shop.musicserver.cz
Nové desky 33-34/2019 - od Slipknot přes The Regrettes po Lionela Richieho

Nové desky 33-34/2019 - od Slipknot přes The Regrettes po Lionela Richieho

Vydáno: 20.08.2019 17:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Roadrunner Records

Před tím, než se opět otevřou stavidla přívalu hudebních novinek velkých hvězd, se nám s novými alby představí Slipknot, stále populárnější The Regrettes, irský objev The Murder Capital, dívčí industriální duo Bones UK či živák Lionela Richieho. Pro rockery tu máme navíc novinku Bad Omens nebo debut No Hot Ashes. Metalisty pak potěší třeba i Hammerfall.

Pokud se v pondělí 19. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Slipknot - We Are Not Your Kind (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Slipknot - We Are Not Your Kind
Slipknot vydávají letos jednu nejočekávanějších desek současné populární scény na poli metalové hudby. Nejprve na desku upozornili singlem "Unsainted", který opatřili i poutavým videoklipem a následně vyslali ven "Solway Firth". Kapela na produkci spolupacovala s Gregem Fidelmanem, se kterým dali dohromady čtrnáct skladeb včetně zmiňovaných kousků. Podle dosavadních recení se můžeme těšit na mimořádně vyspělý materiál, což je patrné i z prvních dvou singlů. Jakmile si je poslechněte, podělte se snámi o svůj názor v komentářích pod článkem!


Lionel Richie - Hello From Las Vegas (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul

Lionel Richie - Hello From Las Vegas
Je to už téměř sedm let, co v pražské O2 areně vystoupil Lionel Richie a kdo by si tento koncert chtěl alespoň připomenout nebo naopak zjistit, jak zní americký zpěvák naživo, ten by neměl minout jeho čtvrté živé album "Hello From Las Vegas". Jak už název napovídá, záznam vznikl v Las Vegas při jeho rezidenční show a na záznamu najdete celkem patnáct položek, které ovšem reprezentují více jak dvacet písniček. Některé z nich totiž pojal jako medley a spojil v nich více songů. Těšit se můžete na hity jako "Dancing On The Ceiling", "All Night Long (All Night)", "Hello", "Say You, Say Me" a dokonce i na slavnou "We Are The World", Kompletní seznam skladeb včetně ukázek nabízí například britský Amazon. Titul bude k dispozici také na vinylu.


The Regrettes - How Do You Love? (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock / garage pop

The Regrettes - How Do You Love?
The Regrettes nejsou pro české fanoušky zcela neznámá kapela. Poprvé jsme je mohli vidět v únoru coby předskokany Twenty One Pilots a v listopadu se k nám chystají znovu, aby zde představili své druhé album "How Do You Love?". Americká punk rocková kapela seskupená okolo zpěvačky Lydie Night pro něj přichystala hned patnáct písniček, v nichž mixují punk, rock, ska, garage pop a styly ženských rockových kapel hudební minulosti. Pokud chcete vědět, co vás čeká v Café v lese, navštivte YouTube kanál formace, kde jsou k vidění první singly a ke slyšení zbytek alba v audioukázkách.


Marc Cohn & Blind Boys Of Alabama - Work To Do (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / gospel / folk

Marc Cohn & Blind Boys Of Alabama - Work To Do
Jméno amerického muzikanta Marca Cohna vám možná nic neřekne, ale jeho největší hit znáte zcela určitě. Je totiž autorem písně, kterou v devadesátých letech proslavila Cher, "Walking In Memphis". Nicméně pokud nebudeme počítat tři roky starý výběr rarit a jeden singl, nebylo o něm slyšet celých devět let. Nyní se vrací zpět s albem "Work To Do", k jehož nahrání si přizval legendární gospelovou skupinu Blind Boys Of Alabama. Je otázka, zda se nejedná spíše o koncertní album, protože z celkem deseti písniček je hned sedm nahraných naživo v Katharine Hepburn Cultural Arts Center v connecticutském Old Saybrook, v rámci koncertní série PBS "The Kate". Doplnila je pak trojice studiových nahrávek složených ze dvou zbrusu nových skladeb a gospelového standardu "Walk In Jerusalem". Jak vše dohromady zafungovalo, zjistíte z ukázek na webu amerického Amazonu.


No Hot Ashes - Hardship Starship (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

No Hot Ashes - Hardship Starship
Po řadě úspěšných singlů vydává nová hudební senzace No Hot Ashes svůj debut "Hardship Starship". Produkci měl na starost Chris Taylor, známý ze spolupráce s Ianem Brownem nebo The Coral a vesmírná tématika je už od přebalu celou deskou výrazně prodchnutá. Z rádií můžete znát singly "W.Y.N.A" nebo "When You’re Not Around". První z nich si můžete poslechnout třeba na gigslutz.co.uk. Původně byla skladba napsaná jako pomalý akustický kousek. "Nikdy by mě nenapadlo, že nakonec dostane vůbec na desku, ale po celém dnu stráveném ve zkušebně jsme to nakonec vyšperkovali tak, že to šlo. A jsem rád, že to tak dopadlo," prozradil jeden z muzikantů.


Tip týdne

Bones UK - Bones UK (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: industriální pop / indie rock

Bones UK - Bones UK
Jedněmi z debutantů tohoto týdne jsou Bones UK, jejichž název sice odkazuje na Velkou Británii, odkud pochází, ale vše je trochu komplikovanější. Za tímto názvem se skrývají dvě hudebnice - zpěvačka Rosie Bones a kytaristka Carmen Vandenberg. Druhá jmenovaná vyrůstala v Itálii, kde se začala učit na housle, ale ve chvíli, kdy uviděla na záznamu legendárního Woodstocku Jimiho Hendrixe, přesedlala ihned na kytaru a začala hrát blues a rock. V roce 2014, už v Londýně, potkala Rosie a spolu začaly tvořit. V roce 2017 se přestěhovaly do Los Angeles, kde vzniklo i jejich debutové eponymní album. Za spolupráce s producentem Filippem Cimatti nahrály celkem třináct skladeb, které v sobě nesou především industriální prvky v kombinaci s různými dalšími žánry od popu, přes rock až po indie. Poznávat je můžete prostřednictvím YouTube kanálu labelu Sumerian Records.


The Murder Capital - When I Have Fears (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock

The Murder Capital - When I Have Fears
The Irish Times označuje The Murder Capital za nejlepší novou rockovou kapelu roku 2019 a i díky tomu si zaslouží pozornost tento dublinský kvintet, který aktuálně vydává svůj albový debut "When I Have Fears". Jeho styl je poměrně temný a dunivý a míchají se v něm rock s punkem, art rockem a alternativou. Desítku písniček tak první kritiky přirovnávají například k Joy Division, PJ Harvey, Pixies nebo The Bad Seeds. Zda s nimi budete souhlasit, můžete zjišťovat na YouTube kanálu kapely.


Jeff Tweedy - Warm / Warmer (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / indie folk

Jeff Tweedy - Warm / Warmer
Fanoušci Wilco už jistě netrpělivě čekají na jejich nové album, které by mělo vyjít po třech letech 4. října. Frontman kapely Jeff Tweedy nicméně v mezidobí rozjel svoji kariéru, když předloni vydal debut "Together At Last" a loni na konci listopadu přidal dvě propojená alba "Warm" a "Warmer". Právě ty aktuálně vycházejí v deluxe edici jako dvojalbum "Warm/Warmer". Vzhledem k datu vydání pouze připomeneme, že je Tweedy natočil se svým synem Spencerem, podílel se na nich i bubeník domovské skupiny Glenn Kotche a stylově jsou o něco klidnější a blíží se více k folku než tvorba Wilco. Zahraniční média obě alba přijala velmi pozitivně. Zda budete mít obdobné pocity, zjistíte z ukázek na stránkách německého Amazonu.


Bad Omens - Finding God Before God Finds Me (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternatvní rock

Bad Omens - Finding God Before God Finds Me
Bad Omens je kvintet z Los Angeles, který ve své hudbě kombinuje řadu odlišných stylů od heavy metalu přes industrial až po scénickou muziku. Blízko má hlavně ke kapelám jako Born Of Osiris, After The Burial, Upon A Burning Body nebo Asking Alexandria, s nimiž v minulosti sdílela pódia na společných turné. Muzikani nyní vydávají novinku s názvem "Finding God Before God Finds Me", na které přináší posluchačům deset nových kousků. Zbystřit by měli zejména fanoušci seskupení jako Asking Alexandria, Bring Me The Horizon nebo Ice Nine Kills, protože ty by deska mohla opravdu zaujmout. A vás ostatní? Posuďte sami a poslechněte si pár ukázek na YouTube.com kanálu vydavatelství Sumerian Records.


Dále vychází:

Hammerfall - Dominion (Mystic Production)
Twilight Force - Dawn Of The Dragonstar (Mystic Production)
ZZ Top - Goin' 50 (Warner Music)

Vychází na vinylu:
Backstreet Boys - Millennium (Sony Music)
Bones UK - Bones UK (Warner Music)
Hammerfall - Dominion (Mystic Production)
Lionel Richie - Hello From Las Vegas-Live (Universal)
The Murder Capital - When I Have Fears (Warner Music)
No Hot Ashes - Hardship Starship (Warner Music)
Twilight Force - Dawn Of The Dragonstar (Mystic Production)

Reedice:
Steve Goodman - Santa Ana Winds (Warner Music)

Dále vyšlo 9. srpna:

Ardours - Last Place On Earth (Mystic Production)
Destruction - Born To Perish (Mystic Production)
Suicidal Angels - Years Of Aggression (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Destruction - Born To Perish (Mystic Production)
DJ Khaled - Father Of Asahd (Sony Music)
Elmer Bernstein - Ghostbusters (soundtrack) (Sony Music)
Elvis Presley - Live At The International Hotel, Las Vegas, NV August 26, 1969 (Sony Music)
Jeff Tweedy - Warm / Warmer (Warner Music)
Regrettes - How Do You Love? (Warner Music)
Různí - Blinded By The Light (soundtrack) (Sony Music)
Slipknot - We Are Not Your Kind (Warner Music)
Suicidal Angels - Years Of Aggression (Mystic Production)

Reedice:
Ed Sheeran - Divide / X (Warner Music)
Elvis Presley - Live 1969 (Sony Music)
Gilbert O'Sullivan - A Scruff At Heart (Warner Music)
Gilbert O'Sullivan - Irlish (Warner Music)
Gilbert O'Sullivan - Piano Foreplay (Warner Music)
Gilbert O'Sullivan - Singer Sowing Machine (Warner Music)
Různí - Blinded By The Light (soundtrack) (Sony Music)
Steve Goodman - Unfinished Business (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Naživo: Hype je oprávněný - z Bad Omens budou hvězdy. A Poppy už nikdy! (11.02.2024 18:43)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu