Animal Collective natočili ke skladbě "FloriDada" čtyři minuty epilepsie

09.01.2016 18:53 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Videa vystavěná na motivu pomalovaných tváří nejsou zdaleka výsadou pouze Gotyeho. Podobnou cestou se vydali američtí Animal Collective, jejichž nové album "Painting With" vyjde již 19. února letošního roku. Tam, kde Gotye zahálel v psychedelické rovině, Animal Collective přidali. Výsledkem jsou čtyři epileptické minuty, kterým předchází varování pro diváky a posluchače, upozorňující na možný záchvat způsobený problikávajícími a fosforeskujícími atomy, molekulami a pohupující se Floridou falického tvaru.

Sexualita v klipu k singlu "FloriDada" dominuje snad větší měrou než zdrogovanost. Režie se ujala brooklynská společnost a rocková skupina PFFR. Právě vlivy seriálu "Xavier: Renegade Angel", za nímž zmíněná CGI parta stojí, jsou patrné v nejednom výjevu hudebního klipu. Ať už se jedná o odkazy hindské kultury nebo erotické výšlapy pod vlivem psilocybinu, rukopis PFFR je jasně čitelný.

Výsledkem videa ke skladbě "FloriDada" je, kromě jednookého dítěte, větrná smršť lesklého psychopopu s prvky mnohoramenné bohyně Durgy, milostného příběhu zamilovaných CGI humanoidů a euforického tanečku solárního systému. Po vizuální stránce u první skladby z nadcházejícího alba američtí experimentátoři rozhodně nepromarnili svůj dadaistický předpis. Epileptická estetika tak bez problémů zapadá do nastoleného motivu celé desky s jasnými barvami a různorodou škálou digitálních médií.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY