Animal Collective ohlásili příchod nového alba

02.12.2015 12:48 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Americká indierocková kapela Animal Collective vydala poslední album v roce 2012 pod názvem "Centipede Hz". Dalšího se ovšem dočkáme už 19. února nadcházejícího roku. Jedenáctá deska tohoto experimentálního uskupení ponese název "Painting With" a Davidem Portnerem a jeho kolegy byla popsána jako "příjemné a osobní album kaleidoskopického rozlišení".

Už teď je možné nahlédnout pod pokličku nového projektu prostřednictvím singlu "Floridada", jenž si můžete pustit pod článkem. Jak Avey Tare uvedl: "Všechny skladby jsou krátké. Nepiplali jsme se s tím. Je to takové šup sem, šup tam album."

"Painting With" bylo nahráno v EastWest Studios v Hollywoodu, kde mimo jiné svého času tvořili The Beach Boys či Marvin Gaye. Na desce se dočkáme i hostování Johna Calea či amerického saxofonisty Colina Stetsona. Celkem dvanáct skladeb vyjde v CD a LP formátu pod třemi různými obaly, jež vyobrazují členy kapely. Ilustrací se zhostil Brian DeGraw, zakládající člen kapely Gang Gang Dance.

Animal Collective rozhodně nezahálejí. V tomto roce už také stihli vydat skladbu "Michael, Remember", dvacet tři minut dlouhý improvizovaný jam, nahraný v květnu letošního roku. .



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY