shop.musicserver.cz
Nové desky 28/2017

Nové desky 28/2017

Vydáno: 18.07.2017 07:06 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V obchodech s hudbou to tento týden vypadá, jako by ani okurková sezóna nebyla. Hlavním tahákem bude EP Coldplay, k nim se přidají rozpolcení The Vamps, s afro beatem Wizkid, s druhou deskou Oh Wonder, sólovka zpěvačky Sto zvířat nebo živáky Status Quo a Paula Simona. Rockery potěší novinka Laibach a živáky Kyssin' Dynamite nebo Edguy.

Pokud se v pondělí 17. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Coldplay - Kaleidoscope (EP) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Coldplay - Kaleidoscope (EP)
Britští Coldplay už prakticky rok a půl propagují své velmi úspěšné album "A Head Full Of Dreams", kterému nyní přichystali ještě malého sourozence v podobě svého třináctého EP "Kaleidoscope". Mělo původně vyjít už na začátku června, poté na jeho konci a posléze bylo ještě o tři týdny posunuté. Předznamenal jej velmi úspěšný singl s The Chainsmokers "Something Just Like This", který na desce najdete v živé verze z Tokia. K němu se přidaly další čtyři písničky včetně již známé "Hypnotised" a "Aliens", kterou produkoval Brian Eno. Americké duo navíc není jediným hostem, v skladbě "Miracles (Someone Special)" se ke kapele přidal ještě Big Sean. "Kaleidoscope" bude zpočátku k sehnání pouze v digitální podobě, CD a vinyl bude k dispozici 4. srpna.


Oh Wonder - Ultralife (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alt pop

Oh Wonder - Ultralife
Alt-popové britské duo Oh Wonder má po předloňském eponymní debutu na co navazovat. I přes to, že Josephine Vander Gucht a Anthony West desku nahráli v domácím studiu, vydali si ji sami, velmi dobře se jí dařilo po celé Evropě a na internetu. Druhou desku "Ultralife" už nahrávali v The Pool Studio nedaleko Londýna, kam přišli s materiálem, jehož převážná většina vznikla během pobytu v New Yorku. Přesto si nahrání, produkci i finální mix dvanácti písniček opět zpracovali doma pouze ve dvou. Výsledek si můžete zčásti poslechnout na VEVU Oh Wonder, nebo v listopadu naživo v pražském klubu Roxy.


The Vamps - Night & Day (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / taneční pop

The Vamps - Night & Day
Ani to tak dlouho netrvalo a britští The Vamps jsou zpět. Po roce a půl od alba "Wake Up" se vrací s albem "Night & Day", které v letošním roce přinese de facto hned dvě desky. Nyní totiž kvartet vydává pouze jeho noční část s tím, že denní bude následovat v prosinci. Nočnímu životu pak odpovídá i jeho styl, který je naladěný na taneční a klubovou notu. Na osmi písničkách základní verze, respektive deseti deluxe edice se podíleli severští DJs Nor Matoma a Dán Martin Jensen. K nim se přidaly ještě zpěvačky Sabrina Carpenter a Martina Stoessel aka TINI. První ukázky z alba sdílí kapela na svém YouTube.com profilu a my jen pouze dodáme, že deluxe edice navíc nabídne záznam koncertu z londýnské O2 arény.


Wizkid - Sounds From The Other Side (Sony Music)
Twitter / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dancehall / afro pop / hip hop

Wizkid - Sounds From The Other Side
Šestadvacetiletý Ayodeji Ibrahim Balogun, kterého budete znát spíše pod jménem Wizkid, své fanoušky s novým CD pořádně napínal. První zmínky o něm začaly proudit už na začátku roku 2015, s tím, že se mělo jednat o EP. Nakonec se z "Sounds From The Other Side" vyklubalo jeho čtvrté LP, které mělo vyjít už zhruba před dvěma měsíci a od té doby se jeho vydání několikrát odsunulo. Nyní je konečně na světě a hudebník pocházející z Nigérie na něj zařadil dvanáct skladeb, na kterých se podílelo i několik hostů. Pozvání do studia přijali Drake, Major Lazer, Chris Brown, Ty Dolla $ign, Bucie a Trey Songz. Na desce se ale nakonec neobjevila původně proklamovaná Angélique Kidjo. Podstatnou část písniček, které opět přináší mix afro beatu, reggae a hip hopu uslyšíte již nyní na Wizkidově VEVU.


Tip týdne

Japanese Breakfast - Soft Sounds From Another Planet (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální pop / indie pop / folk

Japanese Breakfast - Soft Sounds From Another Planet
Japanese Breakfast je sólový projekt zpěvačky a kytaristky Michelle Zauner z Little Big League, který odstartovala již před čtyřmi roky. Loni připravila debut "Psychopomp", na nějž nyní navazuje druhou deskou "Soft Sounds From Another Planet". Je koncipovaná jako koncepční album o objevování vesmíru a díky tomu se pohybuje na hraně indie a experimentálního popu, ve kterém pochopitelně nechybí synthpopové a elektronické prvky. Více se o této desce dozvíte na bandcamp profilu Michelle Zauner, kam umístila i první tři ukázky.


Status Quo - Last Night Of The Electrics (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock'n'roll

Status Quo - Last Night Of The Electrics
Už na začátku loňského roku Status Quo oznámili, že končí s elektrickými sety na svých koncertech. Hlavním důvodem bylo, že jim dochází síly a nejsou schopni do těchto setů dát tolik energie, kolik by si představovali. S tímto způsobem koncertování se loučí na světovém turné, které se vloni v prosinci zastavilo také v londýnské aréně. Tam vznikl záznam koncertu, nyní vycházející pod názvem "Last Night Of The Electrics". Můžete ho sehnat hned v dvanácti podobách, od prostého 2CD, přes DVD a Blu-Ray až po trojvinyl a k těmto jednoduchým edicím navíc přibydou ještě různé kombinace. Více odhaluje web kapely.


Laibach - Also Sprach Zarathustra (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: industriální metal

Laibach - Also Sprach Zarathustra
Letošní léto vám můžou zpříjemnit i Laibach, kteří vydávají novou studiovku "Also Sprach Zarathustra". Materiál pro nástupce tři roky starého díla "Spectre" byl původně určen pro divadelní produkci "Thus Spoke Zarathustra", která vychází z díla filozofa Friedricha Nietzscheho. Na novince se navíc podílel i slovinský symfonický orchestr. Výsledek spolupráce můžete ochutnat už z traileru, který najdete na YouTube.com.


Paul Simon - The Concert In Hyde Park (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / world music

Paul Simon - The Concert In Hyde Park
Je to teprve pár měsíců, co u nás koncertoval Paul Simon, a jeho fanoušci si budou moci jeho koncert svým způsobem připomenout. Po pěti letech totiž konečně vyjde záznam jeho slavného vystoupení festivalu Hard Rock Calling v londýnském Hyde Parku. Desítky tisíc fanoušků tehdy mohlo sledovat reunion jeho kapely ze slavného alba "Graceland", včetně Hugha Masekely a Ladysmith Black Mambazo. Navíc se k němu připojila i legenda reggae Jimmy Cliff. Celý koncert byl snímán ve vysokém rozlišení, takže vedle DVD, ke kterému jsou přiložena i 2CD, vychází záznam s názvem "The Concert In Hyde Park" také na Blu-Ray. Navnadit vás mohou hned tři ukázky na VEVU Paula Simona.


Edguy - Monuments (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Edguy - Monuments
Letos je tomu pětadvacet let, co vznikla jedna z nejúspěšnějších německých kapel, formace Edguy. Své jubileum oslavuje probíhající koncertní šňůrou, v rámci které vystoupila i na festivalu Masters Of Rock, ale navíc přidává i monumentální kolekci skladeb "Monuments". Nejedná se o další klasickou best of kolekci. Ve dvoudiskovém balíčku najdete zcela nový studiový materiál a také největší hity formace z celé její kariéry. Přiložené DVD navíc obsahuje celý záznam vystoupení odehraného v rámci turné "Hellfire Club" a také kompletní kolekci videoklipů. Pokud zainvestujete do limitované edice, čeká tam na vás i knižní publikace se sumářem celé historie formace. Podívejte se na oficiální trailer k celé kolekci .


Jana Jelínková - Dáma s čápem
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / šanson

Jana Jelínková - Dáma s čápem
Jana Jelínková, členka kapely Sto zvířat letos slaví kulaté narozeniny a k nim si nadělila sólové album, které nazvala "Dáma s čápem". Najdete na něm hned patnáct nových písniček pohybující se na pomezí šansonu a folku s dekadentním laděním. Texty, o které se postaral Tomáš Belko k nim naopak přidávají sarkastický nádech. Hudebně se na CD podíleli kromě členů Sto zvířat Honzy Kaliny, Mikiho Nopa a Jana Berušky Šobra také Filip Nebřenský (Hmm.., Pískomil, ex Kašpárek v rohlíku), Matěj Belko (Lenka Dusilová, Michal Ambrož, Klára Vytisková), Karel Šváb (Tichá dohoda) a Milan Cimfe (ex Pražský výběr, Krucipüsk). Album se nahrávalo ve studiu Sono a první ukázky naleznete na webu domovské kapely.


Kissin Dynamite - Dynamite Nights (DVD) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Kissin Dynamite - Dynamite Nights
Pro hardrockové fanoušky tu máme živák populární formace Kissin' Dynamite. Formace má za sebou deset let působení na hudební scéně a u svých příznivců je oblíbená nejen pro studiové desky (na kontě jich mají celkem pět), ale i díky svým energetickým koncertům. Jednu takovou show odehranou v loňském roce v prosinci ve Stuttgartu formace zaznamenala a vy se nyní můžete těšit na pětadvacet natřískaných tracků. Informace o všech verzí včetně kompletního tracklistu najdete na webu kapely.


R.E.M. - Live At The Olympia (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

R.E.M. - Live At The Olympia
R.E.M. se rozhodli připomenout možná mírně pozapomenutou sérii koncertů v Olympia Theatre v irském Dublinu, kde se zastavili hned na pět večerů, aby zde zahráli méně hrané starší kusy a otestovali reakce publika na nové písničky z tehdy připravované "Accelerate". Letos od ní uplynulo deset a aktuální reedice živáku "Live At The Olympia" nabídne pochopitelně všech třicet devět písniček a na DVD přidá ještě dokument "This Is Not A Show", který režíroval Vincent Moon. Výročím a vydáním tohoto živáku žije web kapely.


Dále vychází:

Bloodclot - Up in Arms (Mystic Production)
Dasher - Sodium (Mystic Production)
Gold City - Treasures Of Gold (Sony Music)
Huelgas Ensemble - The Ear Of The Huguenots (Sony Music)
Karel Gott & No Name - Kto dokáže... (singl) (Warner Music)
Kissin Dynamite - Dynamite Nights (BluRay) (Mystic Production)
Mammut - Kinder Versions (Mystic Production)
Paradise Lost - One Second (20th Anniversary) [Remastered] (Sony Music)
Roger Shah - Magic Island, Music For Balearic People, Vol. 8 (Sony Music)
Různí - Lord I Need You - Songs Of Worship (Sony Music)
Různí - Soul On Fire - Songs Of Faith (Sony Music)
Různí - Taneční liga 191 (Universal)
Scheuber - Changes (Mystic Production)
Sworn In - All Smiles (Universal)

Vychází na vinylu:
Bloodclot - Up in Arms (Mystic Production)
Commodores - Commodores (Universal)
Dasher - Sodium (Mystic Production)
Edguy - Monuments (Mystic Production)
Goldlink - At What Cost (Sony Music)
Integrity - Howling For The Nightmare Shall Consume (Mystic Production)
Japanese Breakfast - Soft Sounds From Another Planet (Mystic Production)
Kendrick Lamar - Damn. (Universal)
Laibach - Also Sprach Zarathustra (Mystic Production)
Machine Gun Kelly - Bloom (Universal)
Mammut - Kinder Versions (Mystic Production)
Oh Wonder - Ultralife (Universal)
Paradise Lost - One Second (20th Anniversary) [Remastered] (Sony Music)
Status Quo - Last Night Of The Electrics (Mystic Production)
Style Council - Café Bleu (Universal)
Style Council - Introducing The Style Council (Universal)
The Vines - Highly Evolved (Universal)
Wolfheart - Winterborn (Universal)

NÁZORY
  • a kdy bude recenze na Melodrama od Lorde????... (Anonym, 18.07.2017 10:41) Reagovat

    a kdy bude recenze na Melodrama od Lorde????

    • Re: a kdy bude recenze na Melodrama od Lorde????... (BP , 21.07.2017 08:18) Reagovat

      Lode už nemajů čo povedať

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Video: Idles ve videoklipu k singlu "Grace" zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay. S jeho svolením (25.02.2024 11:44)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu