Pavel Callta je dobrý "Terapeut"

20.06.2015 16:55 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Mladí kluci s kytarou se v našich luzích a hájích začínají líhnout jako houby do dešti. Po Voxelovi k nám ze Slovenska nesměle našlapuje Adam Ďurica a nyní je tu i Pavel Callta. Na YouTube mají jeho videa miliony zhlédnutí a před nedávnem vydal své debutové album "Momenty". Aktuálně k němu představuje první videoklip "Terapeut". Zahrál si v něm dvojroli a také je autorem scénáře. Pokud bude někomu povědomá blonďatá tvář, patří Zdeňkovi Piškulovi, který si zahrál v pohádce "Tři bratři".

"Jakmile jsem věděl, že natočíme videoklip k této skladbě, měl jsem v hlavě dvě varianty scénáře. Jedna byla klasická, že za mnou do ordinace budou chodit lidi a já jim budu pomáhat. Druhá byla taková, že dvojrolí znázorním, jak by to mělo fungovat a občas i funguje, když máte pocit, že jde svět proti vám. Zkrátka je to recept na to, jak být v pohodě - být sám sobě terapeutem a mít se rád. Pro mě samotného je občas těžké z toho receptu uvařit kvalitní specialitu. Ale když na sobě člověk maká a přemýšlí co zlepšit, výsledky se dříve nebo později dostaví," říká Callta.

Klip je tedy přesně takový, jaký se dá očekávat. Pohodový, usměvavý a s hitovými ambicemi ve stylu když nejde o život, jde o nic. Rychlý, roztančený a pozitivní song se hodí poslouchat jako léčba k depresi či chmurné náladě. Na to dnešní teenageři rádi slyší. Album "Momenty" však obsahuje i skladby "Mami", "Zrzka" či "Naštěstí", které se na YouTube staly populárními.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY