Dominika Mirgová vydá nové album "Armáda". Zazpívá si na něm i Pavel Callta

15.02.2016 15:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Dominika Mirgová nachystala k vydání své třetí studiové album. Dostalo název "Armáda" a oficiálně vychází 29. února. Poprvé je zpěvačka zároveň z velké části autorkou materiálu a spoluproducentkou nahrávky. Nakonec vychází novinka později, než bylo plánováno, ale důvod je nasnadě.

Dominika Mirgová - Armáda
© facebook interpreta
"Chtěla jsem, aby byla deska nejlepší, a věděla jsem, že s malým dítětem se hudbě nebudu moci věnovat tak, jak bych chtěla. Tak jsme počkali. A udělali jsme dobře, všechno má svůj čas a teď cítím, že jsem připravená jednak se vrátit v plné síle na pódia a jednak představit světu své pocity a myšlenky, které jsem dala ať už do textů, nebo hudby," vysvětlila Dominika. Jako autorka figuruje u devíti písní.

Už tradičně se na albu podíleli producenti Miro Jaroš a Randy Gnepa, ruku k dílu přiložili i Billy Hollywood, DJ Robert Burian, JL Beats, BigFoot a Ien Echo. Jako klavírista spolupracoval s Dominikou na několika skladbách Marek Danko a textařsky zase vypomohl Rakby. Na desce nechybí ani duety - československý "Štít" nazpívala Mirgová s Pavlem Calltou a "Dole" s rapperem Elpem.

Podle Mirgové je "Armáda" koncepčním albem, které vypráví příběh od začátku až do konce. "Témata skladeb a jejich uspořádání vypráví příběh mého aktuálního života. Každý, kdo mě sleduje, ho okamžitě přečte. Je o mých fanoušcích, podle kterých je i pojmenované album, jsou mojí armádou, která za mnou vždy stojí a dává mi obrovskou sílu. Je o mých nejbližších, mé rodině, o mé nové životní úloze matky a o tom, jak ji skloubím s tou pěveckou. Ve skladbách jsou věci, které mě trápily, které zůstaly nedopovězeny a nebo na které jsem doteď nereagovala. Pro mě je důležitá pravda a pozitivní odkaz a tohle tam je."

Tracklist desky Armáda je následující: Armáda, Pódium, Hore, Vlkodlak, Dole, Vám, Objím ma, Tu sme boli, Štít, Závislí, Žijem ako viem, Talizman.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY