Ben Harper And The Innocent Criminals se představí poprvé v České republice

12.02.2016 09:11 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Mistři osobitého spojení rocku, blues, folku a rhythm and blues Ben Harper And The Innocent Criminals se poprvé představí v České republice. V pražském Foru Karlín zahrají 28. září 2016. Vstupenky jsou od 12. února k mání v síti Ticketpro. Stojí 990 Kč.

Koncert bude součástí turné, navazujícího na nové album. To se na pultech objeví 8. dubna a vydá ho Stax Records. "Opětovná spolupráce s Innocent Criminals na nových skladbách je pro mě teď prioritou," řekl Harper časopisu Rolling Stone v loňském roce. "Bylo načase." Od roku 1993, kam sahají jejich kořeny, byli Innocent Criminals (hráč na perkuse Leon Mobley, baskytarista Juan Nelson, bubeník Oliver Charles, klávesista Jason Yates a kytarista Michael Ward) zapojeni do většiny projektů Bena Harpera, a to až do roku 2008, kdy se skupina na delší dobu odmlčela.

Kapela po dobu své aktivní činnosti cestovala po celé zeměkouli v podstatě bez přerušení, počet fanoušků se neustále rozrůstal. Bylo to především díky strhujícím živým vystoupením a řadě uznávaných studiových alb, včetně titulů "Fight For Your Mind", "The Will To Live", "Burn To Shine", "Diamonds On The Inside" a na Grammy nominovaného alba "Lifeline", které bylo jejich dosud posledním společným dílem z roku 2007.

Innocent Criminals podpořili Bena a The Blind Boys Of Alabama v rámci jejich společné nahrávky "There Will Be A Light", která v roce 2004 získala dvě ocenění Grammy. Nové album Bena Harpera & The Innocent Criminals nazvané "Call It What It Is" je břitká, výrazná a poetická deska. Mohla přijít snad jen od těchto dlouhodobých spoluhráčů a spolupracovníků, kteří tvoří jeden z nejdynamičtějších, nejsoudržnějších a zásadních souborů současné populární hudby.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY