Status Quo končí s elektřinou. V plné síle se naposledy ukážou letos na podzim

06.02.2016 14:41 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Status Quo ubírají plyn. V letošním roce se představí na koncertech naposledy s elektrickými nástroji. Informovali o tom na svém oficiálním webu www.statusquo.co.uk. "Bavili jsme se o tom už déle a rozhodli jsme se, že je čas skončit s elektřinou. Je pro nás stále těžší hrát na takovýchto koncertech. Neznamená to, že se budeme věnovat jiným věcem. V dalších letech se můžete těšit na spoustu dalších aktivit, ale už nikdy nás během koncertů neuvidíte hrát elektrické sety," řekl zpěvák a kytarista Francis Rossi.

O rok starší sedmašedesátiletý kolega Rick Parfitt problémy specifikoval podobně. Dokonce někdy trpěl i fyzickými bolestmi. "Je proto těžké udržovat tu samou úroveň energie a bez ní už to není show Status Quo. Cítíme, že bychom s tím už neměli pokračovat. Je to tedy definitivní konec elektrických setů během našich koncertů. Život pro nás a mnoho našich fanoušků už nebude stejný, ale nedokážeme pokračovat v tomto tempu." Evropské turné "The Last Night Of The Electrics" startuje v říjnu a končí v prosinci. Místa a termíny koncertů zatím nejsou známa.

Status Quo byli založeni v roce 1962 jako The Scorpions. Jediným současným členem, který v kapele působí už od samého začátku, je právě zpěvák Francis Rossi. Název Status Quo platí od roku 1967. Z jednatřiceti studiových alb vzešlo mnoho hitů jako "In The Army Now", "Rockin' All Over The World", "Whatever You Want" či "The Anniversary Waltz".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY