Car Sear Headrest ve "Vincent" nechává diváky sáhnout si až na dno

10.03.2016 08:40 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Třiadvacetiletý Will Toledo má našlápnuto na slibnou kariéru. Předtím, než si jej vyhlédli scouti z Matador Records, vydal více než deset digitálních alb a na loňském debutu u renomovaného labelu se představil jako talentovaný profík. Není divu, že Matadoři do mladíka neváhali investovat tolik nadějí, jeho muzika je totiž sázka na jistotu. Bohatý sound po vzoru New Pornographers a chytlavost kytarovek ve stylu The Strokes se u Car Seat Headrest potkává s rozervaností, která si nezadá ani s tím nejsilnějším emíčkem , zároveň je ale upřímná a nechybí jí nadhled.

Car Seat Headrest, kteří už dávno nejsou jenom one-man projekt Willa Toleda, zkrátka nabízí degustaci těch největších srdcovek současné generace. A emoce, frustraci i existenciální démony, které jsou jejich hnacím motorem, podtrhují tak, aby vyzněly naplno. Možná až přehnaně, nabízí se při sledování nového klipu, který vznikl k písničce "Vincent" a je pojatý jako jedna velká sebedestruktivní jízda. O to ale přeci jde, když člověk křičí ze soukromého dna. A nemusí mu být ani třiadvacet, aby se někdy dokázal utápět ve vlastní úzkosti.

Pruhované tričko, sestřih a černé rámečky, to už je ale ta část emo stylizace, kterou Will klidně mohl nechat spát. Nikomu se po ní nestýská.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY