Nový singl IAMX "Happiness" se opírá o zavedený zvuk kapely

22.06.2015 09:28 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Kapela IAMX, shromážděná okolo Chrise Cornera, bezpohlavního principála přidruženého glamour spektáklu, už před časem informovala o tom, že připravuje nové album. Finance na šestou studiovou desku sháněla přes crowdfundingovou platformu a podstatnou část informací si dlouhou dobu schovávala pouze pro registrované uživatele. Nyní už je práce ve studiu za finišem a IAMX hlásí, že mají hotovo. Nahrávce určili název "Metanoia", vyjde letos na podzim a uvedena je singlem "Happiness".

První singl z alba prý paradoxně vznikl až po dokončení finálního tracklistu, aby se podařilo jeho složení ještě více nakopnout. Ohledně tematiky songu Chris Corner prohlásil následující: "Jedním z příznaků deprese je závislost na pitvání v problémech, zákeřný kruh negativního myšlení, který nás zbavuje síly a touhy. Jde doslova o posedlost řešením důvodu našeho neštěstí, vedoucí k jeho neustálému prohlubování. V tomto jsou korupce a pokrytectví ve světě, které se mě dotýkají, tím opakujícím se tématem. Nedokážu takové věci jen tak nechat, jít a tak používám skládání jako terapii." .

Pokud jde o skladbu samotnou, jedná se o mistrovství v opakování se. Synťáky, synťáky a zase synťáky s hyper emotivním vokálem Chrise Cornera mezi tím vším. Zkrátka klasická produkce IAMX, až je s podivem, že to v Berlíně usazený ansámbl pořád ještě baví. Fanoušci ale nepochybně právě takovou porci muziky očekávají, takže proč tenhle výnosný kolotoč zastavovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY