Avatar představí v Praze svůj potemnělý cirkus

20.04.2016 16:54 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Švédská metalová skupina Avatar se znovu podívá do České republiky. Pořadatelé festivalu Rock For People totiž stále úspěšnější formaci pozvali do pražského klubu Futurum, kde zahrají již v pondělí 13. června.

Avatar zde představí zejména své nové album "Feathers & Flesh", které vyjde přesně o měsíc dříve, tedy 13. května, pod hlavičkou vydavatelství Entertainment One. Celkově šestá studiovka naváže na předchozí skvělé album "Hail The Apocalypse" z roku 2014. Ačkoliv nelze očekávat velký odklon od typického stylu Avatar, zahrnující hutný groove i melodický death metal, dle prvních ukázek z očekávané novinky se přece jen určité progrese v jejich tvorbě dočkáme. Příběh alba je totiž koncipován jako abstraktní bajka čerpající z témat ze života lídra skupiny.

Naposledy stoupající švédská metalová hvězda u nás zahrála v listopadu 2014 v pražském klubu Modrá Vopice. Avatar jsou i díky ikonickému frontmanovi Johannesi Eckerströmovi známí svou neopakovatelnou energickou show, která přítomné diváky vtáhne do kulis hororového cirkusu. Vstupenky na koncert jsou v předprodeji k dispozici v síti GoOut.cz za 490 Kč.

Aktuální rozhovor s frontmanem skupiny Johannesem Eckerströmem a bubeníkem Johnem Alfredssonem můžete zhlédnout zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY