shop.musicserver.cz
Nové desky pro 47. týden

Nové desky pro 47. týden

Vydáno: 22.11.2015 14:28 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

I přes mírný útlum souboj o vaši pozornost svedou boj dvě velmi úspěšné dámy - Enya a Adele. Mezi ně se vřítí také Barbora Poláková, Roger Waters se svoji "The Wall" a tentokrát jazzová Natacha Atlas. Atraktivní reedice loňských desek nabídnou Take That a Olly Murs. Záznamy živých vystoupení mají tento týden velice početné zastoupení v čele s The Who, Grateful Dead nebo Queen.

Pokud se v pondělí 23. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Enya - Dark Sky Island (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: keltská hudba / new age

Enya - Dark Sky Island
Enya letos oslavila pětatřicet let na hudební scéně a není lepší oslava takovéhoto výročí než nové album "Dark Sky Island". A že bylo na čase. Od vydání předchůdce "And Winter Came..." uplynulo už sedm let, což je nejdelší čas, jaký museli její fanoušci doposavad překousnout. Irská zpěvačka si vzala na nějaký čas volno od nahrávání, které využila na zabydlení v novém domově ve Francii a především na kompletní renovaci dublinského nahrávacího studia Aigle, kde vznikla většina jejích nahrávek. Do něj se vrátila v roce 2012 a za přičinění jejích obvyklých spolupracovníků Romy Ryan a Nickyho Ryana v něm vzniklo celkem jedenáct písní pro standardní verzi a o tři více pro deluxe edici. Prvním singlem se stala píseň "Echoes In Rain", jehož videoklip spolu se samplerem celé desky uslyšíte, respektive uvidíte na YouTube.com kanálu Enyy. My pouze dodáme, že "Dark Sky Island" seženete také na vinylu.


Adele - 25
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul / r'n'b

Adele - 25
Zatímco na přípravu druhého alba Adele potřebovala prakticky přesně dva roky, na to třetí museli její fanoušci čekat bezmála pět let. Anglická zpěvačka se i nadále drží označování svých desek podle věku, ve kterém začaly vznikat a jaké období tedy reflektují. Ačkoli tedy Adele bylo letos sedmadvacet, novinka dostala název "25" a prozrazuje tak, že příprava alba jí zabrala opět dva roky. V tomto období spojila spolupracovníky z předchůdců, takže s ní na jedenácti písničkách pracovali už osvědčení Mark Ronson, Paul Epworth, nebo Ryan Tedder. K nim navíc přidala ještě další neméně slavné producenty a autory jako Max Martin, Greg Kurstin, Shellback, Danger Mouse, Linda Perry, nebo třeba trio The Smeezingtons, v jehož čele není nikdo menší než Bruno Mars. Jak spolupráce Adele s takto hvězdným týmem dopadla, zjistíte například prostřednictvím britského Amazonu.


Barbora Poláková - Barbora Poláková (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk

Barbora Poláková - Barbora Poláková
Herečka Barbora Poláková na sebe poprvé coby zpěvačka upozornila v roce 2012 prostřednictvím singlu "Kráva", na který pak navázala ještě spoluprací s Davidem Kollerem. Poté se ale pěvecky odmlčela, až se před pár týdny připomněla novinkou "Nafrněná", kterou uvedla i svůj eponymní debut. Jak sama přiznává, rozhodnutí vydat celé album v ní zrálo zhruba dva roky, zatímco samotné skladby vznikaly během posledních čtyř let. Vedle ní samotné se na deseti skladbách autorsky podílel producent Janem P. Muchow a pianista David Hlaváč, které ve studiu doplnili ještě zpěvačka Kateřina Sedláková, basák Přemek Matějovic a bubeník Davida Bartoška. Videoklipy a především ukázky všech písniček najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Roger Waters - Roger Waters The Wall (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art rock

Roger Waters - Roger Waters The Wall
Roger Waters strávil poslední tři roky na vyprodaném turné The Wall Live, na kterém poprvé od doby jeho vzniku v roce 1979 představil celé konceptuální dílo "The Wall". Turné zahrnovalo celkem dvě stě devatenáct show po celém světě, které vidělo čtyři a půl miliónů fanoušků, a stalo se tak vůbec nejúspěšnějším turné sólového umělce v historii. Již před časem uvedl Waters film, který režíroval společně se Seanem Evansem a který kombinuje scény z živého koncertu, záběry a vhled do zákulisí celé road show a protiválečný film o lidských hodnotách a konfliktech. Tento film vyjde o pár dní později, ale ještě před ním si budou moci fanoušci poslechnout soundtrack k němu. Jeho produkci dostal na starost Nigel Godrich, jehož služeb využili například už Radiohead, Beck, nebo Paul McCartney. Titul, jemuž můžete nahlédnout pod sukni na stránkách britského Amazonu, bude k sehnání buď na 2CD nebo na třech vinylech.


5 Seconds Of Summer - How Did We End Up Here? (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

5 Seconds Of Summer - How Did We End Up Here?
Fanoušci australských 5 Seconds Of Summer už ví, že vidět tuto kapelu naživo, je neskutečný zážitek. Jestli jste ale ještě to štěstí neměli, tak právě vás jistě potěší živák "How Did We End Up Here?" Materiál byl pořízen na vyprodaných koncertech ve slavné londýnské Wembley Areně a je úplnou náhodou, že nahrávka vychází už měsíc po vydání jejich druhé desky "Sounds Good Feels Good". Co vás čeká, vam ale nejlépe přiblíží nový trailer. Můžete se na něj podívat na oficiálních stránkách kapely a pak si vybrat, jestli si živák pořídíte na DVD nebo na Blu-ray disku.


Deerhunter - Fading Frontier (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Deerhunter - Fading Frontier
Americká indie rocková formace Deerhunter přichází na trh s novinkou "Fading Frontier". V pořadí již sedmá deska této skupiny přináší devět nových písní. Podstatná část z nich je při tom ovlivněna silným zážitkem frontmana Bradforda Coxe, který se v prosinci loňského roku stal účastníkem dopravní nehody, při které byl "vážně zraněn, ale současně také prozřel", stojí v oficiálním prohlášení. celkový dopad této události na album musel být ale pozitivní, jelikož deska dostala zatím nadprůměrná hodnocení. Nás ale víc zajímá, jak si nahrávka vede u vás. Poslechněte si ji proto na consequenceofsound.net a dejte nám vědět do komentářů pod článkem.


Grateful Dead - Fare Thee Well (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Grateful Dead - Fare Thee Well
Kultovní formace Grateful Dead se sice již deset let řadí k neaktivním hvězdám populární hudby, ale i tak se na pultech znova objeví jméno této legendy. Vychází totiž živák se záznamem velkolepé série koncertů, jež osazenstvo kapely společně s několika hosty podniklo zkraje července letošního roku v Chicagu. O velkolepý zážitek se postarali konkrétně pánové Trey Anastasio, Phil Lesh, Bill Kreutzman, Bob Weir, Mickey Hart, Jeff Chimenti a Bruce Hornsby. Set, ke kterému vznikl i trailer, je k dostání v několika různých verzích a mutacích. DVD a Blu-ray disk doplňují CD disky s různým množstvím materiálu podle toho, který záznam ze kterého dne si fanoušek vybere. K dostání jsou samozřejmě i obsáhlé kompilace se dvanácti CD nebo sedmi Blu-ray disky, případně sedmi DVD. Na nich najdete záznamy ze všech tři dní, během, kterých kapela vystoupila.


Tip týdne

Natacha Atlas - Myriad Road (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / world music

Natacha Atlas - Myriad Road
Belgickou zpěvačku Natašu Atlas, jejíž kořeny sahají částečně do Egypta, Palestiny a do Maroka, po předloňském živáku "Expressions: Live in Toulouse" zastihneme na novince "Myriad Road" v trošku jiném světle. Pro nahrání deseti skladeb se totiž spojila s francouzsko-libanonským trumpetistou, skladatelem a producentem Ibrahimem Maaloufem, díky němuž Natacha Atlas nahrála své první jazzové album, kde jsou arabské motivy jejího hlasu a naturelu použity spíše jako doplněk. Pod pokličku této novinky, která vyšla v zahraničí již v říjnu, nahlíží video na YouTube.com.


Take That - III - 2015 Edition (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Take That - III - 2015 Edition
Ačkoli Take That i svým albem "III" natočeným pouze ve trojici loni opět dobyli britskou hitparádu, jedná se v jejich diskografii o největší propadák, který získal v Británii "pouze" jednu jedinou platinu a moc dobře si nevedl ani v ostatních zemích. Trio se tedy rozhodlo jej vydat znovu, rozšířené o několik bonusů. V první řadě desku rozšířilo o další čtyři studiové songy, včetně aktuálního singlu "Hey Boy", na nichž se podíleli Toby Gad, Greg Kurstin nebo WTNSS. Tou nejlákavější položkou navíc ovšem bude kompletní záznam jejich koncertu z letošního turné, které, jak je u Take That v posledních letech zvykem, opět nabídlo výpravnou show. To koneckonců naznačuje i trailer na webu skupiny.


Johnny Marr - Adrenalin Baby (Johnny Marr Live) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop

Johnny Marr - Adrenalin Baby
Uznávaný britský hudební Johnny Marr přichází s novým debutovým sólovým živákem "Adrenaline Baby". Větší část záznamu pochází z hudebníkových vystoupení v O2 Academy Brixton a Manchester Apollo, kde vystoupil na podzim loňského roku. Mezi sedmnácti písněmi najdeme aktuální nové kousky, ale také pochopitelně předělávky skladeb od The Smiths včetně "There Is A Light That Never Goes Out" a "How Soon Is Now?" společně s coververzí od The Clash "I Fought The Law". Kromě standardního formátu na CD vychází živák v digitální verti a jako limitka na dvou vinylech.


Mandrage - Potmě jsou všechny kočky černý (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Mandrage - Potmě jsou všechny kočky černý
Tuzemská formace Mandrage přichází na vánoční trh s novým řadovým albem, tentokrát už bez příkras jasně popovým, mainstreamovým. "Potmě jsou všechny kočky černý" neobsahuje jedinou pomalou písničku a nese podpis dvou producentů - Armina Effenbergera a Ecsona Waldese. "Vždycky jsme chtěli být popová kapela, ale pokaždé jsme skončili v půli cesty. Tentokrát máme pocit, že se nám to podařilo," prozrazuje kytarista Pepa Bolan, který je spolu s bubeníkem Matyášem Vordou většinovým skladatelem nového materiálu. K textům nových písní ještě dodal: "Přemýšlel jsem, do jaké míry byli Mandrage kapelou, která zpívala většinou o holkách a radostech i strastech s nimi. Došel jsem k závěru, že to, co nám prakticky zaplňuje celý život, je hudba a ženy, takže pokud chceme být k sobě i fanouškům upřímní a chceme zpívat o něčem autentickém, co skutečně prožíváme, musíme jít otevřeně s kůží na trh." Nové skladby si navíc budete moct poslechnout i naživo na chystaném turné, které startuje v únoru v Plzni a končí o dva měsíce později v Ústí nad Labem.


Queen - A Night At The Odeon (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / indie rock

Queen - A Night At The Odeon
Mezi živáky najdete tento týden i záznam vystoupení slavných Queen z roku 1975 v londýnském Hammersmith Odeon. Show byla tehdy vysílána i naživo na BBC TV a nyní, po čtyřiceti letech, se dočkala i vydání hned v několika formátech. K dostání je verze na CD, DVD, Blu-ray, vinylech a také luxusní rozšířený set. "Byl to výjimečný večer a ojedinělá show. Vůbec poprvé jsme totiž naživo vysílali náš koncert v televizi. Byl to vánoční koncert," vzpomíná kytarista Brian May. Dále dodává: "Kvalita, v jaké je set nyní teď v digitální podobě, je ohromující." Bližší informace o jednotlivých verzích a mutacích včetně traileru najdete na webu Queen.


No Name - S láskou (NN Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

No Name - S láskou
Teprve po měsíci od oficiálního vydání se dostává do běžné distribuce dvanácté album slovenských No Name, na které jejich příznivci čekali poměrně dlouhé čtyři roky. Muzikanti jej pojmenovali "S láskou" a důvodem takovéhoto odstupu je především to, že si jej formace tentokrát vydávala sama pod vlastní nahrávací společností. Pro novinku připravili celkem deset písniček, přičemž první singl "Povedz mi" má na desce hned dvě verze. Nahrávalo se v domácím studiu kapely a jak je u ní zvykem, jsou pod nimi podepsaní všichni členové kapely. Tentokrát ovšem jejich jména nalezneme i v kolonce producent. První tři ochutnávky z desky servírují No Name na svém Youtube.com profilu.


Joe Cocker - The Life Of A Man: The Ultimate Hits 1968-2013 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / blues / pop / soul

Joe Cocker - The Life Of A Man: The Ultimate Hits 1968-2013
Když vloni těsně před Vánocemi obletěla svět zpráv, že Joe Cocker podlehl rakovině plic, se kterou už nějaký čas bojoval, přišla hudební scéna o jednoho z nejsignifikantnějších zpěváků. Není tedy divu, že se nyní dostává na pulty první kolekce největších hitů Joea Cockera za posledních dvanáct let, která zahrnuje písně z let 1968 až do jeho smrti v roce 2014. Titul "The Life Of A Man: The Ultimate Hits 1968-2013" obsahuje šestatřicet zásadních skladeb jeho kariéry v originálních verzích napříč všemi labely, u kterých Cocker své desky vydával. Výjimku tvoří pouze písně "The Letter", "Cry Me A River" a "You Are So Beautiful", které byly zařazené v koncertních verzích. Kompletní seznam písní včetně ukázek nabízí například německý Amazon.


Různí - Kill Your Friends (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba / brit pop

Různí - Kill Your Friends (soundtrack)
"Kill Your Friends" je nový britský snímek, který vznikl na základě stejnojmenné knihy Johna Nivena. Vzhledem k tomu, že je zasazený do prostředí britské hudební scény v roce 1997, kdy vrcholila vlna brit popu, bude zajímavý i jeho soundtrack. Díky tomu na něm nebudou chybět hity z té doby od Oasis, Blur, The Chemical Brothers, The Prodigy, Echo And The Bunnymen, Sash!, nebo Marka Morrisona. K nim přibydou ale i nějaké novinky, jakou třeba "Overload" Bastille, nebo spolupráce Rudimental a Johna Newmana, kteří přepracovali hit Fine Young Cannibals "Good Thing".


Underworld - Second Toughest In The Infants (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: techno / progresivní house

Underworld - Second Toughest In The Infants 2015
Fanoušci britských Underworld čekají už dlouhých pět let na jejich nové album a jak to tak vypadá, ještě nějaký čas čekat budou. Za vděk tak jistě rádi vezmou reedicí jejich nejslavnějšího alba "Second Toughest In The Infants", které příští rok oslaví dvacet let od svého vydání. Čtvrté album, které nabídlo singly jako "Pearl's Girl", "Rowla", nebo "Born Slippy", nyní vyjde kompletně remasterované v Abbey Road Studios a to hned v několika podobách. Vedle dvou diskové CD verze obohacené o několik bonusových songů, seženete i vinyl a především Super deluxe edici, jejíž obsah jsme vám představili nedávno.


Olly Murs - Never Been Better (Special Edition) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / progresivní house

Olly Murs - Never Been Better (Special Edition)
Na rozdíl od Take That se čtvrtému albu Ollyho Murse dařilo o mnoho lépe. Ačkoli je v loňském britském výročním žebříčku dělí pouhé dvě příčky, má zpěvák z Essexu o tři platiny více a lépe se dařilo i singlům jako "Wrapped Up" nebo "Up". Přesto i on se rozhodl letos vydat jeho Special Edition, která nemá nic společného s loňskou deluxe edicí. Koncept ale Murs zvolil takřka identický jako jeho starší kolegové. V jeho případě přibude hned pět nových skladeb, včetně aktuálního singlu "Kiss Me", jehož spoluautorem je Taio Cruz a k nim přihodí ještě živou verzi "Up", kde Demi Lovato nahradila Ella Eyre, a svoji verzi hitu Wham! "Last Christmas". Bonusové DVD přinese taktéž záznam koncertu z vyprodané londýnské O2 areny, kam si pozval již zmíněnou Ellu Eyre a Robbieho Williamse. Trailer k němu představil fanouškům na svém facebookovém profilu.


Vašo Patejdl - To nejlepší 1981-2015 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Vašo Patejdl - To nejlepší 1981-2015
Legenda slovenské a české pop music rekapituluje na unikátním 3CD výběru svoji úspěšnou kariéru. Kompilace přehledně přináší jeho sólové hity, hity se skupinou Elán, písně z filmů, muzikálů a také písně, které napsal pro jiné interprety. Vašo Patejdl, původně rodák z Karlových Varů, dokazuje, že patří k největším československým hitmakerům. Fanoušci se mohou těšit na celkem šedesát písní, rozdělených po dvaceti na každé CD. Jmenujme třeba skladby jako "Nás nik neporazí", "Prečo", "Ja viem" a "Zvláštny smútok víťazov" od Elán a taky "Žádám bože náš" s Hanou Zagorovou nebo "Já tě proklínám" s Šárkou Markovou.


The Who - Live At Hyde Park (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Who - Live At Hyde Park
S příchodem nového koncertního snímku The Who do kin míří k posluchačům také verze na DVD. Fanoušci se mohou těšit na záznam posledního z odehraného vystoupení kapely v rámci speciálního turné v padesátému výročí, které proběhlo v Hide Parku. Početný tým, který za novým setem stojí, slibuje megalomanský zážitek a průřez celou tvorbou kultovní formace. Dost možná šlo také navíc o vůbec poslední turné kapely v takovém měřítku, ne-li vůbec. Pete Townshend se totiž nechal slyšet, že s velkou pravděpodobností skončí s koncertními aktivitami pod štítkem The Who úplně. Na stránkách ultimateclassicrock.com najdete hned několik videí.


Dále vychází:

Anthrax - Spreading The Disease/Dlx (Universal)
Be The Wolf - Imago (Mystic Production)
Berliner Barock Solisten - C.P.E. Bach: Concertos & Symphonies Ii (Sony Music)
Blank & Jones - In Da Mix (Mystic Production)
Borgne - Regne Des Morts (Mystic Production)
Broken Fate - The Bridge Between (Mystic Production)
Buck Owens - Buck 'Em! (The Music Of Buck Owens 1967 - 1975 Volume 2) (Warner Music)
Celldweller - End Of An Empire (Bertus)
Cilla Black - The Very Best Of (Warner Music)
Cliff Martinez - The Knick /Season 2/ (soundtrack) (Warner Music)
Cruel Season - Rise (Bertus)
Cutting Crew - Add To Favourites (Bertus)
David Guetta - Bang My Head (singl) (Warner Music)
Diviner - Fallen Empires (Bertus)
Enforcer - Live By Fire (Mystic Production)
Frank Sinatra - All Or Nothing At All (DVD) (Universal)
Frank Sinatra - All Or Nothing At All (BluRay) (Universal)
Gazpacho - Molok (Mystic Production)
Hans Zimmer - Saints & Strangers (Original Television Soundtrack) (Sony Music)
Hegemon - The Hierarch (Mystic Production)
Hooded Menace - Darkness Drips Forth (Mystic Production)
Christoph Spering - Eine Feste Burg Ist Unser Gott (Sony Music)
King Gizzard And The Lizard Wizard - Paper Mache Dream Balloon (Mystic Production)
Lower Than Atlantis - Lower Than Atlantis (Sony Music)
Månegarm - Månegarm (Mystic Production)
Phantasma - The Deviant Hearts (Mystic Production)
Pinkish Black - Bottom Of The Morning (Mystic Production)
Queen - A Night At The Odeon (DVD) (Universal)
Queen - A Night At The Odeon (BluRay) (Universal)
Queen - A Night At The.../Dvd Dlx (Universal)
Queen - A Night At The../Br A/Dlx (Universal)
Queen - A Night At The../Br A/Sdlx (Universal)
Radio Exile - Radio Exile (Bertus)
Revenge - Behold.Total.Rejection (Mystic Production)
Rolling Stones - From The Vault (Live In Leeds 1982) (Mystic Production)
Různí - Nej Silvestrovske Hity (Universal)
Různí - Tanecni Liga Best Dan.2015 (Universal)
Serge Gainsbourg - The Complete Studio Recordings 1958-1987 / Int?Grale (Universal)
Shawn Mendes - Handwritten (Revisited) (Universal)
Sonny Rollins - Volume 2 (Universal)
Telephone - Au Coeur De TéLéPhone (Le Best Of) (Warner Music)
The Great Tyrant - The Trouble With Being Born (Mystic Production)
Tori Amos - Here On My Radio (bootleg) (Bertus)
Tori Amos - The Light Princess (Original Cast Recording) (Bertus)
Tracy Chapman - Greatest Hits (Warner Music)
Velvet Underground - The Complete Matrix Tapes (Universal)
Windsbacher Knabenchor - Weihnachts-Oratorium 4-6 (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Adele - 25 ()
Bob Dylan - Blonde On Blonde (Sony Music)
Bob Dylan - Bringing It All Back Home (Sony Music)
Bob Dylan - Highway 61 Revisited (Sony Music)
Bob Dylan - Nashville Skyline (Sony Music)
Bobby Hutcherson - Happenings (Universal)
Deerhunter - Fading Frontier (Bertus)
Diviner - Fallen Empires (Bertus)
Enforcer - Live By Fire (Mystic Production)
Enya - Dark Sky Island (Warner Music)
Frank Sinatra - A Man And His Music (Universal)
Hegemon - The Hierarch (Mystic Production)
Hooded Menace - Darkness Drips Forth (Mystic Production)
Jeff Buckley - Grace (Sony Music)
Jimmy Smith - Midnight Special (Universal)
Joe Lovano - Quartets: Live At The (Universal)
John Barry - Diamonds Are Forever (soundtrack) (Universal)
John Barry - From Russia With Love (soundtrack) (Universal)
John Barry - On Her Majesty's Secret (soundtrack) (Universal)
John Barry - Thunderball (soundtrack) (Universal)
John Barry - You Only Live Twice (soundtrack) (Universal)
John Coltrane - Acknowledgement: A Love (Universal)
Johnny Marr - Adrenalin Baby (Johnny Marr Live) (Warner Music)
King Gizzard And The Lizard Wizard - Paper Mache Dream Balloon (Mystic Production)
Marvin Hamlisch - The Spy Who Loved Me (soundtrack) (Universal)
Original Broadway Cast Of Kinky Boots - Kinky Boots (Original Broadway Cast Recording) (Sony Music)
Pentatonix - Pentatonix (Deluxe Version) (Sony Music)
Pinkish Black - Bottom Of The Morning (Mystic Production)
Primal Scream - Screamadelica (Sony Music)
Queen - A Night At The Odeon (Universal)
Revenge - Behold.Total.Rejection (Mystic Production)
Roger Waters - Roger Waters The Wall (Sony Music)
Tata Bojs - A/B (Supraphon)
The Great Tyrant - The Trouble With Being Born (Mystic Production)
The Who - Live At Hyde Park (Universal)
Underworld - Second Toughest In The Infants (Universal)

Reedice:
Andrea Bocelli - Amore Remastered (Universal)
Andrea Bocelli - Andrea Remastered (Universal)
Andrea Bocelli - Cieli Di Toscana (Universal)
Andrea Bocelli - My Christmas (Universal)
Andrea Bocelli - Passione Remastered (Universal)
Andrea Bocelli - Romanza Remastered (Universal)
Andrea Bocelli - Sogno Remastered (Universal)
Andrea Bocelli - The Complete Pop Albums (Universal)
Arkona - Vozrozhdenie (Mystic Production)
C&K Vocal - Dřív než něco začne (Supraphon)
Frank Sinatra - Frank Sinatra: A Voice On Air (Sony Music)
Frank Zappa - Feeding The Monkies At Ma Maison (Universal)
John Coltrane - A Love Supreme: The Complete Masters (Universal)
John Coltrane - A Love Supreme: The Complete Masters (3CD) (Universal)
Primal Scream - Screamadelica (Sony Music)
Saga - Generation 13 (Mystic Production)
Saga - Steel Umbrellas Re (Mystic Production)
Weather Report - The Legendary Live Tapes 1978-1981 (Sony Music)

NÁZORY
  • Enya (Enya, 22.11.2015 14:43) Reagovat

    Nezlobte se na mě za tenhle dotaz, ale jakou logiku má, že dáte na první místo článku Enyu? Obvykle řadíte tituly podle míry očekávání a dát Enyu, která už nikoho nezajímá, před Adele... To mi hlava nebere.

    • Re: Enya (Tomáš Parkan - autor, 22.11.2015 15:07) Reagovat

      To bude hodně o subjektivním názoru.
      Já například daleko více očekávám novou Enyu, než Adele, jejíž hudba mě, až na singly, vůbec neoslovila. Druhá věc je to, že Enya bude zajímat lidi bez rozdílu věku, zatímco o Adele bych toto rozhodně tvrdit nechtěl. "Dark Sky Island" je navíc podle toho, co jsem při psaní slyšel, opět po čase hodně povedeným albem Enyy. A poslední důvod je ten, že se blíží Vánoce a Enya k nim tak nějak patří. Čili toto jsou moje důvody...

      • Re: Enya (paul91, 22.11.2015 15:38) Reagovat

        To album jsem si včera poslechnul. Klidně to přiznám, stáhnul jsem ho v mp3 z ulozto. A upřímně řečeno žádná sláva. Enya se sice celou dobu drží toho svého stylu, takže každý ví co od ní má čekat. Ale zde mě prostě chybí trocha dynamiky a nějaký zajímavý moment, kterým třeba na minulé (taky už dost slabé a kýčovité) desce bylo kytarové sólo v písni My my! Time flies!

    • Re: Enya (Anonym, 23.11.2015 01:42) Reagovat

      A Adele zaujíma koho?

      • Re: Enya (slovi, 28.11.2015 08:42) Reagovat

        Mě, ale vždyť je to úplně jedno, co bude první v pořadí. To je jak děti na písku...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Video: Bára Poláková a spol. překopali Schelingerovu písničku "Léto s tebou". Moc se jim to nepovedlo (13.04.2024 12:12)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Video: Abstraktním klipem "Studený štart" lákají No Name na brzy startující turné (21.03.2024 14:26)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: No Name zvou klipem "Ak nejde o všetko" na jarní turné (08.03.2024 08:14)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu