Suede v klipu k "No Tomorrow" vysílají sebevraždu v přímém přenosu

27.01.2016 13:55 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Londýňané Suede kdysi stáli u zrodu britpopu a s odstupem dvou dekád ho pořád udržují při životě. Důstojně, bez umělých hadiček a dejcháků. Album "Night Thoughts", kterým navázali na předchůdce "Bloodsports" z roku 2013, je, co se obsahu i provedení týče, novodobá klasika. Suede podle vlastních slov poháněla touha vytvořit co nejaktuálnější album. A trefili se do černého. Nejen doslova, ale i symbolicky.

Videa, kterými doprovodili nejnovější skladby a pojí je paralela ke stejnojmennému filmu, jsou, řekněme, těžší na strávení. Vzhledem k pochmurné náladě textů se sice nic odlehčeného nedalo očekávat, ve snaze "ztvárnit skladby a obrazy o dramatech každodenního života" ale vykročili nečekaně naturalistickou cestou. Nejnovější klip k songu "No Tommorrow" znázorňuje dost pravděpodobně poslední chvíle postaršího muže po spolykání koňské dávky pilulek, s pomocí nichž se rozhodl odejít z tohoto světa.

Od Suede je to po obdobně skličujícím klipu k "Pale Snow" sice odvážný, ale popravdě poněkud manipulativní krok. Ve chvíli, kdy se kapela rozhovoří o aktuálnosti zvolených témat, člověk by zdánlivě očekával spíše reflexi současné společensko-politické situace, do jaké se pustili třeba Everything Everyhing. Otázky života a smrti i deprese sice nikdy nepřestanou být aktuální, tady už se ale jde hodně na dřeň.

https://


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY