shop.musicserver.cz
Nové desky pro 24. týden

Nové desky pro 24. týden

Vydáno: 09.06.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden si přijdou na své především příznivci rocku - ať už toho tvrdšího v podání Black Sabbath a Jimmy Eat World nebo o něco měkčího z kytar Goo Goo Dolls a Beady Eye, případně akustického KT Tunstall. K tomu se přidá ještě sólově Mark Owen, jazzová legenda Chick Corea, nebo i rekapitulující Tata Bojs.

Pokud se v pondělí 10. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Beady Eye - BE (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: brit pop / rock

Beady Eye - BE
Pohrobci britských Oasis, skupina Beady Eye se dva roky po albu "Different Gear, Still Speeding" vrací s novinkou s o mnoho kratším názvem "BE". Pro její nahrávání tentokrát vyměnili osobu producenta a Steva Lillywhitea nahradili Davidem Sitekem. Ten v minulosti otiskl své hudební cítění do nahrávek TV On The Radio, Santigold, Yeah Yeah Yeahs nebo Scarlett Johansson. Jak Liam Gallagher a spol. tak i samotný Sitek si spolupráci velmi pochvalovali. Dohromady v této sestavě nahráli celkem jedenáct písniček, z nichž dvě již v podobě singlů představili. Na jejich YouTube.com najdete videoklipy jak k "Second Bite Of The Apple", tak i k "Flick Of The Finger".


Black Sabbath - 13 (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Black Sabbath - 13
Když se poprvé objevily informace o nové desce Black Sabbath, média přetřásala také spory kapely s bicmanem Billem Wardem. Z velkého množství nového materiálu, který muzikanti v čele s Ozzy Osbournem dali dohromady, bylo nakonec vybráno osm písní, které v luxusní edici doplňují další tři kousky. Z rádií jistě znáte pilotní singl "God Is Dead?", ale pokud si ho zrovna nemůžete vybavit, poslechněte si ho na YouTube.com Nutno podotknout, že původní sestava Black Sabbath se ve studiu sešla po necelých pětatřiceti letech. Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler si ještě přivolali na pomoc bubeníka Brada Wilka, známého z formace Rage Against The Machine. Znalci v nových písních jistě nepřeslechnou vliv Ricka Rubina, který na natáčení bedlivě dohlížel a jeho producentský repertoár je velmi pestrý: Vyžádali si ho nejen hoši z Metalliky, Red Hot Chili Peppers nebo Linkin Park, ale také zpěvule Adele. Jestli si budete chtít poslechnout nový materiál i naživo, zavítejte 7. prosince do pražské O2 Areny.


Goo Goo Dolls - Magnetic (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Goo Goo Dolls - Magnetic
Americká rocková formace Goo Goo Dolls se naposledy přihlásila před dvěma roky s albem "Something For The Rest Of Us" a už v závěru turné na jeho propagaci začala se skládáním novinky "Magnetic". V pořadí desátou řadovku trio nahrávalo v New Yorku, Londýně a Los Angeles, a aby bylo náležitě pestré povolalo hned několik producentů velmi zvučných jmen. Nemohl pochopitelně chybět tradiční spolupracovník Rob Cavallo, ke kterému se přidali Gregg Wattenberg (Train, Daughtry), John Shanks (Sheryl Crow, Bon Jovi) a také Greg Wells (Mika, Katy Perry nebo OneRepublic). Takto natočili a pro album vybrali celkem jedenáct songů, které předznamenal singl "Rebel Beat". Ten a v sampleru všechny ostatní písničky uslyšíte na webu kapely.


Jimmy Eat World - Damage (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Jimmy Eat World - Damage
Jimmy Eat World je americká rocková formace a jedna z vůdčích postav emo scény, která má už něco za sebou: Na scéně fungují letos dvacátým rokem a do éteru posílají osmou studiovku. Desetiskladbové LP produkoval Alain Johannes - multiinstrumentalista, který je zapletený (jako producent i jako hudebník) do celé řady rockových projektů jako Queens Of The Stone Age, Arctic Monkeys nebo The Desert Sessions. I když se hudebníci zprvu obávali, kdo jejich další dílko vydá, nezaháleli a vložili do něj veškerou svou energii. Alespoň tak to muzikanti popisují. "Poprvé za hodně dlouhou dobu jsme spolu s počítačem použili pásku. Nelíbí se mi fráze o syrovějším zvuku, ale určitě více syrový a zkreslený bude," řekl v rozhovoru pro časopis Rolling Stone frontman Jim Adkins. Jestli má pravdu, ohodnoťte sami po poslechu všech písní.


Mark Owen - The Art Of Doing Nothing (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / lehký rock / electro pop

Mark Owen - The Art Of Doing Nothing
Je to zhruba rok, co Mark Owen oznámil, že hodlá v pauze Take That, znovu nastartovat svoji sólovou kariéru. Hmatatelný důsledek tohoto tvrzení přichází právě nyní s deskou "The Art Of Doing Nothing", která přinese celkem deset skladeb v případě standardní edice a o tři více, pokud seženete deluxe verzi. Už v červnu minulého roku, měl Owen nahráno několik skladeb v elektronickém duchu, ovšem cílem byla nahrávka rozdílných žánrů. Nahrával ji doma ve svém zahradním studiu a k ruce mu byla i zpěvačka Ren Harvieu, která si s ním střihla píseň "S.A.D.", a producent Charlie Russell. První ochutnávkou byla píseň "Stars", kterou Mark Owen představil prostřednictvím svého YouTube,com /


Children Of Bodom - Halo Of Blood (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: melodický death metal

Children Of Bodom - Halo Of Blood
Finská metalová formace Children Of Bodom vyslyšela tužby svých fanoušků a po dvou letech vydává novou desku. V pořadí již osmá studiovka dostala název "Halo Of Blood". Muzikanti na ní začali pracovat už během turné loňského roku a už v té době relativně přesně odhadli vydání na první polovinu tohoto roku. V jejich týmu ve studiu nesměl chybět Peter Tägtgren a s jeho pomocí nahráli Children Of Bodom desítku nových songů (v případě limitky dvanáct - s cover verzemi "Crazy Nights" od Loudness a "Sleeping In My Car", původně od Roxette. Podrobnější informace o každé z edicí najdete na oficiálních stránkách kapely. Na stránkách internetového obchodu Amazon.com pak najdete ukázky všech nových songů.


KT Tunstall - Invisible Empire // Crescent Moon (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: akustický rock / country folk

KT Tunstall - Invisible Empire / / Crescent Moon
Skotská zpěvačka, skladatelka a kytaristka KT Tunstall dodržuje normu jedno album za tři roky a po "Tiger Suit" z roku 2010 se hlásí s novinkou "Invisible Empire//Crescent Moon", ačkoli mezi nimi stihla vydat ještě jeden živák a EP "The Scarlet Tulip". Čtvrté studiové album ovšem poznamenaly dvě zásadní události v životě zpěvačky - smrt otce a rozchod s manželem. Zpěvačka album nahrávala v Tucsonu společně se zpěvákem Howem Gelbem během dvou session. I díky tomu je, nejen názvem, deska rozdělená na dvě odlišné části - jedna se zaobírá smrtelností člověka a druhá je založená na éterických náladách odrážející velkézměny v jejím osobním životě. Album je ale stále mixem rocku, popu, ovšem na rozdíl od předchozí nahrávky je jeho zvuk více country folkový. Něco málo z "Invisible Empire//Crescent Moon" najdete na YouTube.com KT Tunstall.


Status Quo - Bula Quo! (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock / boogie rock

Status Quo - Bula Quo!
Neuvěřitelnou třicátou(!!!) studiovku vydávají letos Status Quo, britská formace charakteristická svým boogie rockem. Aby to neměli muzikanti tak jednoduché, zaujali nyní k desce zcela jiný přístup. To, co na vás nyní bude čekat v obchodech uvnitř "Bula Quo!", bude totiž jen sountrack k dvojalbu, na které kapela umístila svůj první filmový snímek. Vedle devítky nových skladeb najdete také v balíčku nově nahrané verze šesti již dříve vydaných písních. Součástí tracklistu jsou také živé verze čtyř dalších písní, které dobou svého vzniku doplňují průřez celou kariérou formace. Pro lepší představu o celém setu se podívejte na YouTube.com na prosluněný trailer.


Tip týdne

Chick Corea - The Vigil (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Chick Corea - The Vigil
Hvězdný jazzman, pianista a skladatel, osmnáctinásobný držitel cen Grammy Chick Corea 10. března představil v Brně svoji novou kapelu, kterou nazývá Vigil. Vedle něho samotného v ní působí bubeník Marcus Gilmore, baskytarista Hadrien Feraud, saxofonista Tim Garland a kytarista Charles Altura. Nyní z této spolupráce vzniklo i celé album, s celkem logického názvem "The Vigil". Corea s spol. na něj nahráli celkem sedm skladeb a jejich malou ochutnávku můžete okusit prostřednictvím krátké ukázky právě z brněnského Jazzfestu na YouTube.


Tata Bojs - Hity a city (Best Of Tata Bojs) (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: brit pop / rock

Tata Bojs - Hity a city
Tata Bojs těší (nejen) tuzemské publikum už pětadvacet let a pro své fanoušky připravili oslavný výběr toho nejlepšího společně s turné. Kompilace o dvou CD discích nese název "Hity a city". Ale nebyli by to právě Tata Bojs, kdyby výběr nepojali po svém: Na první disk vybrala všechny singly, co vydala a na druhém albu se nachází "písně, o kterých si dodnes myslíme, že to jsou hity jak břitva, ale z nějakýho záhadnýho důvodu jsme v tom zůstali sami," jak sami hudebníci prozradili. A nemyslete si, ještě pár es v rukávu muzikantům zbývá: Zrecyklovaný hit "Pěšáci" se souborem Doubravánek nebo skladba "Strašidelná", která je absolutní novinkou. Pár ukázek najdete na webovkách vydavatelství Supraphon.cz.


K.T.O. - Je nám pade! (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / folk rock

K.T.O. - Je nám pade!
Jak je patrné z názvu kompilace "Je nám pade!", trampská skupina K.T.O. neboli Kamarádi táborových ohňů letos oslaví padesát let na hudební scéně. Není tedy divu, že se rozhodli tuto kariéru zrekapitulovat. Dvou diskový výběr přináší kompletní přehled: od začátků v akustickém triu, přes postupné narůstání obsazení a mírnou elektrifikaci, až po důležité období s Waldemarem Matuškou. Kapelník František Hacker pečlivě vybíral písničky tak, aby krom všech slavných došlo i na ty, které budou na CD k dispozici poprvé. Seznam všech skladeb včetně ukázek najdete v internetovém obchodě Supraphonline.cz.


The-Dream - IV Play (Universal)
web / facebok.com / psali jsme
žánr: r'n'b

The-Dream - IV Play
Páté album americký skladatele, producenta a zpěváka The-Dreama bylo v plánu již nějaký čas, ale nakonec se dostalo na něj až nyní. The-Dream jej pojmenoval "IV Play" a na něm mu spousta kolegů oplatila hotování na jejich vlastních deskách. Objevuje se tu tak třeba Jay-Z, Big Sean & Pusha T, Beyoncé, Kelly Rowland, nebo 2 Chainz. Toto je ale takřka celý výčet spolupracovníků. Jinak si The-Dream prakticky celé album složil i produkoval. Celkem na desku zařadil čtrnáct písní a první z nich, singl "Turnt" prezentuje na svém VEVU.


Leona Machálková - Leona největší hity (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Leona Machálková - Leona největší hity
Leona Machálková vydává novou verzi alba svých největších hitů. "Největší hity" obsahuje celkem dvacet skladeb, jejíž základem jsou písničky z alb "Film & muzikál I. a II." produkovaných Karlem Svobodou, stejně jako z "Blízkých setkání" a nezapomnělo se ani na "Leonu", na kterém se výraznou měrou autorsky a producentsky podílel Roman Holý. Je zastoupena i muzikálová kariéra písněmi z představení "Dracula", "Monte Cristo" a "Jack Rozparovač" a aby byl výčet největších hitů Leony Machálkové kompletní, své místo zde má také seriálový duet s Petrem Kolářem "Den, kdy se vrátí láska k nám". Bonusem je letošní novinka "Měj mě rád" z připravovaného alba, kterou uslyšíte na webu zpěvačky.


Václav Hybš - Hybš hraje Ježka (Universal)
web / facebok.com / psali jsme
žánr:swing

Václav Hybš - Hybš hraje Ježka
Václav Hybš respektive jeho orchestr již léta hraje písně Jaroslava Ježka. Ty nyní konečně vycházejí na četná přání jeho fanoušků na CD s názvem "Hybš hraje Ježka". Vedle skladeb, které jsou čistě v režii Orchestru Václava Hybše, najdete na tomto výběru i řadu písniček v interpretaci zpěváků jako Karel Černoch, Jiří Korn, Helena Vondráčková, Naďa Urbánková, Milan Chladil, nebo i herců jako Jaroslav Satoranský, či Pavel Zedníček. Kompilace obsahuje i několik dosud nevydaných skladeb. Album je doplněno originálními kresbami přítele Jaroslava Ježka a Voskovce a Wericha (autorů několika textů) - akademického malíře Adolfa Hoffmeistera.


Dále vychází:

Andre Rieu - Rieu Royale (DVD) (Universal)
Andre Rieu - Rieu Royale (BluRay) (Universal)
Bee Gees - Mythology (Supraphon/Warner Music)
Biffy Clyro - Opposites (Deluxe 2Cd Jewelcase) (Supraphon/Warner Music)
Darkthrone - Introducing Darkthrone (Mystic Production)
Demon Lung Gears - The Hundredth Name (Mystic Production)
Dew Scented - Insurgent (Mystic Production)
Fejd - Nagelfar (Mystic Production)
Graham Reynolds - Before Midnight (Supraphon/Warner Music)
Hate Meditation - Scars (Mystic Production)
Ille - Ve tvý skříni (singl) (Supraphon)
King Parrot - Bite Your Head Off (Mystic Production)
Lacrimas Profundere - Antiadore (Mystic Production)
Mike Patton - The Place Beyond The Pines (soundtrack) (Supraphon/Warner Music)
Open Air Stereo - Primates (Mystic Production)
Petr Šabach - Máslem dolů (Supraphon)
Různí - After Earth (soundtrack) (Sony Music)
Různí - 50 důvodů proč mít rád country (Universal)
Různí - Czech Dance Summer 2013 (Universal)
Summoning - Old Mornings Dawn (Mystic Production)
Tristania - Darkest White (Mystic Production)
White Wizzard - The Devil's Cut (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Black Sabbath - 13 (Universal)
Michael Bublé - To Be Loved (Supraphon/Warner Music)

Reedice:
České pohádky Karla Jaromíra Erbena (Supraphon)
Franz Kafka - Dopisy Mileně (Supraphon)
Jiří Parma - Pražský Haus (Supraphon)
Leona Machálková - Blízká setkání (Supraphon)
Leona Machálková - Film & Muzikál (Supraphon)
Leona Machálková - Film & Muzikál II (Supraphon)
Leona Machálková - Leona Jsem to já (Supraphon)
Leona Machálková - Největší hity (Supraphon)
Manon Lescaut (HrajÍ Libuše Šafránková, Viktor Preiss a další) (Supraphon)
Vladimír Vančura - Kosmas ( Karel Höger) (Supraphon)
ZZ Top - The Studio Albums 1970 - 1990 (Supraphon/Warner Music)

NÁZORY
  • To jsme se něčeho dočkali. :-D (Volder, 09.06.2013 08:52) Reagovat

    U Leony Machalkové mě fascinuje vydání reedice výběrovky. Nové Best of by prakticky nemělo cenu, vzhledem k tomu co vydala ale udělat výběr a ještě ho tak reprezentovat......to je teprve konina.

  • asi šotek (dejla, 09.06.2013 16:29) Reagovat

    Children Of Bodom - žánr: brit pop / rock ...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu