shop.musicserver.cz
David Duchovny - Hell Or Highwater

David Duchovny si od seriálů odskočil k hudbě a natočil pohodový a upřímný debut "Hell Or Highwater"

Vydáno: 21.05.2015 15:10 v sekci Recenze - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Hollywoodský herec David Duchovny právě prožívá nejaktivnější období své umělecké kariéry. Nejenže se vrací ke své kultovní roli agenta Muldera v seriálu "Akta X", ale dotočil i další velmi očekávaný seriál, napsal knihu a natočil desku. Jmenuje se "Hell Or Highwater" a jaká je, se dovíte v recenzi.

7/10

David Duchovny - Hell Or Highwater

Vydáno: 12.5.2015
Celkový čas: 54:25

Skladby: Let It Rain, 3000, Stars, Hell Or Highwater, The Things, The Rain Song, Unsaid Undone, Lately It's Always December, Another Year, Passenger, When The Time Comes, Positively Madison Avenue

Vydavatel: ThinkSay Records

Hlavně seriálový herec David Duchovny proslul svou rolí až fanatického hledače pravdy v mysteriózním kultovním sci-fi seriálu "Akta X", který asi netřeba blíže představovat. Ze škatulky herce spojeného pouze s jednou rolí se Duchovnymu podařilo dostat o několik let později po jeho skončení. V roce 2007 začal natáčet další, dnes již rovněž kultovní seriál "Californication". V něm si zahrál bohémského spisovatele Hanka Moodyho, který přitahoval ženy a problémy. Seriál sice skončil, ale něco si z něj charismatický herec přece jen odnesl. Lásku k rock'n'rollu. Tu se rozhodl zhmotnit prostřednictvím debutového, veskrze pohodového alba "Hell Or Highwater".

Než tedy začne televizním obrazovkám vládnout nový Mulder či seriál "Aquarius" (v něm bude Duchovny lovit Charlese Mansona), rozhodl se vysokoškolsky vzdělaný herec nakouknout i do hudebního průmyslu. Debut "Hell Or Highwater" není žádná manýra hollywoodské hvězdičky, která se rozhodla, že je vlastně skvělým zpěvákem, ale velmi příjemné, upřímné a nenásilné folk-rockové, dalo by se říci až bobdylenovské album.

Z nahrávky je cítit, že si žádné vysoké cíle neklade. Nežene se do mainstreamu, nenajdete tu plejádu slavných hostů (a že by se v hercově okolí jistě našla) ani ji nedoprovází velkolepé promo. Duchovny se zkrátka naučil hrát na kytaru a po rozvodu se rozhodl napsat několik jednoduchých, ale kupodivu velmi chytlavých a srozumitelných songů s více než solidním feelingem. Z alba není cítit žádná póza, interpret se posluchače nesnaží přesvědčit pomocí digitálních úprav, že je vlastně fenomenálním zpěvákem či muzikantem. Duchovnyho hlas je sice charismatický, ale nemá zrovna kdovíjaký rozsah ani si s ním příliš v písních nehraje. Na druhou stranu působí debut civilněji a pro fanoušky herce i pro příznivce typického amerického středněproudého rocku s prvky folku a country jde o počin hodný pozornosti.

Nejlepší momenty nabízí deska hned na začátku. Od úvodní "Let It Rain" až po "The Rain Song" jsou jednotlivé skladby melodicky silné a zajímavé. Vůbec nejkrásnější moment obstarává titulní "Hell Or Highwater" či krásná kytara v "The Things". Druhá polovina již mírně strádá na rozmanitosti a nápaditosti. Celkový dobrý dojem však ještě zvedá úplně poslední, téměř sedmiminutová působivá píseň "Positively Madison Avenue".

Herců a hereček, kteří se rozhodli dokázat, že jsou i výbornými hudebníky, je mnoho. Zmiňme třeba komika Steva Martina, akčního veterána Stevena Seagala, Scarlett Johansson či Juliette Lewis. Duchovny se do téhle party zařadil s velmi povedeným počinem. Těžko se mu dostane větší pozornosti, stěží bude sbírat hudební ceny a prodejní tržby se asi také nezastaví na fantastických číslech. Ale proto to David Duchovny nedělal. Chtěl natočit dobré album a to se mu povedlo. Nic víc, nic míň.

NÁZORY
  • výborný (TomAs, 21.05.2015 15:31) Reagovat

    Tak písnička Hell Or Highwater mě rozhodně zaujala. David má moc příjemný hlas a sound je spíš brucespringteenovský než bobdylenovský :) Povedená věc.

    • Re: výborný (M, 21.05.2015 18:23) Reagovat

      Ono taky Dylan toho vystridal, co se zvuku docela dost, takze vylozene mimo to neni, ale souhlasim :)

  • ???/!!! (Bono, 21.05.2015 19:03) Reagovat

    já nevím, ale herec by měl hrát a né zpívat. Willis, Segal, dr.House a teďka Agent mulder? uvidíme, jaké jé..

    • Re: ???/!!! (Karen, 21.05.2015 19:40) Reagovat

      To nechápu proč? Takový Segal je o mnoho lepší muzikant než herec a všichni tři by po hudební stránce s přehledem strčili tak osmdesát procent umělohmotných hitparádových hvězd, co jsou teď v kurzu, do kapsy.

    • Re: ???/!!! (Radim, 21.05.2015 21:34) Reagovat

      tak konkrétně Hugh Laurie má ty alba parádní :-)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Připravte se na pražský koncert Bruce Springsteena aneb Bossových sedm strhujících živáků
Nejvíc nej: Připravte se na pražský koncert Bruce Springsteena aneb Bossových sedm strhujících živáků Když na pódium vstoupí Bruce Springsteen s E Street Bandem za zády, začíná zážitek. Ačkoliv letos The Boss oslaví pětasedmdesátiny, nijak nezpomaluje - stále hrává i tříhodinové koncerty. Než vystoupí 28. května v pražských... čtěte zde
Vydáno: 23.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Pohled do českých hitparád - 20. týden 2024
Vítěznou Taylor Swift v českém albovém žebříčku stíhá Travis Scott, uspěl i výběr z Eurovize Nejhranější skladbou v českých rádiích zůstává "Lose Control" od Teddyho Swimse, tou nejstreamovanější se stále pyšní Artemas zásluhou "I Like The Way You Kiss Me". Albům počtvrté kraluje Taylor Swift, dotírá na ni ale Travis... čtěte zde
Vydáno: 22.05.2024 17:30 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 20/2024 - od Billie Eilish přes Slashe po Zayna
Nové desky 20/2024 - od Billie Eilish přes Slashe po Zayna Tento týden vás čeká příval hudebních novinek, kterému vévodí zejména Billie Eilish a její britský kolega Zyan se stylově netradiční nahrávkou. Doprovází je Cage The Elephant, matador Slash, Ani DiFranco, sólovka Beth Gibbons z... čtěte zde
Vydáno: 22.05.2024 11:00 v sekci Novinky | Nové desky
Znouzectnost - The End...? 7/10
Recenze: "Temnota je na vzestupu." Znouzectnost na albu "The End...?" předvídá konec Plzeňská Znouzectnost je takovou domácí klubovou jistotou, na kterou se dá spolehnout. Tentokrát o sobě ale nedala vědět celých deset let a fanoušci si její originální punk mohli užívat pouze na koncertech. S novou porcí hudby... čtěte zde
Vydáno: 21.05.2024 17:00 v sekci Recenze
The Valentines - Vždycky se v hloubi duše najde nějaký černý místo, který vyškrábne trochu múzy
Rozhovory: The Valentines - Vždycky se v hloubi duše najde nějaký černý místo, který vyškrábne trochu múzy Královéhradecká parta The Valentines přišla po řadě singlů s debutovým albem "You All Look Beautiful When You Dance". Slyšet na něm můžeme kytary, synťáky, ale také indie i moderní pop s osmdesátkovými zvuky. Výsledek svádí k... čtěte zde
Vydáno: 21.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Třetí album Davida Duchovnyho "Gestureland" si na nic nehraje a baví svou upřímností (25.08.2021 19:00)
- Nové desky 33/2021 - od Lorde přes Jakea Bugga po Switchfoot (24.08.2021 14:05)
- Video: Pete Yorn a Scarlett Johansson lákají na novou spolupráci ponurým klipem k singlu "Bad Dreams" (26.04.2018 15:35)
- Minirecenze: David Duchovny se na albu "Every Third Thought" rozhodl uspat i ty nejodolnější posluchače (20.02.2018 18:00)
- Zpívající agent Mulder podruhé: David Duchovny chystá nové album (06.01.2018 13:31)
- Audio: Scarlett Johansson a spol. mají novou holčičí kapelu The Singles. Poslechněte si jejich "Candy" (24.02.2015 08:24)
- Naživo: Rozeskákaného Manu Chaa na Rock for People nezastavila ani letící lahev (04.07.2014 19:07)
- Nové desky pro 12. týden (16.03.2014 10:46)
- Nové desky pro 18. týden (28.04.2013 05:00)
- Nové desky pro 24. týden (12.06.2011 07:00)

ALBUM TÝDNE 21/2024

Billie Eilish
Hit Me Hard And Soft

Už ve dvaadvaceti letech se její polička prohýbá pod tíhou Grammy, Oscarů a mnoha dalších prestižních ocenění. Vstupenky na koncert v Praze, který se uskuteční za více než rok, fanoušci vykoupili za pár minut. Nyní Billie Eilish vyslala do světa své třetí album "Hit Me Hard And Soft".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 04.06.
Sting (UK) (Amfiteátr Lochotín, Praha)
St 05.06.
Charlotte Sands (US) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 06.06.
Nickelback (CAN) (O2 Arena, Praha)
Čt 06.06.
††† (Crosses) (US) (Roxy, Praha)
Pá 07.06.
Alfie Jukes (UK) (Café V Lese, Praha)
So 08.06.
Dropkick Murphys (US) (Velký sál Lucerna, Praha)
Po 10.06.
Machine Head (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince Vladimír Mišík The Prodigy Adele Queen Sia Taylor Swift Bono Rush Kabát Dua Lipa Mirai mp3.com Beyoncé Imagine Dragons Billie Eilish AC/DC Lady Gaga Liam Gallagher
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu