Metalová legenda Blind Guardian míří do Prahy

07.12.2015 18:12 - Matěj Bílý | foto: Tereza Váchová / musicserver.cz

Metaloví příznivci si mohou vánoční dárek nadělit již poslední adventní neděli. V pražském klubu MeetFactory totiž 20. prosince 2015 vystoupí německá metalová leganda Blind Guardian. V roli předkapely se představí izraelští progressive/etno metalisté Orphaned Land.

Blind Guardian se zformovali v roce 1984 v západoněmeckém Krefeldu pod názvem Lucifer's Heritage. Původní ryze speedmetalové zaměření kapely vzalo rychle za své, v jejich tvorbě začal dostávat větší prostor power metal, avšak uchopený značně originálním způsobem. Právě neotřelé pojetí žánru katapultovalo partu okolo vokalisty Hansi Kürscha a kytaristy André Olbricha v průběhu její více než třicetileté kariéry mezi absolutní metalovou klasiku.

Loni Blind Guardian vydali již svou desátou řadovku s názvem "Beyond the Red Mirror", kterou aktuálně představují naživo v rámci masivního evropského turné. Těšit se však můžeme na setlist mapující bohatou diskografii formace.

Začátek akce je stanoven na 20 hodin. Lístky je možné zakoupit přes webové stránky agentury Obscure Promotion. K dostání jsou též v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY