. I když jejich mraveniště vzplane a není žádná naděje na záchranu, přesto jej brání, protože takový je jejich úděl. V příběhu se ale jeden z nich náhle oddělí poté, co si uvědomí, jak absurdní je jeho život," prozradil k námětu videa Sasha Ring.

Vzhledem k názvu songu působí trochu jako ulejvka, že režie vsadila na klasický utíkací klip. Nakonec jsou to ale drobné detaily, které rozhodují o celkovém dojmu, a těch krátký příběh nabízí víc než pár. Ať už je to kontrast honosné uniformy se zaplivanou atmosférou amerického západu, osamělá chvilka na baru, kdy si říkáte, jestli je to jenom tíha náročného zaměstnání, co tíží hlavního hrdinu, nebo otevřený konec uprostřed vyprahlé pustiny. Schématičnosti budiž protentokrát odpuštěno.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY