Květům právě vychází snové album "Miláček slunce"

10.06.2015 15:55 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Alternativně-rocková kapela Květy vydává 10. června nové album s názvem "Miláček slunce". Symbolicky právě v ten samý den má narozeniny Martin Kyšperský, který to komentuje slovy: "Pětatřicet let života, patnáct let kapely a desáté album." Vydavatelství Indies Scope nabízí kromě klasických formátů CD, mp3 a Flac i kazetu MC a jako první album i ve formátu WAV 48 khz/24 bit. Na vinylu album vyjde k výročnímu podzimnímu turné kapely.

Květy - Miláček slunce
© facebook interpreta
Formace natáčela v několika studiích. Z velkého množství písní nakonec společně se zvukařem Ondřejem Ježkem vybrala tucet skladeb. Jedna z nich se objeví v provokativním filmu o Brně, chystaném Robinem Kvapilem a Čestmírem Kopeckým (píseň "My děti ze stanice Bullerbyn" z minulé desky zase zazněla v loňském filmu "Kobry a užovky"). "Je to o vybrušování. Naučili jsme se, že nám sluší, když hrajeme naživo, bez kliku, co nejvíce natočit společně. Kdybychom hráli víc pop, tak by to myslím neplatilo, ale pořád jsme rocková kapela. A taky se nebojíme už vůbec ničeho. Udělat úplně sladkou, pěknou melodii, pak ji dát do kontextu s něčím zvláštním. Vyhodit všechno, co je navíc. V tom nám hodně pomohli názory lidí - hudebníků, které máme rádi. Ondřej Ježek, Míša Antalová, Bára Kratochvílová... Nechceme usnout, nechceme se opakovat. Tohle je o hledání nového prostoru," říká Martin E. Kyšperský.

Název alba vznikl z věty zaslechnuté ve snu "za dveřmi stojí miláček slunce". "Sny tentokrát přinesly jen ten název. Pořád sny miluju, ale náměty k textům přicházejí za bdělého stavu." K tématům alba patří rodina, vztah k rodičům či vztahy k dětem.

Seznam skladeb na desce je následující: Je podzim, Cizinec, Syn, ČKNO, Uklízím pokoj, Věrka, Opičí král (ještě přece je čas), V jezeře mléka a mlhy, Kočičí dům, Ty, Jablka, Psi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY