shop.musicserver.cz
Nové desky 35/2022 - od Lenny přes Megadeth po Yungbluda

Nové desky 35/2022 - od Lenny přes Megadeth po Yungbluda

Vydáno: 07.09.2022 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Benedikt Renč

Hudební novinky tentokrát potěší spíše rockové fanoušky: k tomuto stylu nyní více tíhne jak česká hvězda Lenny, tak třeba dříve pop-punkový Yungblud. Tuto dvojici doplní Blind Guardian, King's X, Megadeth, Two Door Cinema Club nebo The Wonder Years. Zjemnění se dočkáte s Tomem Chaplinem nebo Ninou Nesbitt.

V pátek 2. září vyšly tyto nové tituly:

Lenny - Heartbreak Culture
žánr: pop / pop rock

 Lenny - Heartbreak Culture
O polovinu kratší dobu než v případě předchůdce potřebovala Lenny na přípravu třetího alba. Dostalo název "Heartbreak Culture" a dvanáctka písniček autorku představuje v poměrně rozmanité podobě, v níž využívá řadu žánrů, přesto výrazně inklinuje k pop rocku. Svůj vliv na tom měl způsob jejich vzniku. Nahrávalo se ve studiích v Anglii, Německu a pochopitelně i v Česku za asistence řady známých i méně známých hudebníků a producentů. Těmi nejzářivějšími byli Mike Shinoda a na Grammy nominovaný Dan Lancaster, který momentálně spolupracuje s Muse. Tuto dvojici dále doplnili Marcus Tran, Marpo, Fiedlerski, Stephan Cuny, Atlas Herzberg, holandský zpěvák remme nebo Filip Vlček. Zda bude zpěvačka s výsledkem opět bojovat o další Anděly, zkoumejte na jejím YouTube. Novinku si na CD i LP můžete koupit v našem shopu.


Blind Guardian - God Machine
žánr: power metal

Blind Guardian - God Machine
Německá powermetalová banda Blind Guardian vydává svou dvanáctou studiovku. "The God Machine" je prvním "standardním řadovým albem" kapely po sedmi letech - po doposud nejdelší pauze mezi jednotlivými deskami. Z rádií už možná znáte hned několik ukázek - "Deliver Us from Evil", "Secrets of the American Gods", "Blood of the Elves" a "Violent Shadows". Některé z nich si můžete poslechnout na YouTube. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem, a pokud máte rádi fyzické nosiče, hned pět různých verzí pořídíte v našem shopu.


Megadeth - The Sick, The Dying... And The Dead!
žánr: thrash metal

Megadeth - The Sick, The Dying... And The Dead!
Milovníky thrash metalu tento týden potěší také americká legenda Megadeth - po dlouhých šesti letech se vrací s novou, v pořadí šestnáctou deskou. Jmenuje se "The Sick, The Dying... And The Dead!" a vůbec poprvé se na ní podílí nový bubeník Dirk Verbeuren. A aby toho nebylo málo, přípravy zakalil odchod baskytaristy Davida Ellefsona kvůli jeho skandálu se sexuálním podtextem. Jeho v té době nahrané party byly vyjmuty a znovu je pro kapelu natočil basák Steve Di Giorgio z Testament. Poslechněte si jednu z nových skladeb na YouTube kapely a dejte nám vědět, jak se vám líbí. V našem shopu pak najdete nejen novou desku na CD či LP, ale také spousty triček a dalšího merche.


Yungblud - Yungblud
žánr: pop punk / alt rock

 Yungblud - Yungblud
Je to v podstatě několik málo týdnů, co se v Praze opět představil Yungblud. Jeho dva sety v holešovické Malé sportovní hale naplnily především první dvě desky, ovšem už tehdy je doplnilo i pár novinek z třetí, eponymní nahrávky, kterou muzikant nyní představuje. Dvanáct skladeb, jež různé verze mohou rozšířit až na šestnáct, připravoval s mírně obměněným týmem. Zůstal v něm Chris Greatti, Zakka Cerviniho naopak nahradil nováček Jordan Gable. Mezi spoluautory naleznete i frontmana The Cure Roberta Smitha nebo člena Kodaline Dana Smitha, jediným hostem je Willow. S personálními změnami přišel odklon od pop punku více k alternativnímu rocku. Zda vám bude vyhovovat, zjišťujte na YouTube. CD i LP a pár triček koupíte v našem shopu.


Tom Chaplin - Midpoint
žánr: indie pop / alternativní rock

 Tom Chaplin - Midpoint
Tom Chaplin se po albu svých Keane vrací zpět k sólové kariéře, a fanouškům servíruje třetí sólovku "Midpoint", jež vychází pět let po vánoční "Twelve Tales Of Christmas". Čtrnáct songů vzniklo v Real World Studios a The Church Studios. Jejich produkci si vzal na starost držitel Brit Award Ethan Johns, jehož služeb v minulosti využili Tom Jones, Paul McCartney, Ryan Adams, Kings Of Leon či Kaiser Chiefs. Jak tato spolupráce dopadla, zjistíte na Chaplinově YouTube.


Tip týdne

Nina Nesbitt - Älskar
žánr: electropop / folk pop / indie pop

 Nina Nesbitt - Älskar
Skotská zpěvačka Nina Nesbitt se vrací po třech letech se třetím albem, na kterém reflektuje události posledních let, zejména pak covidové a lockdownové obavy a strachy. Jeho názvem připomíná své kořeny - "Älskar" ve švédštině znamená milovat. V mixu popu, elektroniky, indie a folku nachystala celkem dvanáct skladeb, které deluxe edice rozšíří o další dvě a jejich remixy. Podstatnou část z nich si napsala a také produkovala; s další částí jí pak vypomohli například Jack & Coke (The Vamps, Astrid S, Tove Lo, Loreen), Dan Wilson (Dixie Chicks, Adele) nebo Ollie Green. Výsledek uslyšíte na jejím bandcampu.


Two Door Cinema Club - Keep On Smiling
žánr: indie pop rock

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling
Alternativní indie kapela Two Door Cinema Club si pro své fanoušky připravila speciální překvapení v podobě novinkového alba. Vždyť naposledy byli viděni v roce 2019, v době před pandemií, kdy vydali skvěle prodávanou kolekci "False Alarm". A podle kritiků je to návrat velkolepý. Nahrávka "Keep On Smiling" je až po okraj nabitá letní energií. Beaty, vokály a texty vyzařují pozitivitu a také se otírají o pocit nostalgie. Zajímavostí je, že skupina přípravu novinky poměrně dlouho utajovala - dílo údajně vzniklo již před pandemií. Vydání předcházel singl "Wonderful Life", doprovodný klip je k vidění na YouTube.


Luboš Soukup, Christian Pabst - Levitas
žánr: jazz

 Luboš Soukup, Christian Pabst - Levitas
Český jazzový saxofonista Luboš Soukup připravil spolu se svým dlouholetým hudebním kolegou, německým pianistou Christianem Pabstem zbrusu nový repertoár, který vychází jako album "Levitas". Duo hraje převážně autorské kusy a jeho uměleckým cílem je plnohodnotný dialog. Důležitým prostředkem je hrát si volně se skladbami a prostřednictvím improvizace dosáhnout co nejpůsobivější interpretace. Ukázky z desky, jež se rodila v nahrávacím studiu HAMU a mixovala ve studiích SONO, uslyšíte na stránkách vydavatelství Animal Music.


King's X - Three Sides Of One
žánr: progresivní metal / alternativní metal

King's X - Three Sides Of One
Progresivní veteráni z Texasu hlásí velkolepý návrat. Ano, po dlouhých čtrnácti letech vydávají King's X novou, v pořadí třináctou řadovku s názvem "Three Sides Of One". Ta nese přesně to, na co byli jejich posluchači za třicet let existence tohoto souboru zvyklí, tedy elegantní, inteligentní a silný zvuk. Kytarista a skladatel Ty Tabor k návratu hudebního tria dodává: "Tentokrát jsme se posadili, poslouchali navzájem své nápady a společně jsme řekli: 'Pojďme na tom pracovat.' Bylo to nejpříjemnější album, jaké jsem kdy osobně za celý svůj život nahrál. Tečka." Dosavadní singly z uvedené kolekce a další kousky naleznete na YouTube profilu formace.


The Wonder Years - The Hum Goes On Forever
žánr: punk rock / pop punk

The Wonder Years - The Hum Goes On Forever
Po odpočinkové pauze, která trvala téměř tři roky, se američtí pop-punkeři Te Wonder Years vracejí zpět v plné síle. V dubnu oznámili vydání nové kolekce a nyní je "The Hum Goes On Forever" na světě. Jejich v pořadí sedmá dlouhohrající nahrávka obsahuje singly "Oldest Daughter", "Summer Clothes" i nedávno vydaný "Wyatt's Song (Your Name)", věnovaný nejstaršímu synovi zpěváka souboru Dana Campbella. Tuto trojici i další vzletné, hymnické písně můžete poslouchat na YouTube kanálu skupiny.


V krátkosti

  • The Hu - Rumble Of Thunder
    Hunnu rock je zpět. Mongolští nájezdníci se opět spojili, aby světu představili duchovní spjatí se zemí, jež jde ruku v ruce s mongolskou kulturou a jejími jedinečnými základními hodnotami ochrany přírody. To vše se opět propojuje s hluboce smysluplnými texty, které povznášejí mongolský lid, který si přeje žít v míru. (YouTube) CD i LP koupíte v našem shopu.

  • Sohn - Trust
    Zplození tří dětí anebo stěhování do Katalánska, to vše inspirovalo elektronického mága původem z Londýna ke tvorbě třetí řadovky. (YouTube)

  • Steve Hackett - Genesis Revisited Live: Seconds Out & More
    Britský stylotvorný kytarista se vrací s dalším živákem. Tentokráte je věnovaný éře jiného vystoupení jeho bývalé domovské kapely. Krom písní z Hackettových sólovek set obsahoval kompletní dvojalbum "Seconds Out". (YouTube)

  • The Amazons - How Will I Know If Heaven Will Find Me?
    Britští alternativní rockeři se po pandemii vracejí a věří, že jejich třetí řadovka bude lékem na temné časy a zároveň hudbou, které bude naplňovat i je samotné. (YouTube)

  • Jon Pardi - Mr. Saturday Night
    Americký countryový zpěvák má na svém kontě už několik ocenění i vítězství v žánrovém žebříčku, ale stále mu chybí velký úspěch, aby se protlačil mezi tu nejvyšší elitu. Třeba se mu poštěstí s jeho čtvrtou deskou, která nabídne čtrnáct písniček včetně jedné spolupráce se skupinou Midland. (YouTube)

  • Pi'erre Bourne - Good Movie
    Ani newyorský rapper známý možná více jako producent nepatří mezi tu nejvyšší špičku a možná o to ani neusiluje. Zamýšlet se nad tím můžete u třiadvaceti nových tracků, kam si pozval pouze dva kolegy, jimiž jsou Don Toliver a Young Nudy. (YouTube)

  • Fatma Said - Kaleidoscope
    Egypťani se obvykle do světových oper neprosazují, ovšem jednatřicetiletá rodačka z Káhiry tomuto úspěšně vzdoruje. Na druhé řadovce nazpívala árie z díla Lehára, rodiny Straussů, Irvina Berlina, Piazzólly nebo Kurta Weilla. (Presto Classical)

  • George Fitzgerald - Stellar Drifting
    Anglický hudebník, který míchá elektroniku s housem a technem, si pro svoji třetí desku přichystal celkem deset skladeb. V části z nich se k němu připojili London Grammar, SOAK a Panda Bear. (bandcamp)

  • Parker Gispert - Golden Years
    Člen The Whigs vydává svou druhou sólovku. Produkci devíti indierockových písniček svěřil Rogeru Moutenotovi, do jehož portfolia patří Lambchop, Yo La Tengo či Tennis. (bandcamp)

  • Epica - Live At Paradiso
    Záznam velkolepé koncertní show nizozemské symfonické metalové formace. (YouTube)

  • Montaigne - Making It!
    Reprezentantka Austrálie v Eurovizi 2020 a 2021 připravila na letošek třetí kolekci svých artpopových songů. (YouTube)

  • Novelists - Déjà Vu: Première Partie
    Další zářez do diskografie francouzské progresivní rockové skupiny. (YouTube)

  • Bitchin Bajas - Bajascillators
    Novinka vedlejšího projektu Coopera Craina z psychrockových Cave. (YouTube)

  • Christian Thielemann - Anton Bruckner : Symphony No.5 In B
    Pátá symfonie Antona Brucknera v podání vídeňských filharmoniků pod vedením Christiana Thielemanna. (Presto Classical).


    Dále vychází

    44 Bird - Duran
    Lentra - A Happy Medium
    Armani Caesar - The Liz 2
    Coma Girls - No Umbrella For Star Flower
    Creature Canyon - Remarks
    Emma Elisabeth - Emma Elisabeth Live At Clouds Hill
    Fatboy Slim - Right Here Right Then
    Hugh Coltman, Matthis Pascaud - Night Trippin'
    Hypnosius Lunaris - Andělská Hudba
    Chieftains - Bear's Sonic Journals: The Foxhunt, The Chieftains, San Francisco 1973 & 1976
    Jan Vyčítal - Legenda Honza Vyčítal
    Jeremy Warmsley (Of Summer Camp) - American Daydream
    King Buffalo - Regenerator
    Kris Kristofferson - Live At Gilley's, Pasadena, TX
    Lean Year - Sides
    Lee Scratch Perry - King Scratch (Musial Masterpieces From The Upsetter Ark-Ive)
    Lee Scratch Perry - King Scratch (Musial Masterpieces From The Upsetter Ark-Ive) (BluRay)
    Motel Radio - The Garden
    P-Lo - Stunna
    Pale Blue Eyes - Souvenirs
    Pantha Du Prince - Garden Gaia
    Roland Kaiser - Perspektiven / Deluxe
    Shania Twain - Not Just A Girl (The Highlights)
    Stereolab - Pulse Of The Early Brain [Switched On Volume 5]
    String Theory - Origin
    Unloved - The Pink Album
    The Wedding Present - Hit Parade

    Vychází na vinylu:
    After The Burial - Dig Deep
    Alberto Camerini - Comici Cosmetici
    And You Will Know Us By The Trail Of Dead - IX
    Bitchin Bajas - Bajascillators
    Blind Guardian - God Machine
    Das Efx - Straight Up Sewaside
    Elton John - A Single Man / Remastered
    Elton John - Breaking Hearts / Remastered
    Elton John - Love Songs / Remastered
    Elton John - The Captain And The Kid / Remastered
    Elvis Costello & Bill Frisell - Deep Dead Blue
    Epica - Live At Paradiso
    Fatma Said - Kaleidoscope
    George Fitzgerald - Stellar Drifting
    Grave Digger - Tunes Of War
    Hapka & Horáček - Individualita (Box)
    Hugh Coltman , Matthis Pascaud - Night Trippin'
    Chieftains - Bear's Sonic Journals: The Foxhunt, The Chieftains, San Francisco 1973 & 1976
    John Cage - John Cage
    Katie Melua / Simon Goff - Aerial Objects
    King Buffalo - Regenerator
    King's X - Three Sides Of One
    Kris Kristofferson - Live At Gilley's, Pasadena, Tx
    Lean Year - Sides
    Lee Scratch Perry - King Scratch (Musial Masterpieces From The Upsetter Ark-Ive)
    Lenny - Heartbreak Culture
    Liquid Tension Experiment - Lte3
    Lucio Fabbri - Amarena
    Megadeth - Sick,the Dying And The Dead!
    Motley Crue - Dr. Feelgood
    Motley Crue - Girls, Girls, Girls
    Motley Crue - Too Fast For Love
    Napoli Centrale - Qualcosa Ca Nu Mmore
    Našrot - Live In Prague 1991
    Nina Nesbitt - Älskar
    Pale Blue Eyes - Souvenirs
    Pantha Du Prince - Garden Gaia
    Parker Gispert (Of The Whigs) - Golden Years
    Pure Reason Revolution - Hammer And Anvil
    Rina Sawayama - Hold The Girl
    Roxy Music - The Best Of Roxy Music
    Rufus Wainwright - Rufus Does Judy At Capitol Studios
    Slaughter To Prevail - Kostolom
    Slipknot - All Hope Is Gone
    Steve Hackett - Genesis Revisited Live: Seconds Out & More
    The Amazons - How Will I Know If Heaven Will Find Me?
    The Wedding Present - Hit Parade
    The Wonder Years - The Hum Goes On Forever
    Third Eye Blind - Third Eye Blind
    Yungblud - Yungblud

    EP:
    Ayka - Eleven
    Lindsey Lomis - Daydreaming
    S. Raekwon - I Like It When You Smile
    Teens In Trouble - Teens In Trouble
    The Front Bottoms - Theresa
    Warmduscher - At The Hotspot

    Reedice:
    Motley Crue - Dr. Feelgood
    Motley Crue - Girls, Girls, Girls
    Motley Crue - Too Fast For Love

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
    Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Video: Two Door Cinema Club v "Happy Customer" svou radost rozhodně neskrývají (14.03.2024 16:46)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Video: Yungblud a Lil Yachty se v klipu "When We Die (Can We Still Get High?)" topí ve filozofii (28.01.2024 10:49)
    - Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Bono Mirai
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu