Vánoční Ille s "Co ti dám" jsou kouzelní s ukrytými pointami

24.12.2015 10:53 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

"Bazarem proměn" je poctou Vladimírovi Mišíkovi, kdy se jeho písniček ujali mnohem mladší hudebníci. Vedle Tara Fuki, Mňágy a Žďorp, Bratrů Orffů, Kieslowski nebo Borise Carloffa se na tomto albu objevují i Ille. Ti se vrhli na podmanivou "Co ti dám" a v dokončeném videoklipu srší vánoční atmosférou a přesně se trefují do tohoto svátky poznamenaného období. Virtuálně se zde pak objevuje John Travolta (ve své velmi provařené roli), Tomáš Garrigue Masaryk a Miloš Zeman; všechny pointy však nejsou vyzrazeny hned, je třeba přečkat i titulky atd.

Speciálním hostem natáčení byl i sám Vladimír Mišík, který se ujal role náhodně kolemjdoucího zvukaře. Scénáře a kompletní realizace se chopili a.m.almela a Martin Blauber. Ti vsadili na sled vtipných momentů a záběrů, které se na pozadí možná dějí jakoby nic, ale patří k celku. Samotné natáčení dle všech zúčastněních byla jedna velká zábava a cílem prý nebylo natočit nějaký překombinovaný, komplikovaný klip. Zajímavostí může být zjištění, že vše bylo natočeno na iPhone (na šestkovou verzi) a pomocí Beastgrip Pro DOF Adaptoru.

Také tady platí, že z minima lze vytěžit maximum, v tomto případě úsměvnou vánoční náladu a nějaký ten krutopřísný vtípek. Olga Königová a její parta Ille prostě baví a jejich verze "Co ti dám" aspiruje na utajenou hymnu letošních Vánoc, díky za ní.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY