Autonomics a What's Your Favourite Number? předvedou své umění na Free Mondays

23.03.2015 08:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

23. březen AUTONOMICS (USA), WHAT'S YOUR FAVOURITE NUMBER? (CZ) - indie, rock, trio, rock'n'roll, white stripes, strokes

Tak schválně, poslechněte si nejdřív song "You Had Me At Surf Punk" a okamžitě budete vědět, proč 23. března v Roxy nesmíte chybět. Převálcuje vás totiž energie amerických Autonomics. Deset let zpátky byli The Strokes a The White Stripes náhlým a pro mnohé vítaným oživením garage-rocku. Indie rockové trio z Portlandu Autonomics se vrací k této éře a revitalizují ji kytarovými rify, které jsou drsné až po okraj a ozdobené blues. V převaze počítačových prvků v současné indie-rockové scéně přinášejí Autonoimcs svou typickou surovost a pohybují se často až na hraně punk rocku. V jádru však zůstávají řemeslníky popu, kteří vědí, jak vytvořit chytlavou melodii, kterou z hlavy jen tak nedostanete.

What's Your Favourite Number? je mimozemská show! A kapela. Míchá oldskůlové osmi-bitové zvuky, minimalistické videoprojekce, skočné rytmy, řezavou kytaru, křik a zpěv. Obecně se dá soudit, že kapela zpívá o sexu, násilí a moderních technologiích. Má ráda, když se tato témata snoubí. Nerozumí tomu, ale líbí se jí to.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY