Prázdniny v Telči lákají na to nejlepší z českého folku

10.07.2015 13:58 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Michal Horáček, bratři Ebenové, Lenka Filipová či Mňága a Žďorp. To jsou jen některá z více než stovky jmen letošního festivalu Prázdniny v Telči. Ten bude na nádvoří státního zámku v Telči zahájen 24. července a potrvá až do 9. srpna. Na programu nejsou ale pouze hudební vystoupení. Jedním z největších taháků letošního ročníku jsou "Mlýny", legendární představení Divadla Sklep.

Během sedmnácti festivalových dnů vystoupí na třech scénách stovky českých i zahraničních hudebníků. Vůbec poprvé se v Telči představí Michal Horáček spolu s valašským zpěvákem Františkem Segradem, jehož sólové album, které produkoval právě Horáček, bylo jednou z nejúspěšnějších desek minulého roku. Podobně úspěšní byli i bratři Ebenové, kteří letos vyhráli žánrovou cenu Anděl za své nejnovější album "Čas holin".

Na zámeckém nádvoří, hlavní scéně festivalu, se tradičně vystřídají ti nejlepší muzikanti české folkové scény, od poetického písničkáře Karla Plíhala, přes folklorní Hradišťan až po moderní folk v podání kapely Zrní. Rockovější naladění do Telče přiveze zcela určitě i Vladimír Mišík, Mňága a Žďorp nebo Lenny.

Zahraniční muzikanti letos do Telče přivezou world music inspirovanou nejrůznějšími evropskými lidovkami. Folkrockoví Sliotar už léta skládají moderní irské písně a podobně osobitě se k irské muzice staví i dánská kapela Tradish. Vůbec poprvé se pak v Telči představí švýcarská kapela Capitaine Etc., která se inspiruje starými francouzskými námořnickými písněmi a promíchává je s prvky folku, blues a jazzu.

Vstupenky na všechny hlavní koncerty je možné si zakoupit v předprodeji v Jihlavě, Telči či Dačicích. Možná je také rezervace lístků online a jejich vyzvednutí na pokladně v den konání. Cena vstupenek se pohybuje od 250 do 300 korun. Vedle hlavních koncertů probíhá na Prázdninách v Telči také bohatý doprovodný program v podobě pohádek pro děti a koncertů začínajících kapel, který je pro návštěvníky zcela zdarma.

Kompletní program festivalu najdete online na www.prazdninyvtelci.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY