Janet Jackson je nezlomná, "Unbreakable" má americké zlato

15.10.2015 13:13 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Dala si více než sedm let pauzu, novinka "Unbreakable" ale stojí za to. Janet Jackson přesvědčila nejen recenzenty, ale i posluchače, triumfem tak získala sedmé prvenství kariéry, a vedla tak už ve čtyřech dekádách po sobě. Singlové zlato zopakoval The Weeknd, Drake je však blízko k jeho překonání.
The Weeknd - The Hills
© facebook interpreta
SINGLY - No podívejme se, "The Hills" s čtvrtým vítězným týdnem je nejdéle vedoucí singl The Weeknda, když porazil i přímočařeji hitový "Can't Feel My Face". Uvidíme však, jestli sbírku zlatých týdnů rozšíří, Drake totiž nebezpečně dohání. "Hot Bling" si polepšilo na stříbro.

"Hills" zaznamenal 149 milionů rádiových impresí, 98 tisíc downloadů a 17,6 milionů streamů, zatímco "Bling" měl 93 milionů v rádiích, 121 tisíc stažení (jeho první vlastní #1 Digital Song) a 17,5 milionů streamů. Weeknd si celkově o tři procenta pohoršil, výkon Drakea naopak šel nahoru o 15 %.

Už příští týden tak rapper může i s vlastním singlem dobýt singlovou hitparádu, když dosud se mu to podařilo jen s Rihannou na "What's My Name?". Pomoct by mu mělo i plánované video. Na druhou stranu, r'n'b rival zase vydal remixy "The Hills" s Nicki Minaj a Eminemem a vystoupil v Saturday Night Live.

Bronz tentokrát patřil Justinovi Bieberovi, "What Do You Mean?" aspoň nově jako jeho první singl dosáhl vrcholu v Pop Songs, tedy pořadí popularity v mainstreamových rádiích. Překvapivý návrat na čtyřku se povedl Silentóvi díky 27% nárůstu streamů na 22,4 milionů. Streaming Gainer ocenění a již desátý týden na čele Streaming Songs, což se dosud povedlo pouze pěti hitům, mu zajistila dvě virální videa na YouTube.

Fetty Wap zůstal pátý, "Can't Feel My Face" spadlo na šestku a R. City na sedmičku. O jedno místo, na nové maximum osmičku, si polepšil Shawn Mendes se "Stitches". Znamená to tedy, že opět polovinu americké Top 10 okupují Kanaďané z provincie Ontario. První desítku uzavírají Taylor Swift a Selena Gomez.

Postupně o jediné místečko za týden si polepšují Macklemore & Ryan Lewis, "Downtown" už je tak čtrnácté. Za ním je iLoveMemphis, autor dalšího z řady hiphopových hitu s podivným tanečkem, "Hit The Quan", který virálně uspěl na Vine a posléze YouTube, když na něj všichni natáčejí své sestavy. Na šestnáctku pak vystoupali Drake & Future s "Jumpman".

    Top 10 - singly:
  1. The Weeknd - The Hills
  2. Drake - Hotline Bling
  3. Justin Bieber - What Do You Mean?
  4. Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae)
  5. Fetty Wap feat. Remy Boyz - 679
  6. The Weeknd - Can't Feel My Face
  7. R. City feat. Adam Levine - Locked Away
  8. Shawn Mendes - Stitches
  9. Taylor Swift - Wildest Dreams
  10. Selena Gomez feat. A$AP Rocky - Good For You

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Janet Jackson - Unbreakable
© facebook interpreta
DESKY - Janet Jackson bude mít příští rok padesát let. Díky novému zlatu a jejímu věku se jí tak podařilo jako teprve třetímu interpretovi v historii po Bruci Springsteenovi a Barbře Streisand vyhrát albový žebříček ve čtyřech posledních dekádách. "Unbreakable" je jejím jedenáctým albem, prvním po sedmi letech, a celkově sedmým zlatým.

116 tisíc jednotek, respektive 109 tisíc prodaných kusů, je sice třetina jejich běžných výsledků, i tak je zájem o zpěvačku výjimečný, i vzhledem k tomu, že téměř nedělala žádné promo. Mezi ženami má více albových prvenství už jen Madonna (8) a Streisand (10). Zajímavostí je, že "Unbreakable" zároveň vyhrálo žebříček Independent Albums chart, protože jej vydala u vlastního nezávislého labelu Rhythm Nation přes BMG.

Za Weekndem, Drakem & Futurem a Fetty Wapem najdeme druhou a poslední novinku v elitní desítce, Tamar Braxton. Třetí album nejmladší sestry Toni Braxton "Calling All Lovers" si se 43 tisíci ale vedlo výrazně hůře než předchozí stříbrné "Love And War", které mělo trojnásobný prodej.

Zajímavostí a velkým úkazem je, že celá Top 5 jsou r'n'b či hiphopová alba, což se nestalo dlouhých osm let. A za šestou Taylor Swift pro změnu najdeme čtyři country počiny.

V druhé desítce debutovala tři rocková alba, "Psychic Warfare" Clutch (11), "Kill The Flaw" Sevendust (13) a "Silence In The Snow" Trivium, mezi ně se vklínil taneční Avicii se "Stories" na sedmnáctce.

Vládkyní příštího vydání bude Selena Gomez, "Revival" by mělo překonat 100 tisíc jednotek. Stíhat ji bude The Game s "The Documentary 2".

    Top 10 - alba:
  1.  N Janet Jackson - Unbreakable (116 tisíc jednotek)
  2. The Weeknd - Beauty Behind The Madness (73, -11 %)
  3. Drake & Future - What A Time To Be Alive (65, -39 %)
  4. Fetty Wap - Fetty Wap (64, -50 %)
  5.  N Tamar Braxton - Calling All Lovers (43)
  6. Taylor Swift - 1989 (38, -8 %)
  7. ▼ Thomas Rhett - Tangled Up (32, -58 %)
  8. George Strait - Cold Beer Conversation (32, -63 %)
  9. Luke Bryan - Kill The Lights (30, +4 %)
  10. Don Henley - Cass County (29, -67 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY