Mandrage pošlou na předvánoční trh novou řadovku "Potmě jsou všechny kočky černý"

24.10.2015 10:18 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Stále populárnější Mandrage přijdou na vánoční trh s novým řadovým albem, tentokrát už bez příkras jasně popovým, mainstreamovým. "Potmě jsou všechny kočky černý" vydá v pátek 20. listopadu Universal Music. Deska neobsahuje jedinou pomalou písničku a nese podpis dvou producentů - Armina Effenbergera a Ecsona Waldese.

Mandrage - Potmě jsou všechny kočky černý
© facebook interpreta
"Vždycky jsme chtěli být popová kapela, ale pokaždé jsme skončili v půli cesty. Tentokrát máme pocit, že se nám to podařilo," prozrazuje kytarista Pepa Bolan, který je spolu s bubeníkem Matyášem Vordou většinovým skladatelem nového materiálu. "Armin Effenberger k nám přistupoval jinak než producenti, se kterými jsme dosud dělali. Věnoval se písničkám v širokém záběru tak, že řešil vše od zpěvu až po nejmenší detaily. Navíc nám nabízel čerstvé nápady, které nás posouvaly dál za hranice, kde jsme se dříve pohybovali," říká Matyáš Vorda. "Nejvíce si ceníme toho, že nám pomohl udělat album tak, aby bylo kompaktní a mělo jednotný a celistvý zvuk, který bude charakterizovat kapelu v následujícím období," doplňuje Bolan.

Spokojený se spoluprací je i samotný producent. "Mandrage mají jasně vyprofilovaný svět. Na základě prvních tónů písniček lze okamžitě poznat, o koho jde. Přestože jsem se jim snažil přinést nějaký čerstvý vítr, hudební posun nebo jsem je přiměl k něčemu, co kapela dosud nedělala, vždycky nakonec stejně zůstal ten jejich základní dobrý zvuk. Největší prostor jsem cítil ve vytváření doprovodných vokálů, se kterými dříve příliš nepracovali. Celý ten proces byl velmi tvůrčí."

Velmi důležité pro tvorbu nového materiálu byly samozřejmě texty. "Přemýšlel jsem, do jaké míry byli Mandrage kapelou, která zpívala většinou o holkách a radostech i strastech s nimi. Došel jsem k závěru, že to, co nám prakticky zaplňuje celý život, je hudba a ženy, takže pokud chceme být k sobě i fanouškům upřímní a chceme zpívat o něčem autentickém, co skutečně prožíváme, musíme jít otevřeně s kůží na trh," přibližuje Bolan. "Všechny texty na novém albu tudíž nesou svůj opravdový příběh, který není smyšlený, ale zakládá se na nějaké skutečné události," dodává.

K novému albu nemůže chybět ani turné. To začne v únoru 2016 v Plzni a skončí v dubnu v Ústí nad Labem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY